ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΕ: Κυπριακή εταιρεία τιμάται με το χρυσό Βραβείο Ασφάλειας Προϊόντων

Τα βραβεία αφορούν καινοτομίες σε δύο κατηγορίες

ΚΥΠΕ

Το «χρυσό βραβείο» για την προστασία της ασφάλειας ευάλωτων ομάδων καταναλωτών, στην κατηγορία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έλαβε από την Κομισιόν η κυπριακή εταιρεία Safe.T.First Pool Safety, στο πλαίσιο των Βραβείων Ασφάλειας Προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το βραβείο, το οποίο παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση την Τρίτη, δόθηκε στην κυπριακή εταιρεία «για την προώθηση της ασφάλειας στην πισίνα με μια σειρά από προσιτές, ασφαλείς και εύχρηστες περιφράξεις», όπως ανακοινώθηκε.

Συνολικά έντεκα εταιρείες από οκτώ χώρες τιμήθηκαν για τις καινοτομίες και τις επενδύσεις τους στην προστασία των καταναλωτών, με ξεχωριστά βραβεία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρίες.

Τα βραβεία αφορούν καινοτομίες σε δύο κατηγορίες: την προστασία των ευάλωτων ομάδων καταναλωτών και τη χρήση νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση της ασφάλειας των καταναλωτών. Πρόκειται για τη δεύτερη απονομή των βραβείων που γίνεται κάθε δύο χρόνια.

Σε δηλώσεις του κατά την παρουσίαση των βραβείων, ο Επίτροπος Δικαιοσύνης Ντιντιέ Ρέιντερς εξέφρασε την ελπίδα οι προσπάθειες των νικητών του βραβείου να εμπνεύσουν και άλλες εταιρίες. «Το βραβείο είναι μια απόδειξη της ικανότητας, της εφευρετικότητας και του οράματος των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτούς τους οργανισμούς», σημείωσε.

Με το βραβείο τιμήθηκαν φέτος έξι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πέντε μεγάλες επιχειρήσεις. Αν και το βραβείο δεν έχει χρηματική αξία, στόχος του να είναι προσδώσει μεγαλύτερη αναγνώριση στους νικητές, προσφέροντας έμπνευση σε άλλες επιχειρήσεις.

Στην κατηγορία στην οποία βραβεύθηκε η κυπριακή εταιρεία, αυτή του βραβείου προστασίας της ασφάλειας ευάλωτων ομάδων καταναλωτών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το ασημένιο βραβείο απονεμήθηκε στην onanoff Europe από την Ολλανδία η οποία ασχολείται με την προστασία των νεαρών αυτιών με καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφαλείας των ακουστικών και εκπαίδευση σχετικά με τις ασφαλείς συνήθειες ακρόασης. Το χάλκινο βραβείο αποδόθηκε στην εταιρία BeSafe από τη Νορβηγία η οποία δημιούργησε ένα έξυπνο και απλό σύστημα σύσφιξης της ζώνης για τα παιδικά καθίσματα.

Οι μεγάλες εταιρείες που έλαβαν το βραβείο προστασίας ευάλωτων ομάδων ήταν η σουηδική IKEA για τη δημιουργία αποκλειστικής γκάμας οικιακών προϊόντων για τη στήριξη της ασφάλειας των ευάλωτων καταναλωτών (χρυσό βραβείο), η Maxi-Cosi - Dorel Juvenile από την Ολλανδία για την ασφάλεια στα παιδικά καροτσάκια (ασημένιο βραβείο) και η Tampax- Procter & Gamble από τη Γαλλία (χάλκινο βραβείο) για καινοτομίες και εκστρατεία προώθησης για την ασφαλή χρήση ταμπόν από έφηβες.

Στην κατηγορία του συνδυασμού της ασφάλειας με τις νέες τεχνολογίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βραβεύθηκαν η γερμανική TerrainQ Solutions για τη δημιουργία συστήματος που ελέγχει αυτόματα την τεχνική τεκμηρίωση στις διαδικτυακές αγορές (χρυσό βραβείο), η γαλλική Spread & Cole για τη δημιουργία πλατφόρμας για την ταχύτερη απομάκρυνση επικίνδυνων προϊόντων από την αγορά και η ελληνική Ludo Playgrounds για τη χρήση έξυπνης τεχνολογίας στην ασφάλεια στις παιδικές χαρές.

Οι μεγάλες εταιρίες που έλαβαν το βραβείο είναι η ιταλική TO.TEM για την ένταξη τεχνολογίας προειδοποίησης σύγκρουσης στα ηλεκτρονικά σκούτερ (χρυσός νικητής) και η γερμανική Positec για την εισαγωγή έξυπνων τεχνολογιών που καθιστούν τις αυτοματοποιημένες χορτοκοπτικές ασφαλέστερες για παιδιά και ζώα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Ακόμα μία χρονιά τα METRO στηρίζουν έμπρακτα τα αδέσποτα ζώα της Κύπρου.
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ