ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελληνική Τράπεζα - Σε ηγετικό ρόλο για μία πράσινη οικονομία

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο εδράζεται στους άξονες Περιβάλλον, Κοινωνία, Άνθρωπος και Αγορά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ προσμετρώντας τη δική της ευθύνη απέναντι στο περιβάλλον και την τοπική κοινωνία, έχει θέσει την προστασία του περιβάλλοντος στο επίκεντρο της προσοχής της, υιοθετώντας βιώσιμες πρακτικές, χρηματοδοτώντας «πράσινες» επιχειρήσεις και συμμετέχοντας σε σειρά πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Βασικός πυλώνας της στρατηγικής της Ελληνικής Τράπεζας είναι να ηγηθεί της μετάβασης στην πράσινη οικονομία. Eφαρμόζει κριτήρια αξιολόγησης κοινωνικών και περιβαλλοντικών ρίσκων στη διαδικασία έγκρισης καινούργιων χρηματοδοτήσεων, ενώ πρόσφατα δημιούργησε εξειδικευμένη ομάδα για θέματα βιωσιμότητας και ESG (Περιβάλλον, Κοινωνία, Διακυβέρνηση), προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα και ολοκληρωμένες υπηρεσίες με συμβουλές και κίνητρα προς τους πελάτες της, ώστε να βελτιώσουν τις περιβαλλοντικές επιδόσεις τους με μέτρα βιωσιμότητας.

Θεωρώντας ότι η ανάπτυξη του Ομίλου περνά μέσα από την ευημερία της κυπριακής κοινωνίας, η Ελληνική Τράπεζα έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, το οποίο εδράζεται στους άξονες: Περιβάλλον, Κοινωνία, Άνθρωπος και Αγορά. Η άμεση ανταπόκριση και στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας στην κρίση που έφερε η πανδημία Covid-19, η «Συμμαχία Ζωής» με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία, η ένταξη στο δίκτυο Priceless Planet Coalition για περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, η πλούσια εθελοντική δράση του προσωπικού και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της για την άρτια εξυπηρέτηση του κοινού, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις του Ομίλου με στόχο να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

Περιβάλλον

Με στόχο την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η Ελληνική Τράπεζα εντάχθηκε στο Priceless Planet Coalition, μια περιβαλλοντική πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Mastercard, στην οποία συμμετέχουν κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο. Σκοπός του δικτύου είναι να συντονίσει κάτω από μια κοινή πλατφόρμα τις περιβαλλοντικές ενέργειες καταναλωτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόρων και πόλεων, με στόχο να ενισχύσει τα αποτελέσματα και τον θετικό αντίκτυπο των δράσεων τους. Ως πρώτο βήμα, η πρωτοβουλία έχει δεσμευτεί να φυτέψει σε όλο τον πλανήτη 100 εκατ. δέντρα στα επόμενα πέντε χρόνια. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, η Ελληνική Τράπεζα εκδίδει οικολογικές κάρτες, χρησιμοποιώντας υλικά από τον Κατάλογο Βιώσιμων Υλικών της Mastercard. Για τη δημιουργία των νέων καρτών της χρειάζεται 82% λιγότερο PVC χωρίς να επηρεάζεται η εμπειρία του καταναλωτή και η ανθεκτικότητά τους, ενώ θα είναι δυνατή η ανακύκλωση και η κομποστοποίησή τους. Η δράση θα επιφέρει εξοικονόμηση πέραν των 20 χλμ. πλαστικού ετησίως. Η Τράπεζα έχει πιστοποίηση με το σύστημα διαχείρισης ενέργειας ISO 50001 και το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ISO50001:2018 με στόχο να εντάξει στο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης, όλα τα κτίρια και καταστήματά της παγκύπρια τον Φεβρουάριο του 2022. Επίσης, για περισσότερα από 20 χρόνια στηρίζει τον θεσμό των Οικολογικών Σχολείων, ενώ μέσω της χορήγησης δανείων συμβάλλει στην ανάπτυξη επιχειρήσεων με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Ταυτόχρονα, παροτρύνει τους πελάτες της να λαμβάνουν τις καταστάσεις των λογαριασμών τους σε ηλεκτρονική μορφή, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χαρτιού και στην αναδάσωση δεκάδων περιοχών της χώρας, σε συνεργασία με το τμήμα Δασών.

Κοινωνία

Συμμαχία Ζωής. Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα «Συμμαχία Ζωής», ένα επιχειρηματικό και κοινωνικό δίκτυο συνεργασίας για τη στήριξη των στόχων, του κοινωνικού έργου αλλά και του οράματος του Ιδρύματος με στόχο έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία. Τα παιδιά και το μέλλον τους αποτελούν βασικό πυλώνα στη στρατηγική ΕΚΕ της Τράπεζας. Ως αποτέλεσμα, η στήριξη του έργου που προσφέρει το σύγχρονο διαγνωστικό και ερευνητικό Κέντρο Παιδικού Καρκίνου του Καραϊσκάκειου ήταν μία αναπόφευκτη εξέλιξη. Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις όπως η χορηγία της τελετής βράβευσης των Δοτών που έδωσαν μόσχευμα τα τελευταία δύο χρόνια, η χορηγία του «Μήνα Λευχαιμίας» τον περασμένο Σεπτέμβριο με διάφορες ενέργειες και η διοργάνωση δειγματοληψίας από το προσωπικό μας για την ενίσχυση του Κυπριακού Αρχείου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Η πιο πρόσφατη ενέργεια αφορά τη στήριξη της δημιουργίας Σταθμών Εγγραφής Νέων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, ώστε η εγγραφή να γίνει ακόμα πιο εύκολη και προσβάσιμη. Οι σταθμοί αυτοί τοποθετήθηκαν σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία σε όλη την Κύπρο, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα ηλικίας 18-45 ετών να δώσει δείγμα σάλιου και να εγγραφεί από μόνος του ως δότης. Στόχος είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το Ίδρυμα αλλά και ο συνεχής εμπλουτισμός του αρχείου με νέους και υγιείς δότες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο γήρανσης του αρχείου δοτών.

Εθελοντισμός. Αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας της Ελληνικής Τράπεζας. Η Ομάδα Εθελοντών της αναλαμβάνει διαρκώς δράσεις με στόχο την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων και φιλανθρωπικών οργανισμών. Μέλη του προσωπικού συμμετέχουν σε αιμοδοσίες, αναδασώσεις σε όλη την Κύπρο, εκστρατείες καθαρισμού από «Let’s Do It Cyprus» και CYMEPA, ενώ συχνά διαγωνίζονται σε εταιρικούς μαραθώνιους για φιλανθρωπικό σκοπό. Σημαντική ήταν και η στήριξη προς τους πληγέντες από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές στις ορεινές περιοχές Λεμεσού και Λάρνακας. Επίσης, η Τράπεζα στηρίζει το «Πρόγραμμα φύτευσης αναρριχητικών φυτών στα ψηλά κάγκελα των σχολείων», σε συνεργασία με την επίτροπο Περιβάλλοντος αναβαθμίζοντας σημαντικά τους περίβολους των δημοτικών σχολείων της Κύπρου. Τα σχολεία γίνονται πιο πράσινα, πιο όμορφα, πιο φιλικά αλλά και πιο ήσυχα για τα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού βράβευσε πρόσφατα την Ελληνική Τράπεζα για την πρωτοβουλία #HBVolunteersChallenge, στο πλαίσιο της Παγκύπριας Εβδομάδας Εθελοντισμού 2020, δράση η οποία διοργανώθηκε και το 2021.

Στήριξη Οργανισμών με σημαντικό ρόλο. Πέραν των δράσεων και των προγραμμάτων που αναπτύσσει η Ελληνική Τράπεζα, στηρίζει και φορείς με σημαντικό κοινωνικό έργο όπως Hope for Children, Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά, Ίδρυμα Ελπίδα, Movember Cyprus, ΠΑΣΥΚΑΦ, Europa Donna, Unicef, Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, Telethon, Ερυθρός Σταυρός, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Ronald McDonald House Charities, Miniature Horse Therapy «Majestic», Μουσείο Παραμυθιού κ.ά.

Άνθρωπος

Η Ελληνική Τράπεζα προσφέρει απασχόληση και ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε περίπου 3.000 άτομα. Το σύστημα αξιολόγησης έχει αναβαθμιστεί με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των μελών του προσωπικού, την αναγνώριση της συνεισφοράς τους και την εστίαση στις εταιρικές αξίες, οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με επιθυμητές συμπεριφορές, όπως ο σεβασμός. Τα προγράμματα HB Skill Development Lab και Credit Academy εστιάζουν στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών. Το 2021 πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 600 εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ λανσαρίστηκε και το feedBank App για την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε συναδέλφους και τμήματα.

Αγορά

Στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας. Στα πλαίσια της πελατοκεντρικής της στρατηγικής η Τράπεζα χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της οικονομίας, στηρίζοντας βιώσιμες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Προσέφερε στήριξη μέσω δανειοδοτήσεων σε μεγάλα έργα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα κριτήρια αξιολόγησης κοινωνικών και περιβαλλοντικών ρίσκων στη διαδικασία έγκρισης καινούργιων χρηματοδοτήσεων. Η ενισχυμένη κερδοφορία και η ισχυρή κεφαλαιακή θέση αποδεικνύουν ότι η Ελληνική Τράπεζα διαθέτει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο προστατεύει τις καταθέσεις των πελατών και δημιουργεί αξία για τους μετόχους της.

Όλα ψηφιακά και εύκολα

Τα εναλλακτικά κανάλια της Ελληνικής Τράπεζας έχουν κάνει τις τραπεζικές συναλλαγές πιο εύκολες και γρήγορες από ποτέ. Μεταξύ άλλων, προσφέρονται τα εξής:
• Δυνατότητα απόκτησης χρεωστικής κάρτας με ένα τηλεφώνημα στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών στο τηλέφωνο 8000 9999, χωρίς επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα και αποστολή του PIN με SMS στο κινητό τηλέφωνο του πελάτη.
• Δυνατότητα άμεσης εγγραφής μέσω διαδικτύου στα ψηφιακά κανάλια χωρίς καμία φυσική επαφή (www.hellenicbank.com/connect).
• Εκπαίδευση των πελατών στα Connect Corners της Τράπεζας για να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά κανάλια και να απολαμβάνουν ταχύτερη εξυπηρέτηση 24/7.
• Δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών με το κινητό τηλέφωνο, μέσω Apple Pay και Hellenic Bank Wallet, με Visa ή Mastercard.
• Δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού με λειτουργό της Τράπεζας, είτε με φυσική παρουσία σε κατάστημα είτε ψηφιακά μέσω του Microsoft Teams, κλείνοντας απευθείας το ραντεβού από την ιστοσελίδα μας https://hbcy.me/bookameeting

Νέο Mobile App με Contact Pay

Με το αναβαθμισμένο Hellenic Bank Mobile App οι καθημερινές συναλλαγές με το κινητό γίνονται τόσο απλές όσο η αποστολή ενός μηνύματος. Το Contact Pay διευκολύνει τον χρήστη, ο οποίος μπορεί να αποστείλει ή να λάβει χρήματα από και προς τις αποθηκευμένες επαφές του κινητού του, από και προς λογαριασμούς της Ελληνικής Τράπεζας. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το Hellenic Bank Web Banking οι πελάτες μπορούν μεταξύ άλλων να:

• Να δουν το IBAN τους και να εκτυπώσουν το σχετικό πιστοποιητικό
• Να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφελείας, φορολογίες, οργανισμούς ή να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας τους
• Να μεταφέρουν χρήματα δωρεάν μεταξύ των λογαριασμών τους ή σε άλλο άτομο στην Κύπρο και στο εξωτερικό (έως και €1000 σε χώρες SEPA)
• Να παγoποιήσουν προσωρινά τη χρήση της κάρτα τους αν αυτή χαθεί ή κλαπεί ή να δημιουργήσουν νέο κωδικό πρόσβασης σε περίπτωση που το ξεχάσουν ή το κλειδώσουν.

Οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν να εξυπηρετηθούν από το ευρύ και παγκύπριο δίκτυο ΑΤΜ νέας γενιάς 24/7 και να πραγματοποιήσουν καθημερινές τραπεζικές εργασίες όπως δωρεάν αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών με άμεση πίστωση των συνδεδεμένων λογαριασμών ή της πιστωτικής κάρτας, καταθέσεις επιταγών, να δουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους και άλλα.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τηλ.: 8000 9999 (από Κύπρο - δωρεάν),
+35722 500500 (από εξωτερικό)
E-mail: contact@hellenicbank.com
Ιστοσελίδα: www.hellenicbank.com 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση