ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Είμαστε δίπλα από τον εμποροβιομηχανικό κόσμο και θέλουμε να τον στηρίξουμε»

Ο κ. Κυπριανού, σημειώσε πως η επιτροπή θα ασκήσει την ανάλογη πολιτική πίεση ώστε να επιλυθούν, το συντομότερο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Είμαστε δίπλα από τον εμποροβιομηχανικό κόσμο και θέλουμε να τον στηρίξουμε, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Ανδρέας Κυπριανού, σημειώνοντας πως η επιτροπή θα ασκήσει την ανάλογη πολιτική πίεση ώστε να επιλυθούν, το συντομότερο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Μέλη της επιτροπής, συνοδευόμενα από λειτουργούς του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και εκπροσώπους της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης περιοδεία στις βιομηχανικές περιοχές της Λεμεσού, όπου ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που υπάρχουν και άκουσαν τις θέσεις και ανησυχίες του εμποροβιομηχανικού κόσμου.

Σε δηλώσεις του, ο κ.Κυπριανού ανέφερε πως έχουν αναδειχθεί πάρα πολλά προβλήματα μέσα από τη σημερινή περιοδεία, «τα οποία αρμοδίως η επιτροπή θα χειριστεί και θα ασκήσει την ανάλογη πολιτική πίεση, ούτως ώστε πολλά από αυτά τα προβλήματα να επιλυθούν άμεσα».

Συγκεκριμένα, πρόσθεσε, υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας σε δυο από τις βιομηχανικές περιοχές της Λεμεσού ενώ σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί η έλλειψη βιολογικού σταθμού για τα λύματα που παράγουν οι βιομηχανικές μονάδες «και αυτό δημιουργεί επιπρόσθετο κόστος για τις βιομηχανίες, μαζί και με τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας που υπάρχουν».

Επιπρόσθετα, συνέχισε, τέθηκαν θέματα ασφάλειας των βιομηχανικών μονάδων κατά τη διάρκεια της νύχτας, θέματα πυρασφάλειας, ενώ κρίνεται αναγκαία η αύξηση των πολεοδομικών συντελεστών μέσα στις βιομηχανικές περιοχές, ούτως ώστε να μπορεί να αναπτυχθούν αυτές οι επενδύσεις.

«Θεωρούμε ότι πολλά από τα προβλήματα που έχουν τεθεί είναι και σοβαρά, είναι και σωστά και μπορούν να δοθούν λύσεις», ανέφερε ο Ανδρέας Κυπριανού, διαβεβαιώνοντας ότι η Επιτροπή θα εργαστεί ώστε "να δώσουμε ουσιαστικές λύσεις στους επόμενους μήνες".

Εξάλλου, ο Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της ΟΕΒ Αντώνης Φραγκούδης, δήλωσε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι να εντοπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανικές περιοχές και "μαζί με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Εμπορίου, να προωθήσουμε την νέα βιομηχανική πολιτική 2019-2030, για επίλυση όλων των θεμάτων τα οποία προκύπτουν για τη βιομηχανία μας, που είναι ο στυλοβάτης και πρέπει να παραμείνει ο στυλοβάτης της οικονομίας μας".

Τέλος, ο Ανώτερος Λειτουργός Βιομηχανίας του ΚΕΒΕ, Βασίλης Βασιλειάδης, ευχαρίστησε τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για "το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τη βιομηχανία, η οποία αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της οικονομίας μας". Είμαστε πάντοτε αρωγοί στα θέματα που εγείρουν οι βιομηχανίες και έχουμε στενή συνεργασία με όλους τους εμπλεκομένους για επίλυση των προβλημάτων, συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
Βουλή  | 
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X