ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ελληνική Τράπεζα - Προειδοποιεί τους πελάτες της για ηλεκτρονικές απάτες

Η Ελληνική Τράπεζα υπενθυμίζει ότι δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες της κωδικούς πρόσβασης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Ελληνική Τράπεζα προειδοποιεί τους πελάτες της για έξαρση ηλεκτρονικής απάτης με στόχο την απόσπαση χρηματικών ποσών.
Σε ανακοίνωση της, η Ελληνική Τράπεζα αναφέρει ότι τα τελευταία 24ωρα έχουν σημειωθεί περιστατικά όπου πελάτες διαφόρων τραπεζών στην Κύπρο έγιναν αποδέκτες παραπλανητικών μηνυμάτων στο κινητό (sms), ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) και μηνυμάτων μέσα από εφαρμογές (Αpps) κινητών και ηλεκτρονικών υπολογιστών, από άγνωστους με σκοπό την εξαπάτηση.

Σημειώνει ότι κατά την επικοινωνία αυτή ζητείται από τον πελάτη η καταχώρηση ευαίσθητων πληροφοριών, όπως ο κωδικός χρήστη, ο κωδικός πρόσβασης, ο κωδικός επαλήθευσης (OTP) και άλλες πληροφορίες καρτών, ώστε να αποκτηθεί πρόσβαση σε λογαριασμούς πελατών για μεταφορά χρηματικών ποσών, ή/ και χρήση καρτών τους.

Η Ελληνική Τράπεζα υπενθυμίζει ότι δεν θα ζητήσει ποτέ από τους πελάτες της κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς λογαριασμών, κωδικούς καρτών, ΟΤP (κωδικός επαλήθευσης) μέσω email, μηνυμάτων sms, τηλεφωνημάτων ή αναδυόμενων παραθύρων ή συνδέσμων.

Αναφέρει, παράλληλα, ότι εάν ληφθεί οποιαδήποτε μήνυμα ή κλήση που ζητά να αποκαλυφθούν προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία όπως αριθμούς λογαριασμών, στοιχεία της κάρτας ή αναφέρει ότι η κάρτα έχει απενεργοποιηθεί, καλεί τους πελάτης της να επικοινωνούν για επιβεβαίωση στο 8000 9999 (από Κύπρο) ή στο +357 22 500500 (από εξωτερικό).

Καλεί, τέλος, τους πελάτες της, να επισκεφτούν το #HellenicBank Security Center για περισσότερες συμβουλές ασφαλείας https://hbcy.me/security-center  ή την ιστοσελίδα μας για πληροφορίες https://www.hellenicbank.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση