ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έμμεσα στα χέρια του Κύπριου Παπαχριστοφόρου το Holiday Inn

Το ξενοδοχείο της Λευκωσίας πέρασε στα χέρια της Εθνικής Πανγαία για 11,2 εκατ. ευρώ

Newsroom K

Ο Κύπριος ιδρυτής της Invel και Διευθύνων Σύμβουλος Χριστόφορος Παπαχριστοφόρου είναι πίσω από την απόκτηση του Holiday Inn στη Λευκωσία. Το ξενοδοχείο πέρασε στα χέρια της εταιρίας Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ με το 65,49% να είναι στα χέρια της Invel, της οποίας Διευθύνων Σύμβουλος είναι ο κ. Παπαχριστοφόρου. Υπενθυμίζεται ότι η η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, δαπάνησε 11,2 εκατ. ευρώ για το 100% των μετοχών της Lasmane Properties Ltd., ιδιοκτήτριας του Holiday Inn, ενώ με την ολοκλήρωση του φετινού πρώτου εξαμήνου έχει υλοποιήσει συνολικές δαπάνες της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπαχριστοφόρου είχε ανακοινώσει εντός Μαρτίου  ότι έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία την αναδιοργάνωση της δομής της έμμεσης ιδιοκτησίας πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της στην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ.

Κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η πρώτη φάση του επενδυτικού σχεδίου της Πανγαία εφαρμόστηκε με επιτυχία, καθώς αυξήθηκε η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων από 932 εκ. ευρώ σε 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, διευρύνοντας ταυτόχρονα την παρουσία της σε νέες αγορές όπως η Ιταλία και η Κύπρος και βελτιώνοντας σημαντικά τη διαφοροποίηση των μισθωτών του χαρτοφυλακίου της.

Η Πανγαία προβλέπεται να επενδύσει επιπλέον 4,5 εκατ. ευρώ για την πλήρη ανακατασκευή του ακινήτου και τη λειτουργία του ως πολυτελούς ξενοδοχείου. Υπενθυμίζεται ότι, πριν από λίγες εβδομάδες, η Εθνική Πανγαία είχε ολοκληρώσει την απόκτηση του πέντε αστέρων Lazart Hotel στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι μισθωμένο σε εταιρεία του ομίλου Zeus International. Το κόστος της εν λόγω επένδυσης είχε ανέλθει σε 7 εκατ. ευρώ. Το νέο ξενοδοχείο στην Κύπρο διαθέτει 140 δωμάτια και είναι από τα μεγαλύτερα της πόλης. Η τοποθεσία του είναι πολύ κεντρική, καθώς βρίσκεται εντός των ενετικών τειχών, πολύ κοντά στο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας (στις οδούς Λήδρας και Ονασαγόρου, καθώς και στη λεωφόρο Εθνάρχου Μακαρίου) και στην, υπό ανάπλαση, πλατεία Ελευθερίας, η οποία σχεδιάστηκε από τη διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Ζαχά Χαντίντ. Οπως και στην περίπτωση του Lazart Hotel, είναι μισθωμένο σε εταιρεία του ομίλου Zeus International. Από το τίμημα των 11,2 εκατ. ευρώ, ποσό 7,6 εκατ. ευρώ καταβλήθηκε κατά τη μεταβίβαση των μετοχών και το υπόλοιπο 3,6 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί αφού εκπληρωθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Στόχος της εισηγμένης για το 2018 είναι ο διπλασιασμός του επενδυτικού προγράμματος σε σχέση με το 2017, κάτι που μεταφράζεται σε υλοποίηση αγορών ακινήτων αξίας 150 εκατ. ευρώ. Πριν από λίγες ημέρες αποκτήθηκαν δύο ακόμα κτίρια (διατηρητέα) στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αντί συνολικού τιμήματος 7,2 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, αποκτήθηκε ακίνητο εμπορικής χρήσης (καταστήματα), συνολικής επιφάνειας 1.608 τ.μ., στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 66-68 και Καπνικαρέας 5, στο Μοναστηράκι, και ένα δεύτερο στη συμβολή των οδών Αδριανού 66 και Αιόλου 4.

Εν όψει της εφαρμογής της δεύτερης φάσης ανάπτυξης με στόχο να καταστεί η Πανγαία κορυφαία ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα και την Νoτιο-Ανατολική Ευρώπη, η Invel προσέλκυσε την υποστήριξη δύο διεθνών επενδυτικών funds, μεταξύ των οποίων και η Castlelake. Οι νέοι επενδυτές έχουν αποκτήσει έμμεσο ποσοστό στην Πανγαία 49% και μαζί με την York Capital Management η οποία ήταν ήδη μέλος της κοινοπραξίας που συστάθηκε από την Invel για την αρχική απόκτηση το 2013, η Invel κατέχει μερίδιο συμμετοχής 65,49% στην Πανγαία.

Σχετικά με την Invel

Η Invel Real Estate Management Limited ("Invel") ιδρύθηκε το 2013 και εξειδικεύεται σε επενδύσεις και asset management στο χώρο του ευρωπαϊκού real estate με παρουσία στην Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Ηνωμένο Βασιλείο και Πολωνία. Μέσα από τις επενδύσεις της στην ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΑΕΕΑΠ και το Aphrodite Hills, το κυπριακό resort, η Invel είναι ο μεγαλύτερος διεθνής θεσμικός επενδυτής σε real estate και hospitality στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο.

Η Invel περιλαμβάνει μια ομάδα επαγγελματιών με αρκετές δεκαετίες επενδυτικής εμπειρίας σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων στην Ευρώπη. Η συνολική εμπειρία συναλλαγών στις οποίες συμμετείχε η ομάδα υπερβαίνει τα 20 δισ. ευρώ, έχοντας ολοκληρώσει πολλές συναλλαγές ορόσημα με πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα.

Η Invel έχει την έδρα της στο Jersey ενώ διατηρεί γραφεία στο Λονδίνο, το Μιλάνο, την Αθήνα , τη Λεμεσό και το Άμστερνταμ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X