ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ένας χρόνος Φρέσκου Κυπριακού Γάλακτος ΑΛΑΜΠΡΑ

Ο Μιχάλης Πέτρου, Εμπορικός Διευθυντής της Γαλακτοβιομηχανίας ΑΛΑΜΠΡΑ, μας μιλάει για τον ένα χρόνο του Φρέσκου Κυπριακού Γάλακτος ΑΛΑΜΠΡΑ

Προωθητική Ενέργεια

Ο Μιχάλης Πέτρου, Εμπορικός Διευθυντής της Γαλακτοβιομηχανίας ΑΛΑΜΠΡΑ, αξιολογεί την παρουσία του Φρέσκου Κυπριακού Γάλακτος ΑΛΑΜΠΡΑ στην αγορά, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την κυκλοφορία του.

Ποιες ήταν οι προσδοκίες σας όταν πριν από έναν χρόνο λανσάρατε στην αγορά το φρέσκο κυπριακό γάλα Αλάμπρα;

Αταλάντευτη επιθυμία μας και διαχρονική επιδίωξή μας είναι να προσφέρουμε στο καταναλωτή ποιοτικά, αγνά προϊόντα που χαρακτηρίζονται από αυθεντική γεύση. Και είναι η αφοσίωση που επιδεικνύουμε στη διατήρηση των παραδοσιακών συνταγών και στην παρασκευή ποιοτικών προϊόντων, που μας έφερε στο υψηλό επίπεδο και στην ηγετική θέση που βρισκόμαστε σήμερα. Είναι γι’ αυτό που ο κόσμος μας στηρίζει και μας εμπιστεύεται, σε κάθε μας βήμα, καθιστώντας τα προϊόντα μας στις κορυφαίες του προτιμήσεις. Συνεπώς, οι προσδοκίες μας - εγώ θα προτιμούσα και να μου επιτρέψετε να χρησιμοποιήσω τη λέξη στόχος - δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από το να αποκτήσουμε ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά του φρέσκου γάλακτος και να καταστούμε κύριος παίκτης και σ’ αυτόν τον τομέα. Αδιαμφισβήτητα, ως οικογένεια, επιδιώκουμε τη συνεχή ανάπτυξη και ανοδική πορεία της εταιρείας μας, θέλουμε συνεχώς να εξελισσόμαστε και να πρωταγωνιστούμε στο κυπριακό επιχειρείν.

Και σήμερα, ένα χρόνο μετά, πώς αξιολογείτε την παρουσία του στα ράφια των υπεραγορών; Ποια ανταπόκριση του επεφύλαξε η αγορά;

Η αγορά ανταποκρίθηκε εξαιρετικά ενθαρρυντικά από τις πρώτες κιόλας ημέρες, γεγονός που μας έκανε ιδιαίτερα αισιόδοξους και μας επέτρεπε τη βεβαιότητα ότι οι καταναλωτές θα αγκάλιαζαν, κι αυτή τη φορά, το νέο μας προϊόν. Αποφασίζοντας, ως εταιρεία, να διεκδικήσουμε μερίδιο στην αγορά φρέσκου γάλακτος, προσφέροντας στον καταναλωτή μία επιπλέον ποιοτική επιλογή, είχαμε καταρτίσει ένα στρατηγικό πλάνο θέτοντας εξαρχής μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους. Με βάση, λοιπόν, τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η ανταπόκριση ήταν πέραν των προσδοκιών μας και, ως εκ τούτου, το νέο αυτό βήμα κρίνεται επιτυχημένο. Μάλιστα, προ ημερών, απέσπασε το πρώτο του βραβείο, ως ένα από τα νέα προϊόντα που βραβεύθηκαν στα Retail Awards για τη χρονιά 2023, μόλις έναν χρόνο μετά το λανσάρισμά του.

Τι είναι αυτό που κάνει το φρέσκο κυπριακό γάλα Αλάμπρα να ξεχωρίζει;

Όπως προείπα, θέλαμε να προσφέρουμε στον καταναλωτή μία επιπλέον ποιοτική επιλογή. Και το κάνουμε με ένα γάλα υψηλής διατροφικής αξίας και αγνής γεύσης, που φτιάχνεται από φρέσκο κυπριακό γάλα της ημέρας, που συλλέγουμε καθημερινά από επιλεγμένες φάρμες. Επιπλέον, μόλις πριν λίγους μήνες, εγκαινιάσαμε το νέο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών και με τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό, με επενδύσεις 10 εκατομμυρίων, που σέβεται το περιβάλλον και, ασφαλώς, ακολουθεί όλα τα πρότυπα υγιεινής, καθιστώντας το ως το πιο σύγχρονο εργοστάσιο εμφιάλωσης φρέσκου γάλακτος στην Κύπρο. Το φρέσκο κυπριακό γάλα ΑΛΑΜΠΡΑ παράγεται και εμφιαλώνεται σ’ αυτό το εργοστάσιο που αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια, τη σταθερή ποιότητα και τη φρεσκάδα του. Αναμφίβολα ξεχωρίζει και για την καινοτόμα, εργονομική για τα νοικοκυριά, τετράγωνη συσκευασία του που αγαπήθηκε από την πρώτη μέρα από τους καταναλωτές. Παράλληλα, είμαστε περήφανοι για την πλούσια γκάμα Φρέσκου Γάλακτος ΑΛΑΜΠΡΑ, αφού προσφέρουμε τη μεγαλύτερη ποικιλία φρέσκου γάλακτος στην κυπριακή αγορά. Μεγαλώσαμε μέσα στο γάλα και κάθε συσκευασία φρέσκου γάλακτος Αλάμπρα εμπεριέχει το δικό μας μεράκι, τη γνώση και την εμπειρία των 40 χρόνων που κουβαλούμε και το γεγονός ότι ήδη, πολύ πριν καν σκεφτούμε να λανσάρουμε το δικό μας φρέσκο γάλα, κατείχαμε ηγετική θέση στην επεξεργασία φρέσκου γάλακτος, με πέραν των 80.000.000 λίτρων ετησίως.

Πέρα από την καινοτόμα συσκευασία, γεγονός είναι ότι καινοτομήσατε στο φρέσκο αιγινό γάλα...

Πολύ σωστά το επισημαίνετε αφού όντως πρωτοπορήσαμε λανσάροντας το Πλήρες Φρέσκο Κυπριακό Αιγινό Γάλα Αλάμπρα, φτιαγμένο από 100% ολόφρεσκο κυπριακό αιγινό γάλα. Είμαστε η μοναδική κυπριακή γαλακτοβιομηχανία που, ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες διατροφικές απαιτήσεις, παρέχουμε αυτή την κατηγορία γάλακτος στους καταναλωτές.

Σίγουρα θα συμφωνείτε ότι η αγορά φρέσκου γάλακτος είναι ένας ιδιαίτερα δύσκολος και απαιτητικός τομέας, με έντονο ανταγωνισμό. Οι λόγοι που οδήγησαν στην απόφασή σας να εισέλθετε και σ’ αυτό το κομμάτι της αγοράς, ποιοι ήταν;

Προσωπικά θα χαρακτήριζα αυτό το βήμα ως μια φυσιολογική εξέλιξη. Είναι καλά γνωστή, άλλωστε, η ιστορία της οικογένειάς μας και η άρρηκτη σχέση που έχουμε με το γάλα, η οποία πάει πολύ πίσω, από την εποχή που η γιαγιά Κακουλού παρασκεύαζε στο χωριό Αλάμπρα φρέσκα χαλλούμια και γιαούρτια, από το γάλα της οικογενειακής φάρμας. Όπως σας ανέφερα προηγουμένως, θέλουμε συνεχώς να εξελισσόμαστε. Και επιδιώκουμε τη συνεχή ανάπτυξη και ανοδική πορεία της εταιρείας μας, μέσα από την οποία δημιουργούμε και νέες θέσεις εργασίας. Είχαμε συμπληρώσει ήδη 40 χρόνια λειτουργίας και στη διάρκεια αυτής της πορείας, η συνεχής παρακολούθηση των τάσεων της αγοράς, το επιχειρηματικό περιβάλλον και οι εξελίξεις γενικότερα στον χώρο του εμπορίου, τύγχαναν πάντοτε της δέουσας προσοχής μας. Παράλληλα, αφουγκραζόμασταν διαρκώς τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των καταναλωτών. Διαισθανθήκαμε ότι ήταν ώρα για το επόμενο βήμα, για ένα ακόμα ορόσημο στη μακρόχρονη ιστορία μας. Και έχοντας ήδη μια τεράστια εμπειρία στην επεξεργασία φρέσκου γάλακτος, πιστεύοντας στις δυνατότητες μας, γνωρίζοντας την ποιότητα του προϊόντος που θα προσφέραμε στον καταναλωτή, προχωρήσαμε. Και για να μην παραλείψω να σας απαντήσω στην αναφορά σας για έντονο ανταγωνισμό, σας λέω ότι για μας, ο υγιής ανταγωνισμός μόνο προς τα εμπρός μπορεί να σε πάει.

Θα μας πείτε, για το τέλος, ποιο είναι το «μυστικό» της οικογενειακής επιχείρησης σας, για να παραμένει από το 1982 ψηλά στις προτιμήσεις του καταναλωτικού κοινού;

Η απάντηση θα μπορούσε να ήταν μακροσκελής, όπως αντιλαμβάνεστε. Όμως, θα χρησιμοποιήσω μία μόνο λέξη που περιγράφει αυτό το «μυστικό» που μου ζητάτε να σας αποκαλύψω: Αφοσίωση! Αφοσίωση στην ποιότητα, αφοσίωση στην παράδοση, αφοσίωση στη γεύση, αφοσίωση στον άνθρωπο. Με αυτές τις αρχές μεγαλώσαμε και με αυτές τις αρχές προχωράμε, έχοντας σαν φάρο την παράδοση και την παρακαταθήκη των προηγούμενων γενιών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Προωθητική Ενέργεια

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση