ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έμπρακτη προσφορά στην κοινωνία και στο περιβάλλον

Η Ελληνική Τράπεζα έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με τέσσερις άξονες: Περιβάλλον, Κοινωνία, Άνθρωπος και Αγορά

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ καθ’ όλη την πορεία της βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας, κάνοντας πράξη τις καλές προθέσεις της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Η άμεση ανταπόκριση και στήριξη της κοινωνίας και της οικονομίας στην κρίση που έφερε η πανδημία Covid-19, η «Συμμαχία Ζωής» με το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία, η ένταξη στο δίκτυο Priceless Planet Coalition για περιορισμό της κλιματικής αλλαγής, η πλούσια εθελοντική δράση του προσωπικού και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της για την άρτια εξυπηρέτηση του κοινού, είναι μόνο μερικές από τις δράσεις του Ομίλου με στόχο να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

Ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις εντάσσουν την εταιρική υπευθυνότητα στην επιχειρηματική τους στρατηγική, έχοντας πειστεί για τα πλεονεκτήματα που τους προσφέρει. Συνειδητοποιούν την αξία της μέριμνας για το περιβάλλον, για την αγορά, για τους εργαζομένους τους, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Στην Ελληνική Τράπεζα θεωρώντας ότι η ανάπτυξη του Ομίλου περνά μέσα από την ευημερία της κυπριακής κοινωνίας, έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, το οποίο εδράζεται σε τέσσερις άξονες: Περιβάλλον, Κοινωνία, Άνθρωπος και Αγορά. Για κάθε πυλώνα έχει καταρτιστεί μια σειρά δεικτών που χρησιμοποιούμε σε συνεχή βάση, για να αξιολογούμε την απόδοσή μας και για να βελτιωνόμαστε συνεχώς.

«Περιβάλλον»

Με στόχο την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η Ελληνική Τράπεζα εντάχθηκε στο δίκτυο Priceless Planet Coalition της MasterCard, μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο όπως οι HSBC Barclays, Finix, Frank Green, Halkbank, και Scotiabank. Σκοπός του Priceless Planet Coalition είναι να συντονίσει κάτω από μια κοινή πλατφόρμα τις περιβαλλοντικές ενέργειες καταναλωτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόρων και πόλεων, ενισχύοντας τα αποτελέσματα και το θετικό αντίκτυπο των δράσεων τους. Σε αυτό το πλαίσιο η Ελληνική Τράπεζα σύντομα θα κυκλοφορήσει κάρτες από οικολογικό, βιοδιασπώμενο υλικό, επωμιζόμενη το κόστος αντικατάστασης των υφιστάμενων καρτών. Ως πρώτο βήμα, η πρωτοβουλία Priceless Planet Coalition έχει δεσμευτεί να φυτέψει 100 εκατ. δέντρα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Ελληνική Τράπεζα έχει πιστοποίηση με το σύστημα διαχείρισης ενέργειας ISO 50001 και το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ISO50001:2018 με στόχο να εντάξει στο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης, όλα τα κτίρια και καταστήματά της παγκύπρια τον Φεβρουάριο του 2022. Επίσης, για περισσότερα από 20 χρόνια στηρίζει τον θεσμό των Οικολογικών Σχολείων, ενώ μέσω της χορήγησης δανείων συμβάλλει στην ανάπτυξη επιχειρήσεων με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Ταυτόχρονα παροτρύνει τους πελάτες της όπως επιλέξουν να λαμβάνουν τις καταστάσεις των λογαριασμών τους σε ηλεκτρονική μορφή, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση χαρτιού και στην αναδάσωση δεκάδων περιοχών της χώρας σε συνεργασία με το τμήμα Δασών.

«Κοινωνία»

Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει το έργο του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος και λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα «Συμμαχία Ζωής», ένα επιχειρηματικό και κοινωνικό δίκτυο συνεργασίας για τη στήριξη των στόχων, του κοινωνικού έργου αλλά και του οράματος του Ιδρύματος με στόχο έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία. Τα παιδιά και το μέλλον τους αποτελούν βασικό πυλώνα στη στρατηγική ΕΚΕ της Τράπεζας. Ως αποτέλεσμα, η στήριξη του έργου που προσφέρει το σύγχρονο διαγνωστικό και ερευνητικό Κέντρο Παιδικού Καρκίνου του Καραϊσκάκειου ήταν μία αναπόφευκτη εξέλιξη.

Διάφορες δράσεις έχουν δρομολογηθεί σε αυτό το πλαίσιο όπως η χορηγία της τελετής βράβευσης των Δοτών που έχουν δώσει μόσχευμα τα τελευταία δύο χρόνια, στους κήπους του προεδρικού μεγάρου, η χορηγία του «Μήνα Λευχαιμίας» τον Σεπτέμβρη με διάφορες ενέργειες που θα προωθηθούν, η διοργάνωση δειγματοληψίας από το προσωπικό μας για την ενίσχυση του Κυπριακού Αρχείου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, η διοργάνωση ποδηλατοδρομίας - πεζοπορίας, η δημιουργία σταθμών εγγραφής δότη σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία (εμπορικά κέντρα, πανεπιστήμια, στρατόπεδα) και άλλα.

Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του Οργανισμού μας. Η ομάδα εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας αναλαμβάνει διαρκώς δράσεις με στόχο την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων και φιλανθρωπικών οργανισμών. Μέλη του προσωπικού συμμετέχουν σε αιμοδοσίες, αναδασώσεις σε όλη την Κύπρο, στο «Let’s Do It Cyprus» και διαγωνίζονται σε εταιρικούς μαραθώνιους για φιλανθρωπικό σκοπό. Η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει και το «Πρόγραμμα φύτευσης αναρριχητικών φυτών στα ψηλά κάγκελα των σχολείων», σε συνεργασία με την επίτροπο Περιβάλλοντος αναβαθμίζοντας σημαντικά τους περίβολους των δημοτικών σχολείων της Κύπρου. Τα σχολεία γίνονται πιο πράσινα, πιο όμορφα, πιο φιλικά αλλά και πιο ήσυχα για τα παιδιά.

Στήριξη οργανισμών με σημαντικό έργο

Πέραν των δράσεων και των προγραμμάτων που αναπτύσσει η Ελληνική Τράπεζα, στηρίζουμε φορείς και οργανισμούς με σημαντικό κοινωνικό έργο, όπως Hope for Children, Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά, Ίδρυμα Ελπίδα, ΠΑΣΥΚΑΦ, Europa Donna, Unicef, Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, Telethon, Ερυθρός Σταυρός, Θερμοκοιτίδα Αγάπης, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Ronald McDonald House Charities, Miniature Horse Therapy «Majestic», Μουσείο Παραμυθιού κ.ά.

«Άνθρωπος»

Προσφέρουμε απασχόληση και ευκαιρίες σταδιοδρομίας σε περίπου 3.000 άτομα. Έχουμε αναβαθμίσει το σύστημα αξιολόγησης του Οργανισμού με σκοπό τη συνεχή βελτίωσή τους, την αναγνώριση της συνεισφοράς τους και την εστίαση στις εταιρικές αξίες, οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με επιθυμητές συμπεριφορές, όπως ο σεβασμός. Παρουσιάσαμε το HB Skill Development Lab και την Credit Academy που εστιάζει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων και στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών.

«Αγορά» - Στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας

Στα πλαίσια της πελατοκεντρικής της στρατηγικής η Τράπεζα χρηματοδοτεί την ανάπτυξη της οικονομίας, στηρίζοντας βιώσιμες επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Εντός του 2020 πραγματοποιήθηκε ρεκόρ δανεισμού, καθώς το σύνολο των νέων χορηγήσεων ξεπέρασε το ένα δισ. ευρώ Η ενισχυμένη κερδοφορία και η ισχυρή κεφαλαιακή θέση αποδεικνύουν ότι η Ελληνική Τράπεζα, διαθέτει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο προστατεύει τις καταθέσεις των πελατών και δημιουργεί αξία για τους μετόχους της. Από την αρχή της πανδημίας Covid-19 και κατανοώντας τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν, η Τράπεζα στηρίζει τους βιώσιμους πελάτες της και συμμετέχει σε όλα τα κυβερνητικά σχέδια που στοχεύουν στη χρηματοδότηση της οικονομικής ανάκαμψης.

Όλα ψηφιακά και εύκολα

Η ψηφιακή μεταμόρφωση της Ελληνικής Τράπεζας δημιούργησε την απαραίτητη υποδομή, ώστε να ανταποκριθεί άρτια στις νέες απαιτήσεις εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. Με πρωτοποριακές λύσεις οι τραπεζικές συναλλαγές έγιναν πιο εύκολες και γρήγορες από ποτέ. Μεταξύ άλλων, προσφέρει τα εξής:

• Δυνατότητα απόκτησης χρεωστικής κάρτας με ένα τηλεφώνημα στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών στο τηλέφωνο 8000 9999, χωρίς επίσκεψη σε κάποιο κατάστημα και αποστολή του PIN με SMS στο κινητό τηλέφωνο του πελάτη.
• Εξυπηρέτηση και καθοδήγηση των πελατών με έμπειρο προσωπικό έξω από τα καταστήματα, δίνοντας προτεραιότητα στους συνταξιούχους και στις ευάλωτες ομάδες, ώστε να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους στις ΑΤΜ, γρήγορα και με ασφάλεια.
• Δυνατότητα άμεσης εγγραφής μέσω διαδικτύου στα ψηφιακά κανάλια χωρίς καμία φυσική επαφή (www.hellenicbank.com/connect).
• Δυνατότητα κατάθεσης πολλαπλών επιταγών μέσω των ΑΤΜ ή δωρεάν υπηρεσία συλλογής επιταγών από τα γραφεία των πελάτων.
• Εκπαίδευση των πελατών στα Connect Corners της Τράπεζας για να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά κανάλια και να απολαμβάνουν ταχύτερη εξυπηρέτηση 24/7.
• Δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών με το κινητό τηλέφωνο, μέσω Apple Pay και Hellenic Bank Wallet, με Visa ή Mastercard.
• Δυνατότητα διευθέτησης ραντεβού με λειτουργό της Τράπεζας, είτε με φυσική παρουσία σε κατάστημα είτε ψηφιακά μέσω του Microsoft Teams, κλείνοντας απευθείας το ραντεβού από την ιστοσελίδα μας https://hbcy.me/bookameeting

Εκπαίδευση πελατών στα ψηφιακά κανάλια

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για εκπαίδευση των πελατών μας δημιουργήσαμε τα Connect Corners, ειδικά σχεδιασμένους χώρους εντός των καταστημάτων όπου έμπειρο προσωπικό εξοικειώνει τους πελάτες με τα ηλεκτρονικά εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης για να κάνουν τις συναλλαγές τους πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο οικονομικά. Με μια απλή διαδικασία οι πελάτες συνδέονται ηλεκτρονικά με την Τράπεζα και εκπαιδεύονται στη χρήση των ψηφιακών καναλιών, απολαμβάνοντας ταχύτερη εξυπηρέτηση και την ευελιξία να εξυπηρετούνται οποτεδήποτε και από όπου κι αν βρίσκονται.

Νέο Mobile App με Contact Pay

Με το αναβαθμισμένο Hellenic Bank Mobile App οι καθημερινές συναλλαγές με το κινητό γίνονται τόσο απλές όσο η αποστολή ενός μηνύματος. Το Contact Pay διευκολύνει τον χρήστη, ο οποίος μπορεί να αποστείλει ή να λάβει χρήματα από και προς τις αποθηκευμένες επαφές του κινητού του, από και προς λογαριασμούς της Ελληνικής Τράπεζας.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το Hellenic Bank Web Banking οι πελάτες μπορούν μεταξύ άλλων:
• Να δουν το IBAN τους και να εκτυπώσουν το σχετικό πιστοποιητικό
• Να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφελείας, φορολογίες, οργανισμούς ή να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας τους
• Να μεταφέρουν χρήματα δωρεάν μεταξύ των λογαριασμών τους ή σε άλλο άτομο στην Κύπρο και στο εξωτερικό (έως και 1000 ευρώ σε χώρες SEPA)
• Να παγoποιήσουν προσωρινά τη χρήση της κάρτα τους αν αυτή χαθεί ή κλαπεί ή να δημιουργήσουν νέο κωδικό πρόσβασης σε περίπτωση που το ξεχάσουν ή το κλειδώσουν.

Οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν να εξυπηρετηθούν από το ευρύ και παγκύπριο δίκτυο ΑΤΜ νέας γενιάς 24/7 και να πραγματοποιήσουν καθημερινές τραπεζικές εργασίες όπως: δωρεάν αναλήψεις και καταθέσεις μετρητών με άμεση πίστωση των συνδεδεμένων λογαριασμών ή της πιστωτικής κάρτας, καταθέσεις επιταγών, να δουν τα υπόλοιπα των λογαριασμών τους και άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση