ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

EnterCY: Το νέο app για τα αξιοθέατα της Κύπρου

Η ιστορία του νησιού μέσα από αφηγήσεις και ηχητικούς οδηγούς, ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ

Ένα βήμα πιο κοντά στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο κομμάτι της τουριστικής εμπειρίας που προσφέρεται στον επισκέπτη της Κύπρου, αποτελεί η δημιουργία της πλατφόρμας και εφαρμογής EnterCY. Ένα εργαλείο το οποίο προσφέρει εξατομικευμένη δημιουργία ταξιδιών και παρέχει συστάσεις για αρχαιολογικούς χώρους, χώρους και υπηρεσίες, προσφέρει εικονική πλοήγηση και βελτιώνει την εμπειρία του επισκέπτη προσφέροντας περιεχόμενο για πάνω από 200 τουριστικές τοποθεσίες. Προσφέρει επίσης αφηγήσεις και ηχητικούς οδηγούς, εξερευνήσεις εικονικής πραγματικότητας και αναπαραστάσεις αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και αντικειμένων. Στη χθεσινή παρουσίαση της εφαρμογής, ο Δρ Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Β. Καθηγητής, Πολυτεχνική Σχολή, Παν. Frederick, ανέλυσε τις λεπτομέρειες του συγκεκριμένου πρότζεκτ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, με συνολικό προϋπολογισμό το 1,2 εκατ. ευρώ. Συντονιστής του έργου, το ερευνητικό κέντρο Fredrick.

Ο στόχος της ψηφιοποίησης

Όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια, ειδικά στην μετά COVID 19 εποχή, οι προορισμοί που θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες είναι αυτοί που από τώρα στρέφονται στην ψηφιοποίηση. Ως εκ τούτου, ανέφερε, ότι θα πρέπει να δοθούν τα απαραίτητα εφόδια για την ψηφιοποίηση του τουριστικού προϊόντος. Σε αυτή την προσπάθεια, θα μπορούσε το EnterCY ως μια ολοκληρωμένη Παγκύπρια ψηφιακή πλατφόρμα να μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο συγκεντρώνοντας όλες τις πρωτοβουλίες προώθησής του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

Πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για τις συσκευές android και iphone, και διαδικτυακά στην διεύθυνση  https://www.entercyprus.com/el/.

Το έργο περιλαμβάνει περιεχόμενο για ολόκληρη την χώρα, συνδυάζοντας τεχνολογίες αιχμής, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, αυτόματη δημιουργία βίντεο (συνδυαστική πραγματικότητα), τεχνητή νοημοσύνη – μηχανική μάθηση, διαχείριση σημασιολογικών δεδομένων, διαχείρηση μεγάλων δεδομένων, γεωτοποθέτηση σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Κατεβάζοντας την εφαρμογή στο smartphone, ο τουρίστας θα μπορεί να δημιουργήσει το προφίλ του και να ενημερωθεί για σημεία ενδιαφέροντος και αξιοθέατα σε όλη την Κύπρο. Η εφαρμογή θα παρακολουθεί την συμπεριφορά του χρήστη στην διαδικτυακή πλατφόρμα και θα προσφέρει προσωποποιημένες διαδρομές στην βάση των ενδιαφέροντων του καθώς και διάφορες δράσεις προβολής για προσέγγιση χρηστών και παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα. Η πλατφόρμα και η εφαρμογή, είναι διαθέσιμη στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση