ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επιστρέφει ως Διευθύνων Σύμβουλος στην UBS ο Sergio Ermotti

Κίνηση που στόχο έχει να βοηθήσει την τράπεζα μετά την εξαγορά της Credit Suisse

ΚΥΠΕ

Η UBS Group AG διόρισε τον Sergio Ermotti ως τον επόμενο Διευθύνοντα Σύμβουλό της, σε μια αιφνιδιαστική κίνηση που έχει στόχο να βοηθήσει την τράπεζα μετά την εξαγορά της Credit Suisse.

Ο Ermotti, ο σημερινός Πρόεδρος της Swiss Re, επιστρέφει στην τράπεζα, όπου ήταν Διευθύνων Σύμβουλος από το 2011 μέχρι το 2020, μετά την εξαγορά της Credit Suisse και θα αντικαταστήσει τον σημερινό Διευθύνοντα Σύμβουλο Ralph Hamers στις 5 Απριλίου, αναφέρει ανακοίνωση της UBS.

Ο Hamers, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ermotti τον Νοέμβριο του 2020, «συμφώνησε να παραιτηθεί για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της νέας οντότητας, του ελβετικού χρηματοπιστωτικού τομέα και της χώρας», αναφέρει η ανακοίνωσή της UBS.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση υπό το φως των νέων προκλήσεων και προτεραιοτήτων που αντιμετωπίζει η UBS μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς», προσθέτει η UBS.

Η UBS εγκατέλειψε τον Hamers, ο οποίος δεν έχει καμία εμπειρία συγχωνεύσεων και εξαγορών και θα βρέθηκε ενώπιον του προβλήματος να διαχειριστεί δύο τράπεζες με περιουσιακά στοιχεία 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, περισσότερους από 120.000 υπαλλήλους και έναν περίπλοκο ισολογισμό.

Ο Ermotti, ο οποίος ηγήθηκε της UBS μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, δήλωσε ότι ανυπομονεί να ενσωματώσει την UBS και την Credit Suisse.

«Το έργο που έχουμε είναι επείγον και προκλητικό», αναφέρει ο Ermotti σε δήλωση του.

«Για να το κάνουμε με βιώσιμο και επιτυχημένο τρόπο, και προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων φορέων, πρέπει να αξιολογούμε προσεκτικά και συστηματικά όλες τις επιλογές», προσθέτει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση