ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

Επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπείας στη Δωδώνη Κύπρου

Οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής χαλλουμιού

Δελτίο Τύπου

Στις 24 Σεπτεμβρίου, μεγάλη αντιπροσωπεία από την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, συνοδευόμενη από υψηλόβαθμους λειτουργούς του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, επισκέφθηκε τη μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων της Δωδώνη Κύπρου στη Βιομηχανική Περιοχή Αγίου Συλά, στον Ύψωνα. 

Επικεφαλής της Κινέζικης Αντιπροσωπείας ήταν ο Υφυπουργός Τελωνείων της Λ.Δ. της Κίνας, Hu Wei και σε αυτήν συμμετείχαν Διευθυντές διαφόρων Τμημάτων, όπως Τελωνείου, Ασφάλειας και Ελέγχου Τροφίμων, καθώς και εκπρόσωποι των αντίστοιχων Τμημάτων στις Βρυξέλλες.
Η αντιπροσωπεία φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας με τους επισκέπτες να παρακολουθούν από κοντά τις διαδικασίες παραγωγής και ελέγχου ποιότητας διαφόρων προϊόντων εστιάζοντας στο χαλλούμι. Οι προσκεκλημένοι από την Κίνα ενημερώθηκαν για την μεγάλη σημασία που δίνεται στους ελέγχους στο γάλα και την ασφάλεια στα παραγόμενα προϊόντα.

Ως γνωστό η Κυβέρνηση της Λ.Δ. της Κίνας έχει πρόσφατα παραχωρήσει την έγκριση της σε συγκεκριμένες κυπριακές γαλακτοβιομηχανίες να εξάγουν τα προϊόντα τους και κυρίως χαλλούμι στη Κίνα. Μεταξύ των εταιρειών αυτών συγκαταλέγεται και η Δωδώνη Κύπρου.
Τα μέλη της Κινέζικης Αντιπροσωπείας εκφράστηκαν με τα πιο κολακευτικά λόγια για το υψηλό τεχνικό επίπεδο της εταιρείας, καθώς και τις άρτιες μεθόδους παραγωγής και ελέγχου ποιότητας που ακολουθούνται. Παράλληλα, εξέφρασαν το θαυμασμό τους για τα μοναδικά χαρακτηριστικά του χαλλουμιού που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα τυριά αλλά και τις απεριόριστες δυνατότητες που έχει το προϊόν στην τεράστια αγορά της Κίνας.

Μετά την ξενάγηση στους χώρους του εργοστασίου, τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κυπριακά τυριά που παράγει η εταιρεία στις εγκαταστάσεις της στην Κύπρο καθώς επίσης και μεγάλη ποικιλία τυριών που παράγονται στην Ελλάδα, όπως την παγκοσμίου φήμης Φέτα Δωδώνη καθώς και άλλα τυριά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

«Βάρτους φωθκιά να φέρουν τον νου τους»

«Η ανοχή που έδειξαν οι αρχές στο θέμα των παραλιών, των χελώνων κτλ, μας οδήγησε στις σημερινές κακόβουλες, ...»
Ένας Πολίτης  |  13:09

Με βίτσες και διαβατήρια είπαν στον Αρχιεπίσκοπο «Εις πολλά έτη Δέσποτα»

«Εις πολλά έτη Δέσποτα.... στο μοναστήρι σου... Τα καλύτερα έπονται!!!»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:51

Αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίου στα Εξάρχεια

«Αντε επιτελους, μετα απο 40 χρονια αποφασισε η ελλαδα να συμπεριφερθει σαν κανονικο κρατος. Ελπιζω ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  22:52

Παρασκήνιο με ουρά από τις πολιτογραφήσεις

«Προεδρικό ή γιάφκα; Ιδού το ερώτημα!!!»
Ai Em  |  09:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Το προφίλ της CITR

Το προφίλ της CITR

Οι πυλώνες της επιχειρηματικής φιλοσοφίας του Ομίλου είναι το πάθος, η καινοτομία, το ομαδικό πνεύμα και η επιχειρηματική ...
Newsroom K
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X