ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένα microbrewery έρχεται στη Μηλιού

Δόθηκε το πράσινο φως από Περιβαλλοντική Αρχή, δώδεκα μήνες η διάρκεια των εργασιών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Μικροζυθοποιείο και σνακ μπαρ αναμένεται να δημιουργηθεί στην κοινότητα Μηλιού στην επαρχία Πάφου, ένα έργο με εκτιμώμενο κόστος τις 300 χιλιάδες ευρώ. Ήδη έχει δοθεί το πράσινο φως από την Περιβαλλοντική Αρχή ενώ οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 1 έτος από την ημερομηνία έναρξης τους (και μετά την εξασφάλιση άδειας οικοδομής). Βάσει της έκθεσης πληροφοριών που τέθηκε ενώπιον της Περιβαλλοντικής Αρχής, το έργο θα περιλαμβάνει ένα ισόγειο χώρο, ένα εξωτερικό και 22 χώρους στάθμευσης.

Το κόστος του έργου εκτιμάται στις 300 χιλιάδες ευρώ

Η παραγωγή μπύρας θα γίνεται σε διαμορφωμένο χώρο εμβαδού 70 τ.μ. Το σνακ μπαρ θα έχει εσωτερικό εμβαδόν 130 τμ, το ίδιο και στον εξωτερικό του χώρο, ενώ ο χώρος στάθμευσης θα έχει συνολικό εμβαδόν 470 τμ. Η πρόσβαση σε αυτόν θα γίνεται μέσω της οδού Βρέξης 1. Η κατασκευή του έργου θα γίνει με βάση την συμβατική μεθοδολογία που χρησιμοποιείται ευρέως στην Κύπρο, ενώ στις όψεις του κτηρίου θα χρησιμοποιηθεί παραδοσιακή πέτρα ώστε η ανάπτυξη να συνάδει με τον παραδοσιακό χαρακτήρα της κοινότητας.

 

Παραγωγή μπύρας

Η παραγωγή μπύρας θα πραγματοποιείται 2 με 3 φορές εβδομαδιαίως, για 50 εβδομάδες τον χρόνο. Εκτιμάται ότι θα παράγονται 500-1000 λίτρα μπύρας εβδομαδιαίως και ετησίως 25,000-50,000 λίτρα μπύρας, μέρος των οποίων θα καταναλώνεται στο σνακ μπαρ και το υπόλοιπο θα διανέμεται τοπικά (οι ακριβείς ποσότητες θα αποφασιστούν κατά την λειτουργία του έργου όταν οι ανάγκες του σνακ- μπαρ θα είναι σαφείς). Στον χώρο παραγωγής του μικροζυθοποιείου θα γίνεται η διαδικασία ζυθοποίησης, ζύμωσης και εμφιάλωσης.

Σνακ- Μπαρ

Ο χώρος του σνακ- μπαρ θα έχει 104 καθίσματα και 6 χώρους υγιεινής. Δεν θα υπάρχει κουζίνα, εφόσον δεν θα παρέχονται υπηρεσίες σίτισης. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση αναμένεται ότι θα προσελκύσει τουρισμό επωφελούμενη και της λειτουργίας ξενοδοχειακής μονάδας στα ανατολικά του τεμαχίου(Ayii Anargyri Spa Resort).

 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση