ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:58
 

Ενδιαφέρον υπό όρους της Lufthansa για αγορά μεριδίου στην Alitalia

Για την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς, η Lufthansa απαιτεί μέτρα αναδιάρθρωσης της Alitalia, τα οποία θεωρεί απαραίτητα για την επιβίωσή της

Newsroom Κ, Αθήνα

Η υπό αναδιάρθρωση Alitalia έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της γερμανικής Lufthansa, η οποία είναι διατεθειμένη να αγοράσει υπό όρους μερίδιο της κρατικής ιταλικής αεροπορικής, όπως αναφέρουν στο Reuters ανώνυμες πηγές. Είναι πιθανό η πρόταση της Lufthansa να αλλάξει το σχέδιο διάσωσης του ιταλικού αερομεταφορέα, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες.

Για την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς, η Lufthansa απαιτεί μέτρα αναδιάρθρωσης της Alitalia, τα οποία θεωρεί απαραίτητα για την επιβίωσή της. Εκτός αυτού, η γερμανική αεροπορική θα προτιμούσε με τη σύναψη εμπορικής συμφωνίας να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των ιδιωτών μετόχων. Σύμφωνα με πληροφορίες που παραχώρησε στο Reuters υψηλόβαθμο στέλεχος της Lufthansa, η γερμανική αεροπορική είναι έτοιμη να αποκτήσει μερίδιο της Alitalia. Το μέγεθος της πιθανής επένδυσης είναι ακόμη άγνωστο.

Η ενδεχόμενη συμμετοχή της Lufthansa στη διάσωση της Alitalia, η οποία έχει βρεθεί τρεις φορές στα πρόθυρα χρεοκοπίας από το 2017, ίσως αλλάξει τα σχέδια της ιταλικής εταιρείας. Επειτα από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων, το επίσημο μέχρι πρότινος σχέδιο διάσωσης περιελάμβανε εξαγορά της Alitalia από την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Ιταλίας Ferrovie dello Strato, τον αμερικανικό αερομεταφορέα Delta Air Lines και την Atlantia, η οποία κατασκευάζει έργα υποδομών και διαχειρίζεται ιταλικούς αυτοκινητοδρόμους.

Εως ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και οριστικοποιηθεί το σχέδιο διάσωσης της Alitialia, η ιταλική κυβέρνηση πρόκειται να χορηγήσει δάνειο-γέφυρα ύψους 350 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει το Bloomberg. Το δάνειο θα καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες της αεροπορικής για έξι μήνες. Την Τρίτη, οι τρεις πιθανοί «μνηστήρες» της Alitalia, οι Delta, Ferrovie dello Strato και Atlantia, επιβεβαίωσαν την πρόθεσή τους να αγοράσουν μερίδια της αεροπορικής. Ωστόσο, μέχρι να υποβάλουν την τελική προσφορά τους θα μεσολαβήσουν αρκετοί μήνες διαπραγματεύσεων, ώστε να διευθετήσουν τα θέματα διακυβέρνησης και διαχείρισης της εταιρείας και το ζήτημα των μετόχων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X