ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επενδύει στην ΤUS για αύξηση συνδεσιμότητας η Κύπρος

Άνοιγμα σε νέους προορισμούς και παραχώρηση των εμπορικών δικαιωμάτων για άδεια πρόσβασης στο δρομολόγιο Λάρνακα- Πεκίνο- Λάρνακα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Στην παρουσίαση ενός νέου, φιλόδοξου δεδομένων των συνθηκών, πτητικού προγράμματος προχώρησε σήμερα η αεροπορική εταιρεία Tus Airways στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου και του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου. Πρόκειται για πρόγραμμα που επιχειρεί να συνδέσει την Κύπρο με προορισμούς σε Ελλάδα, Κεντρική Ευρώπη αλλά και προορισμούς εκτός Ευρώπης. Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ανακοινώθηκε επίσης ότι έχουν πρόσφατα παραχωρηθεί, μεταξύ άλλων, τα εμπορικά δικαιώματα στην TUS Airways για άδεια πρόσβασης για το δρομολόγιο Λάρνακα-Πεκίνο-Λάρνακα με δύο συχνότητες την εβδομάδα. Ο Υπουργός Μεταφορών, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα το δρομολόγιο θα υλοποιηθεί με πολλαπλά οφέλη για το επιβατικό κοινό, αλλά και για τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας μας. Τόνισε επίσης ότι η TUS έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό παίχτη στην αγορά της αεροπορικής συνδεσιμότητας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας και της σύνδεσης της Κύπρου με μεγάλους και σημαντικούς προορισμούς και διαβεβαίωσε για τη βούληση της Κυβέρνησης να στηρίξει τους σχεδιασμούς της εταιρείας, στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία ξεκίνησε την λειτουργία της στην Κύπρο το 2015 μεταφέροντας γύρω στους 350 χιλιάδες επιβάτες από και προς τα κυπριακά αεροδρόμια. Τα τελευταία δύο χρόνια είχε αναστείλει τις εργασίες της για σκοπούς αναδιοργάνωσης και επαναδραστηριοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2021. Αυτή την στιγμή η εταιρεία διαθέτει τρία αεροσκάφη τύπου Α320, ενώ μέχρι τον Μάη αναμένεται να ενισχύσει τον στόλο της με άλλα δύο, όπως ανέφερε ο CEO της εταιρείας Michael Weinstein. Επίσης, μέχρι τον Ιούνη, αναμένεται ότι θα εργοδοτεί 300 υπαλλήλους. Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο CEO της εταιρείας ανέφερε ότι αναμένουν ότι πάνω από 1 εκατ. επιβάτες θα ταξιδέψουν με τα αεροσκάφη της TUS για το 2022, συμπεριλαμβανομένων και των πτήσεων με αφετηρία το Τελ Αβίβ.

Το νέο πτητικό πρόγραμμα

Το νέο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πτήσεις σε ελληνικούς προορισμούς όπως Κεφαλονιά, Σκιάθος, Καλαμάτα και Πρέβεζα, σε Βρυξέλλες και Παρίσι, Ντύσσελντορφ, Αθήνα και Τελ Αβίβ.

Συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο Λάρνακας

Καλοκαιρινό πρόγραμμα: Κεφαλονιά, Σκιάθος, Καλαμάτα και Πρέβεζα

Κεντρική Ευρώπη: Λυόν, Στρασβούργο και την Τουλούζη, Βρυξέλλες, Παρίσι,

Τελ Αβίβ και Εϊλάτ

Όπως αναφέρθηκε κατά την παρουσίαση, οι καλοκαιρινοί προορισμοί και της Κεντρικής Ευρώπης και οι γαλλικοί προορισμοί εκτός από το Παρίσι θα είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Οι πτήσεις προς τα ελληνικά νησιά θα διαρκέσουν μέχρι Ιούλιο και Αύγουστο για την καλοκαιρινή περίοδο και οι υπόλοιπες πτήσεις –Λυόν, Στρασβούργο και Τουλούζη μέχρι το τέλος του Οκτώβρη.

Οι πτήσεις για Παρίσι, οι Βρυξέλλες, το Τελ Αβίβ και το Εϊλάτ θα συνεχίσουν για όλη την χειμερινή περίοδο

Από το αεροδρόμιο Πάφου

Έχουν συμπεριληφθεί οι πτήσεις για Παρίσι, Ντύσσελντορφ, Αμβούργο, Νυρεμβέργη, Αθήνα και Τελ Αβίβ. Τα δρομολόγια της Ευρώπης θα πραγματοποιούνται μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, ενώ η Αθήνα και το Τελ Αβίβ θα παραμείνουν καθ’ όλη την χειμερινή περίοδο.

Μάλιστα το επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα ξεκινώντας από τον Σεπτέμβρη, αναμένεται ότι θα συμπεριληφθούν καινούργιοι προορισμοί στο πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας και συγκεκριμένα στο Σαρμ Ελ Σέιχ στην Αίγυπτο, το Μαράκες στο Μαρόκο, το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Τζέντα και το Ριάντ στην Σαουδική Αραβία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση