ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:15
 

«epic», το νέο όνομα της MTN

Μετά από δώδεκα χρόνια παρουσίας στην κυπριακή αγορά η εταιρεία τηλεπικοινωνίας, αλλάζει ταυτότητα

Newsroom K

Ήταν γνωστό ότι μετά την εξαγορά της από την Monaco Telecom τον περασμένο Ιούλιο, η εταιρεία MTN θα άλλαζε επωνυμία στο πλαίσιο της νέας της επικοινωνιακή στρατηγικής. Μετά από μήνες και πολλές συζητήσεις η εταιρεία κατέληξε στην επωνυμία «epic», την οποία ανακοίνωσε σήμερα στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης. Το νέο όνομα της MTN συνοδεύεται και με αλλαγή των χρωμάτων που συνοδεύουν το λογότυπο της. Η εταιρεία «epic» θα χρησιμοποιεί πλέον το κίτρινο και το μαύρο χρώμα. Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής, ανακοινώθηκε επίσης η επικοινωνιακή στρατηγική της εταιρείας, και οι σχεδιασμοί της για το δίκτυο 5G. Ήδη η εταιρεία υπό τις οδηγίες του διευθύνοντος συμβούλου της Θάνου Χρονόπουλου, προχωρά σε επενδύσεις στο δίκτυο 4.5 G. Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η εταιρεία ανακοίνωσε την σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την Huawei με αντικείμενο την ανάπτυξη του δικτύου 5G στην Κύπρο, αρχικά μέσω κοινών ερευνητικών δοκιμών και ακολούθως σε εμπορικό επίπεδο.

Σε δηλώσεις του ο CEO της εταιρείας, Θάνος Χρονοπουλος, δήλωσε πως «οι υποδομές αλλάζουν ριζικά με επένδυση περαν των 40 εκατομμυρίων». Πρόσθεσε πως το ολοκαίνουργιο δίκτυο είναι ασύλληπτα γρήγορο για τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες σε όλα τα σημεία της Κύπρου. «Θα υλοποιηθεί σε ενάμιση χρόνο κι όχι σε τέσσερα όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί».

Παράλληλα ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε ότι η εταιρεία προχωρά επίσης με δίκτυο οπτικών ινών.

Μερίδια αγοράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Επιτρόπου τηλεπικοινωνιών, στο τέλος του 2018 το ποσοστό της εταιρείας στην σταθερή τηλεφωνία ήταν στο 7.51%, καταγράφοντας ανοδικές τάσεις, ενώ το μερίδιο αγοράς της στην κινητή τηλεφωνία ήταν 34,79%. Όσον αφορά την κινητή ευρυζωνική πρόσβαση η ΜΤΝ ήταν πρώτη σε μερίδια αγοράς με ποσοστό 47,8%.

Από Areeba, έγινε epic

Η MTN ξεκίνησε την δραστηριότητα της στην Κύπρο ως Areeba τον Ιούλιο του 2004 εξασφαλίζοντας την άδεια λειτουργίας κινητής τηλεφωνίας σε πλειστηριασμό της κυπριακής κυβέρνησης. Μετά την απόκτηση της μητρικής εταιρείας Σεπτέμβριο του 2018, η ΜΤΝ Κύπρου αποκτήθηκε από την Monaco Telecom και έγινε μέλος μιας ευρωπαϊκής οικογένειας τηλεπικοινωνιών. Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι ο πάροχος του Πριγκιπάτου του Μονακό, το οποίο όπως ανακοίνωσε, φιλοδοξεί να καταστήσει την πρώτη χώρα στον κόσμο που καλύπτεται πλήρως από το δίκτυο 5G.

Η ιστορία της ΜΤΝ στην κυπριακή αγορά ξεκινά τον Ιούλιο του 2004, μετά την εξασφάλιση άδειας λειτουργίας κινητής τηλεφωνίας σε πλειστηριασμό της κυπριακής κυβέρνησης. Τον Σεπτέμβριο του 2007 η εταιρεία μετονομάστηκε σε ΜΤΝ μετά την απόκτηση της μητρικής εταιρείας της Areeba (Investcom LLC), σε πλειστηριασμό της κυπριακής κυβέρνησης από τον πολυεθνικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο εταιρειών MTN Group. Μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο η ΜΤΝ Κύπρου αποκτήθηκε από την Monaco Telecom. Τα τελευταία πέντε χρόνια, τα μερίδια αγοράς της εταιρείας έχουν αυξηθεί κατά 7% ενώ ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για το 2017 ανήλθε στα 123 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Πρόεδρος: Δεν θέλω να δημιουργώ ψευδαισθήσεις για τα μέτρα της ΕΕ

«Από τη μια ο Πρόεδρος να μιλά με ρεαλισμό και από την άλλη ο Υπουργός Εξωτερικών να μας μιλά περί ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  16:23

#PoliticsBlog Τα δυναμικά μέτρα της ΕΕ, ο υπουργός κομάντο και τα darts...

«Μα για ποια "επιτάχυνση της διαδικασίας" μας λέτε έτσι ανερυθρίαστα και χωρίς προβληματισμό; Πέρασαν ...»
Ένας Πολίτης  |  16:20

Η αποτυχία στις ΑΠΕ φέρνει αυξήσεις στα καύσιμα

«Ριάλια να φαν τζ’ οι όρνιθες ……………. Αυτό σκέφτηκα διαβάζοντας την είδηση για την επί θύραις αύξηση ...»
YIANNOULIS  |  10:14

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X