ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΑΣ: «Απόλαυσε το παιχνίδι, παίξε με ασφάλεια»

Στόχος η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια

Δελτίο Τύπου

Με στόχο να ενημερώσει και να προβληματίσει το κοινό για την ασφαλή ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και για όλα όσα μπορεί και πρέπει να κάνει για να παραμείνει το παιχνίδι ευχάριστο, υγιές και ασφαλές. η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων διοργανώνει τον προσεχή Οκτώβριο για 6η συνεχή χρονιά την Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού.

Φέτος η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού πραγματοποιείται κάτω από το κεντρικό μήνυμα «Απόλαυσε το παιχνίδι, παίξε με ασφάλεια» και εστιάζει στην ενημέρωση των παικτών και του κοινού για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να κρατήσουν ασφαλή την ενασχόλησή τους με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Όπως κάθε χρόνο, η Εβδομάδα θα ξεκινήσει με το Συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού στις 9 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου οπότε και θα ολοκληρωθεί, θα πραγματοποιηθούν πολυεπίπεδες δράσεις όπως παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και διαδραστικά παιχνίδια.

Μέσα από τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, η ΕΑΣ επικεντρώνεται αφενός στη μείωση της βλάβης από την ενασχόληση με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια και αφετέρου στην ενημέρωση του κοινού για τα εργαλεία αυτοπροστασίας που έχει κάθε παίκτης στη διάθεσή του, για τους κινδύνους της προβληματικής ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, τις επιβλαβείς συνέπειες που μπορεί να έχουν στην κοινωνία, αλλά και με ποιους τρόπους μπορεί να αναζητήσει κάποιος βοήθεια και θεραπεία.

Σύμφωνα με την Υπεύθυνη της Διεύθυνσης Ασφαλούς Παιχνιδιού και Επιχειρησιακής Ανάπτυξης της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, κ. Χριστίνα Χριστοφόρου, η προσπάθεια της ΕΑΣ επικεντρώνεται στο να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία και παράλληλα να εμπλέξει και να κινητοποιήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, με στόχο τη δημιουργία ενός προστατευτικού περιβάλλοντος που θα αποτρέπει την ανάπτυξη προβληματικής σχέσης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια γενικότερα. «Η Εβδομάδα Ασφαλούς Παιχνιδιού έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό. Κάθε χρόνο καταγράφεται αυξημένη συμμετοχή του κοινού στις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Εβδομάδας, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού οι συμμετέχοντες ενημερώνονται για όλα τα θέματα που αφορούν το ασφαλές παιχνίδι και έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν ανοικτά για όλα όσα τους απασχολούν. Η Εβδομάδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ασφαλούς Παιχνιδιού, η οποία εδράζεται στη προσέγγιση της δημόσιας υγείας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών. Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η βιωσιμότητα του τομέα του στοιχήματος, έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο τ των δράσεών μας την προστασία της κοινωνίας και των παικτών από τις επιβλαβείς συνέπειες της ενασχόλησης με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο φετινό συνέδριο Ασφαλούς Παιχνιδιού, το οποίο θα ανοίξει την αυλαία της Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, θα συμμετέχει ο Matthew M. Young, Chief Research Officer, του οργανισμού Greo Evidence Insights, ο οποίος θα αναλύσει τα αποτελέσματα της δεύτερης παγκύπριας έρευνας επιπολασμού για τα τυχερά παιχνίδια, καθώς και άλλοι ειδικοί στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών και ακαδημαϊκοί.

Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με θεματολογία:

  • τη διαφήμιση για τα τυχερά παιχνίδια και τις μελλοντικές τάσεις,
  • τη βιωσιμότητα του τομέα των τυχερών παιχνιδιών και τις πρακτικές ασφαλούς παιχνιδιού από μέρους των παρόχων,
  • τις τάσεις που αφορά το κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο για την προστασία των παικτών και την μείωση των επιβλαβών συνεπειών
  • Τη σχέση των γυναικών και τον βαθμό ενασχόλησής τους με τα τυχερά παιχνίδια και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για το πρόγραμμα της 6ης Εβδομάδας Ασφαλούς Παιχνιδιού, μέσω της ιστοσελίδας www.sgw.cy, ενώ για περισσότερες πληροφορίες για το ασφαλές παιχνίδι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.safergambling.gov.cy.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η BBF παραμένει ακλόνητη στη δέσμευσή της να στηρίζει τις τοπικές κοινότητες που εμπνέουν και συγκινούν με τις δράσεις τους ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ