ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΔΟΕ: Πέραν των 250 εκ. θέσεων εργασίας χάθηκαν το 2020, παγκοσμίως

Το αντίκτυπο της πανδημίας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε τεράστιο αντίκτυπο το 2020 στις θέσεις εργασίας, παγκοσμίως, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, με πέραν των 250 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας να έχουν χαθεί.

Σε μια νέα μελέτη, η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών (ΔΟΕ) διαπιστώνει πως χάθηκε το 8,8% των ωρών εργασίας παγκοσμίως το 2020, σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019.

Αυτό ισοδυναμεί με 255 εκατομμύρια θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, που είναι "περίπου τέσσερις φορές περισσότερες από τον αριθμό των θέσεων που χάθηκε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2009", αναφέρει σε ανακοίνωση η ΔΟΕ.

"Αυτή είναι η πιο σοβαρή κρίση για τον κόσμο της εργασίας από τη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930", δήλωσε ο επικεφαλής της ΔΟΕ Guy Ryder σε δημοσιογράφους σε ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Από τότε που εμφανίστηκε στην Κίνα μόλις πριν από ένα χρόνο, ο ιός σκότωσε περισσότερους από 2,1 εκατομμύρια ανθρώπους, μόλυνε δεκάδες εκατομμύρια άλλους και έπληξε την παγκόσμια οικονομία.

Η Υπηρεσία Εργασίας του ΟΗΕ εξήγησε ότι περίπου το ήμισυ των χαμένων ωρών εργασίας έχουν υπολογιστεί με βάση τις μειωμένες ώρες εργασίας για όσους εργαζόμενους συνέχισαν να εργάζονται.

Αλλά ο πλανήτης αντιμετώπισε επίσης ένα «άνευ προηγουμένου επίπεδο απώλειας της απασχόλησης» το 2020, υπογραμμίζει η ΔΟΕ.

Η επίσημη ανεργία, παγκοσμίως, αυξήθηκε κατά 1,1%, ή 33 εκατομμύρια περισσότερα άτομα, με τους ανέργους να ανέρχονται σε συνολικά 220 εκατομμύρια ή σε ποσοστό 6,5% το 2020.

Αναφέρει επίσης ότι οι νεότεροι εργαζόμενοι είχαν επίσης πολύ περισσότερες πιθανότητες να απωλέσουν τις θέσεις εργασίας τους, με την απώλεια θέσεων εργασίας στις ηλικίες μεταξύ 15-24 ετών να ανέρχεται σε 8,7%, παγκοσμίως, σε σύγκριση με 3,7% για τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Γυμναστήριο άνοιξε παρά τα μέτρα - Περίπτερο σέρβιρε σε πελάτες

«Αυτό το γυμναστήριο είναι το Olympia στον Άγιο Αθανάσιο σε γειτονιά. Έχει πολλές μέρες που άνοιξε, ...»
Dmitiry  |  21:17

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση