ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:46
 

Ενώνουν δυνάμεις Laiko Cosmos και μέλι Όρος Μαχαιρά

Σε μία προσπάθεια ανάδειξης της σημασίας της μέλισσας στο οικοσύστημά και ευαισθητοποίησης του καταναλωτικού κοινού

Newsroom K

Μία πρωτότυπη προσπάθεια για τη διάσωση των μελισσών, ανακοινώνει η εταιρεία Laiko Cosmos Trading, σε συνεργασία με το μέλι Όρος Μαχαιρά. Με κάθε συσκευασία μέλι Ανθέων Όρος Μαχαιρά 480γρ. Squeeze, θα διατίθεται δωρεάν φακελάκι με σπόρους εποχής, με σκοπό να παροτρύνει τους καταναλωτές να τους φυτέψουν σε γλαστράκι και μετέπειτα στον κήπο τους.

Η ενέργεια αυτή εμπίπτει στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των δύο εταιρειών, σε μία προσπάθεια να αναδείξουν τη σημασία της μέλισσας στο οικοσύστημά μας, αλλά και για να ευαισθητοποιήσουν το καταναλωτικό κοινό, ώστε να σταθεί αρωγός στη διαδικασία διάσωσής τους. Το φακελάκι με τους σπόρους, θα βρίσκεται πάνω στη συσκευασία από τον Νοέμβριο και θα είναι διαθέσιμο προς πώληση σε όλες τις μεγάλες υπεραγορές και αλλά μικρότερα σημεία πώλησης σε όλη την Κύπρο.

Πάνω από το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής εξαρτάται από τις μέλισσες

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, εκτιμάται ότι πάνω από το 35% της παγκόσμιας παραγωγής τροφής εξαρτάται από τα έντομα-επικονιαστές, δηλαδή τις μέλισσες. Από τα 100 είδη καλλιεργειών, τα οποία παράγουν το 90% της παγκόσμιας τροφής, 71 επικονιάζονται από τις μέλισσες, άρα εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς την αναγκαιότητα της διάσωσής τους και τη σημασία τους στη διατροφική αλυσίδα. Χωρίς τις μέλισσες, εκατομμύρια άνθρωποι και ζώα θα υπέφεραν από στέρηση τροφής στον πλανήτη Γη.

Σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι των εταιρειών Laiko Cosmos Trading και Όρος Μαχαιρά, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι η υπάρξη της μέλισσας στο περιβάλλον μας κρίνεται απαραίτητη, αφού χάρη σε αυτή και άλλα έντομα, όπως τις άγριες μέλισσες και τις πεταλούδες που επικονιάζουν τα φυτά, αναπαράγεται τροφή, τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα υπόλοιπα ζώα του οικοσυστήματός μας. Είναι καθήκον όλων μας να συνεισφέρουμε στον αγώνα για τη διάσωσή τους και ευελπιστούμε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα αποτελέσει ένα λιθαράκι στη συνολική προσπάθεια για την προστασία τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Πότε πάει σπίτι του ο άνθρωπος που είχε ως ύψιστο καθήκον του την πραστασία των οικονομικών της οικογένειας ...»
ΑΚΑ  |  11:07

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

«Η Τουρκία βρίσκεται στο «8» και ασχολούμαστε εάν υπάρχει διγλωσσία Προεδρικού-ΥΠΕΞ»

«Η ανικανότητά σας να χειριστείτε το τεράστιο θέμα επιβίωσής μας ως κράτος είναι που μας απασχολεί, όχι ...»
Ai Em  |  10:19

Επιπλέον 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους

«https://www.alphanews.live/cyprus/giannakis-spetsiotis-o-anthropos-poy-diekdikei-gia-toys-hamilosyntaxioyhoys ...»
Αντωνης Φωτεινος  |  08:34

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X