ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:08
 

Δυσαρέσκεια ΧΑΚ για απόρριψη προτάσεων του για Αγορά Ηλεκτρισμού

Newsroom K

Την έντονη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση του εκφράζει το ΧΑΚ σε σχέση με την αντιμετώπιση που έτυχε η πρόταση που είχε υποβάλει στο Υπουργείο Ενέργειας για ανάληψη εκ μέρους του, της αρμοδιότητας ως Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρισμού.

Σε ανακοίνωση του το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, αναφέρει ότι σε συνεργασία με το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας Α.Ε. και το Χρηματιστήριο Αθηνών, είχε υποβάλει μία ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη Πρόταση προς το αρμόδιο Υπουργείο Ενέργειας για να προσφέρει μαζί με τους συνεργάτες του όλες τις απαιτούμενες υπηρεσίες για τη λειτουργία και διαχείριση της Ανταγωνιστικής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κύπρο. Απώτερος στόχος η επιτάχυνση των εξελίξεων της ενεργειακής αγοράς στην Κύπρο στην κατεύθυνση του Ευρωπαϊκού μοντέλου.

Η πρόταση αυτή, ως αναφέρθηκε από το ΧΑΚ, θα αξιοποιούσε υφιστάμενες γνώσεις και υποδομές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, προσφέροντας σημαντικά πλεονεκτήματα κόστους και χρόνου υλοποίησης, καλύπτοντας και μελλοντικές ανάγκες, σε υποδομές και προϊόντα συμπεριλαμβανομένης και της Αγοράς Φυσικού Αερίου.

Ενώ η Πρόταση που υπέβαλε το Χρηματιστήριο, έχει τύχει ξεκάθαρης υποστήριξης από την συντριπτική πλειοψηφία των φορέων της Αγοράς Ενέργειας, το αρμόδιο Υπουργείο βασιζόμενο σε εσφαλμένες υποθέσεις και με μια προειλημμένη και αρνητική στάση απέρριψε την Πρόταση του ΧΑΚ και κατ’ επέκταση τις προοπτικές που θα μπορούσε αυτή να προσφέρει στην Κυπριακή Οικονομία.

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ερντογάν για την τουρκική εισβολή: Εάν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το ίδιο βήμα

«Κάποιος να πει στον σουλτάνο το γνωστό `όταν ο Θεός θέλησε να καταστρέψει τον μύρμηγκα, του έδωσε φτερά`!!! ...»
ΑΚΑ  |  11:10

Μεγαλύτερα αεροπλάνα για το Λονδίνο επιστρατεύει η Egypt Air

«Μήπως είναι ακόμη ένα τρικ …μάρκετινγκ για να ανεβάσουν τις τιμές των εισιτηρίων;»
Ai Em  |  10:39

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:47

Την Τετάρτη ξανά στις αγορές η Κύπρος

«Προσφέρουμε δάνειο, χρηματοδότηση και επενδύσεις σε ιδιώτες και επιχειρήσεις, σοβαρές και ειλικρινείς 1 ...»
dancilatania  |  08:46

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X