ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Epic: Στην Phoenix Tower οι παθητικές υποδομές κινητής τηλεφωνίας

Με το κλείσιμο της συμφωνίας, το συνολικό χαρτοφυλάκιο των Epic Κύπρου και Epic Μάλτας περιλαμβάνει 815 σταθμούς

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε συμφωνία με την Phoenix Towers International (PTI) για την πώληση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της M.T. Mediterranean Towers Limited, της θυγατρικής της εταιρείας διαχείρισης παθητικών υποδομών κινητής τηλεφωνίας στην Κύπρο προχώρησε η epic. H συνεργασία, η οποία ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Epic να παρέχει το Νο 1 δίκτυο στην Κύπρο, θα οδηγήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του επενδυτικού της προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου κινητής της αλλά και για την ανάπτυξη του 5G και του Fiber To The Home.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι παθητικές υποδομές περιλαμβάνουν στοιχεία όπως πύργους κινητής τηλεφωνίας και τηλεπικοινωνιακούς ιστούς, με την Epic να διατηρεί την κυριότητα των σταθμών βάσης της, των κεραιών και του σχετικού τηλεπικοινωνιακού ενεργού εξοπλισμού που εγκαθίσταται συνήθως σε αυτές τις υποδομές και είναι σημαντικός για τις υπηρεσίες που η εταιρία προσφέρει στους συνδρομητές της.

Ακολούθως, οι Epic και Phoenix Towers θα συνάψουν μακροχρόνια συμφωνία για την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας στις υποδομές. Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή νέων τοποθεσιών μέσω του προγράμματος build-to-suit, εξασφαλίζοντας στην Epic μακροπρόθεσμη πρόσβαση στις υποδομές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Epic, Θάνος Χρονόπουλος δήλωσε πως «η κίνηση μας αυτή μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να πρωτοπορούμε στην αγορά και να εκπληρώνουμε την υπόσχεση που δώσαμε, ότι δηλαδή όλοι θα απολαμβάνουν μαζί μας εξαιρετικό δίκτυο, αντάξιο των προσδοκιών τους, σε συνδυασμό με πραγματική οικονομία.

Παράλληλα, στη συμφωνία περιλαμβάνεται η απόκτηση από την Phoenix Towers International των παθητικών υποδομών κινητής τηλεφωνίας της Epic Malta. Με το κλείσιμο της συμφωνίας, το συνολικό χαρτοφυλάκιο των Epic Κύπρου και Epic Μάλτας περιλαμβάνει 815 σταθμούς. Η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις προϋποθέσεις γι’ αυτόν τον τύπο συναλλαγών και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση