ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελληνικά ΜΜΕ: Πώληση ξενοδοχείων Louis στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η συμφωνία προχωρά με την εταιρεία Blackstone

Newsroom K

Στην πώληση των ξενοδοχείων της στην Ελλάδα προχωρεί ο όμιλος Louis plc σύμφωνα με ελλαδικά δημοσιεύματα. Τα δύο μέρη της συμφωνίας είναι ο όμιλος Louis και η εταιρεία Blackstone. Όπως αναφέρεται πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Γίνεται μάλιστα λόγος για ανακαινίσεις δύο ξενοδοχείων της εταιρείας στην Κέρκυρα από το private equity της Blackstone. Ο όμιλος Louis διαθέτει σχεδόν ογδόντα χρόνια εμπειρίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία με 27 ξενοδοχεία σε Ελλάδα και Κύπρο. Επίσημη τοποθέτηση του ομίλου δεν έχει υπάρξει, ούτε και αναφορά μέσα στα οικονομικά αποτελέσματα του για την εξαμηνία του 2019.

Αναφέρεται πάντως ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις τρέχουσες οικονομικές προβλέψεις, τα αποτελέσματα από εργασίες του Συγκροτήματος για ολόκληρο το 2019 αναμένεται να είναι μειωμένα από εκείνα του 2018 λόγω αναμενόμενης μείωσης στα αποτελέσματα της Louis Hotels. Όπως επισημαίνεται στις προοπτικές του 2019, οι συνθήκες αβεβαιότητας που σχετίζονται με το Brexit, ο αυξημένος συναγωνισμός από γειτονικές χώρες και άλλοι εξωγενείς παράγοντες, αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα της Louis Hotels για το 2019. Αναμένεται ότι τα αποτελέσματα της Celestyal Cruises θα κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα με εκείνα που ενοποιήθηκαν για το 2018.

Ζημιές 6,5 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του έτους η καθαρή ζημία που αναλογεί στους ιδιοκτήτες της εταιρείας ανήλθε για το πρώτο εξάμηνο του 2019 στα €6,5 εκ. σε σύγκριση με €17 χιλιάδες κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Υπήρξε  δηλαδή μια αύξηση στην καθαρή ζημία περιόδου κατά €6,5εκ. Αυτό οφείλεται κυρίως στους ακόλουθους παράγοντες που επέδρασαν αρνητικά στα αποτελέσματα του Συγκροτήματος: η υιοθέτηση από την 1 Ιανουαρίου 2019 του νέου Διεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής
Αναφοράς 16 (ΔΠΧΑ – IFRS 16) σε σχέση με τις μισθώσεις ξενοδοχείων και άλλων ακινήτων που επέφερε επιπρόσθετη ζημία ύψους €3 εκ., το μη επαναλαμβανόμενο κέρδος από αναδιάρθρωση δανεισμού θυγατρικής εντός του πρώτου εξαμήνου 2018, ύψους €2,1 εκ. και η μείωση των λειτουργικών κερδών (EBITDAR) των ξενοδοχείων κατά €1,1 εκ. 

Αυξημένος κύκλος εργασιών κατά 30,4 εκατ.

 Ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος ήταν για το πρώτο εξάμηνο του 2019 αυξημένος κατά €30,4 εκ. (+61,7%) σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018, κυρίως λόγω συμπερίληψης των αποτελεσμάτων της Celestyal για ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του 2019. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 οι πωλήσεις της Celestyal συμπεριελήφθησαν μόνο για 17 ημέρες στα αποτελέσματα. 

Τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος παρουσιάζουν εποχικότητα μεταξύ του πρώτου και δεύτερου εξαμήνου λόγω του ότι το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριο-τήτων του Συγκροτήματος διεξάγεται το δεύτερο εξάμηνο. Τα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων, χρεολύσεων και ενοικίων ξενοδοχείων (EBITDAR) για το πρώτο εξάμηνο του 2019 παρουσίασαν αύξηση της τάξεως των €3,1 εκ. (+24%)
που κυρίως προήλθε από τη συμπερίληψη της Celestyal στα αποτελέσματα για ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του 2019. Συγκεκριμένα, τα κέρδη αυτά φέτος ανήλθαν στα €16,0 εκ. σε σύγκριση με €12,9 εκ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο και αυτό παρά την μείωση των λειτουργικών κερδών των ξενοδοχείων κατά €1,1 εκ. Αρνητικά όμως επέδρασε στην συνέχεια η συμπερίληψη των αποσβέσεων της Celestyal Cruises για ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε σχέση με μόνο 17 ημέρες κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μείωση των λειτουργικών κερδών από εργασίες πριν από τα καθαρά έξοδα χρηματοδότησης παρουσιάζοντας μικρή αύξηση σε σχέση με την πρώτη εξαμηνία του 2018, από €2,3 εκ σε €2,8 εκ. κέρδος.

Η αύξηση των καθαρών χρηματοδοτικών εξόδων, οφείλεται στην συμπερίληψη των αντίστοιχων εξόδων της Celestyal από 1η Ιανουαρίου 2019 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο που συμπεριελήφθησαν από τις 13 Ιουνίου 2018 και μετέπειτα. Με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις τρέχουσες οικονομικές προβλέψεις, τα αποτελέσματα από εργασίες του Συγκροτήματος για ολόκληρο το 2019 αναμένεται να είναι μειωμένα από εκείνα του 2018 λόγω αναμενό-μενης μείωσης στα αποτελέσματα της Louis Hotels.

Οι συνθήκες αβεβαιότητας που σχετίζονται με το Brexit, ο αυξημένος συναγωνισμός από γειτονικές χώρες και άλλοι εξωγενείς παράγοντες, αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα της Louis Hotels για το 2019. Τα αποτελέσματα της Celestyal Cruises αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα με εκείνα που ενοποιήθηκαν για το 2018.Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε ποιανού τη φάρα

«Εύγε κύριε Παράσχο. Εξαίρετο άρθρο.»
Άσχετος  |  22:30

Τα παιδιά είναι η αντανάκλασή μας

«ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ… ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Δεν επικροτώ όλα τα σημεία τα οποία χρησιμοποιεί στις εικόνες του ...»
Ανδρεας Κωνσταντινιδης, ΒΑ, ΜΑ  |  13:25

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X