ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενημερωτική ημερίδα από την KPMG Κύπρου με θέμα

«Actualizing the ESG proposition: The journey towards sustainability, resilience and purpose»

Δελτίο Τύπου

Στις 22 Νοεμβρίου 2021, η KPMG Κύπρου διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Actualizing the ESG proposition: The journey towards sustainability, resilience and purpose», στο Royal Hall στη Λευκωσία. Η εκδήλωση είχε ως στόχο τη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν από τις πρακτικές ESG.

Ο Χρίστος Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Κύπρου, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους της εταιρείας και περιέγραψε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα τονίζοντας, παράλληλα, τη σημασία ενσωμάτωσης πρακτικών ESG στις επιχειρήσεις.

Η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Νατάσα Πηλείδου, μίλησε για τη συστημική μετάβαση σε ένα πράσινο οικονομικό μοντέλο και τον τρόπο με τον οποίο η κυπριακή κυβέρνηση στηρίζει τις επιχειρήσεις στην υλοποίηση των στόχων τους προς τη βιωσιμότητα.

Ο Fernando Faria, παγκόσμιος Συν-Επικεφαλής της KPMG IMPACT, παρουσίασε τα αποτελέσματα της Διάσκεψης COP26 για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη. Ο Αντώνης Παρτζίλης, Διοικητικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Διοίκησης και τοπικός πρωταθλητής της KPMG IMPACT Κύπρου και η Ελένη Δαμιανού, Senior Manager, Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Διοίκησης και KPMG IMPACT στην KPMG Κύπρου, παρουσίασαν την ετοιμότητα της κυπριακής αγοράς να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και την ανάγκη ενσωμάτωσης πρακτικών ESG και πρακτικών βιωσιμότητας.

Η Stine Lise Hattestad, Συνέταιρος στην KPMG Pure Sustainability KPMG Νορβηγίας, ο Anthony Cowell, Συνέταιρος και Επικεφαλής Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων στην KPMG Νησιών Κέιμαν και ο Arnaud van Dijk, Διευθυντής της KPMG IMPACT, παρουσίασαν  τις παγκόσμιες τάσεις αλλά και ευκαιρίες όσον αφορά τις πρακτικές ESG και έδωσαν παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών αναφορικά με θέματα βιωσιμότητας.

H ανοικτή συζήτηση που ακολούθησε και την οποία συντόνιζε ο Χρίστος Βασιλείου, έφερε στην επιφάνεια γόνιμες συζητήσεις για το πως οι εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από την ενσωμάτωση πρακτικών ESG στα επιχειρησιακά τους μοντέλα. Ο Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, συζήτησε τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία μπορεί να στηρίξει την προώθηση του ESG. Επίσης παρουσίασε τις δράσεις που θα πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση για την ενσωμάτωση των πρακτικών ESG στα εθνικά σχέδια ψηφιακού μετασχηματισμού. Ο Ανδρέας Νεοκλέους, Διευθύνων Σύμβουλος της CYTA, αναφέρθηκε στη σχέση του 5G και των πρακτικών ESG και μοιράστηκε τα σχέδια της CYTA προς τη βιωσιμότητα. Ο Oliver Gatzke, Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Τράπεζας, ανέδειξε  τον τρόπο με τον οποίο το ρυθμιστικό τοπίο της ΕΕ επηρεάζει τα επιχειρηματικά λειτουργικά μοντέλα των συμμετεχόντων της χρηματοπιστωτικής αγοράς. Η Τατιάνα Φαφαλιού, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Folloe Capital Investors  και Μη Εκτελεστική Διοικητική Σύμβουλος του Ομίλου Olympia, παρουσίασε το ρόλο  της σωστής διακυβέρνησης των εταιρειών για την επιτυχή υλοποίηση των στόχων τους σχετικά με θέματα που αφορούν το ESG. Τέλος, η Ελένη Καλογήρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της HERMES Airports, παρέθεσε το δίλημμα στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ταξιδιωτικός κλάδος, σχετικά με την ανάκαμψη από τον Covid-19 και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Χρίστος Βασιλείου ολοκλήρωσε την εκδήλωση τονίζοντας τη σημασία  του ESG για την επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος και την ετοιμότητα της KPMG ως παγκόσμιας και τοπικής εταιρείας να ανταποκριθεί στις επερχόμενες προκλήσεις.

Ακολούθησε δεξίωση.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση