ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενώνουν δυνάμεις Laiko Cosmos και μέλι Όρος Μαχαιρά

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας της μέλισσας στο οικοσύστημά και ευαισθητοποίησης του καταναλωτικού κοινού

Newsroom K

Μία πρωτότυπη προσπάθεια για τη διάσωση των μελισσών, ανακοινώνει η εταιρεία Laiko Cosmos Trading, σε συνεργασία με το μέλι Όρος Μαχαιρά. Με κάθε συσκευασία μέλι Ανθέων Όρος Μαχαιρά 480γρ. Squeeze, θα διατίθεται δωρεάν φακελάκι με σπόρους εποχής, με σκοπό να παροτρύνει τους καταναλωτές να τους φυτέψουν σε γλαστράκι και μετέπειτα στον κήπο τους.

Η ενέργεια αυτή εμπίπτει στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των δύο εταιρειών, σε μία προσπάθεια να αναδείξουν τη σημασία της μέλισσας στο οικοσύστημά μας, αλλά και για να ευαισθητοποιήσουν το καταναλωτικό κοινό, ώστε να σταθεί αρωγός στη διαδικασία διάσωσής τους. Το φακελάκι με τους σπόρους, θα βρίσκεται πάνω στη συσκευασία από τον Νοέμβριο και θα είναι διαθέσιμο προς πώληση σε όλες τις μεγάλες υπεραγορές και αλλά μικρότερα σημεία πώλησης σε όλη την Κύπρο.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, εκτιμάται ότι πάνω από το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής εξαρτάται από τα έντομα-επικονιαστές, δηλαδή τις μέλισσες. Από τα 100 είδη καλλιεργειών, τα οποία παράγουν το 90% της παγκόσμιας τροφής, 71 επικονιάζονται από τις μέλισσες, άρα εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς την αναγκαιότητα της διάσωσής τους και τη σημασία τους στη διατροφική αλυσίδα. Χωρίς τις μέλισσες, εκατομμύρια άνθρωποι και ζώα θα υπέφεραν από στέρηση τροφής στον πλανήτη Γη.

Σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι των εταιρειών Laiko Cosmos Trading και Όρος Μαχαιρά, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η υπάρξη της μέλισσας στο περιβάλλον μας κρίνεται απαραίτητη, αφού χάρη σε αυτή και άλλα έντομα, όπως τις άγριες μέλισσες και τις πεταλούδες που επικονιάζουν τα φυτά, αναπαράγεται τροφή, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα υπόλοιπα ζώα του οικοσυστήματός μας. Είναι καθήκον όλων μας να συνεισφέρουμε στον αγώνα για τη διάσωσή τους και ευελπιστούμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα αποτελέσει ένα λιθαράκι στη συνολική προσπάθεια για την προστασία τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Επενδύοντας στον φόβο, στον πόνο, στο μίσος

«Ψυχραιμία και έξυπνες κινήσεις αλλά όχι δειλία. Η εποχή του κατευνασμού με την Τουρκία τέλειωσε με ...»
Leon  |  09:39

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση