ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επτά νεοφυείς επιχειρήσεις αποφοιτούν από το IDEA

Οι επτά επιχειρήσεις είναι οι Lemon Labs, Wellretreat, Hegemonic Project, Kyamos Ltd, GenuIN, Ppissis.com.cy και Teembly.

Δελτίο Τύπου

To Κέντρο Καινοτομίας IDEA γιόρτασε χθες την αποφοίτηση επτά νεοφυών επιχειρήσεων. Οι νέες startups με γνώσεις, εμπειρίες και εφόδια για το αύριο συνεχίζουν το ταξίδι για υλοποίηση του οράματός τους. Οι επτά επιχειρήσεις είναι οι Lemon Labs, Wellretreat, Hegemonic Project, Kyamos Ltd, GenuIN, Ppissis.com.cy και Teembly.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση προς τιμή των νέων αποφοίτων του IDEA, ο Δρ Χριστάκης Πατσαλίδης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Διεύθυνσης Λειτουργικών Εργασιών της Τράπεζας Κύπρου, τόνισε πως «είχαμε τη χαρά να δούμε το IDEA να αναπτύσσεται από ένα μικρό πρόγραμμα να γίνεται σήμερα ένα ολόκληρο σύμπλεγμα δραστηριοτήτων, ένα τεράστιο εθνικό και διεθνές δίκτυο συνεργατών και φίλων. Το IDEA έχει επιτύχει σημαντικά ορόσημα τα οποία οδήγησαν στην αναγνώριση ως Εθνικός Νικητής 2018 στον τομέα της “Προώθησης του Επιχειρηματικού Πνεύματος”, ενός διαγωνισμού που πραγματοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».
Ο Δρ Πατσαλίδης κάλεσε τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό τομέα να αγκαλιάσουν τις καινοτόμες δράσεις των νέων ανθρώπων, ώστε να τοποθετήσουμε τη χώρα μας εκεί που της αξίζει, ψηλά στον χάρτη της καινοτομίας.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Δρ Χάρης Πουαγκαρέ, Πρόεδρος του Δ.Σ. του IDEA, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη των επτά μικρομεσαίων επιχειρήσεων που γεννήθηκαν μέσα από το πρόγραμμα και τη συνεισφορά της Τράπεζας Κύπρου και των συνεργατών της στην όλη προσπάθεια, παρέχοντας εκπαίδευση, καθοδήγηση, χρηματοδότηση και ευκαιρίες δικτύωσης.

Επίσης, αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραματίζει το Πρόγραμμα στη διεθνή παρουσία της Κύπρου, τονίζοντας ότι «είμαστε πρεσβευτές της καινοτομίας, συνεργαζόμενοι με 11 πρεσβείες στην Κύπρο και στο εξωτερικό».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ισραηλινής Αρχής Καινοτομίας κ. Aharon Aharon, που συμμετείχε στην εκδήλωση, παρουσίασε το θέμα «Πώς να γίνεις Εκτελεστικός Διευθυντής και Ιδρυτής μιας νεοφυούς επιχείρησης» και έδωσε σημαντικά στοιχεία για διάφορες εξελίξεις στην περίοδο της τεχνολογικής επανάστασης. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε ότι «το 2020 θα έχετε συχνότερα μια συνομιλία με ένα chat bot από ό,τι με τον/τη σύζυγό σας και ότι οι αλγόριθμοι του Google έμαθαν να διαβάζουν τα χείλη καλύτερα από έναν επαγγελματία αναγνώστη μετά από παρακολούθηση της τηλεόρασης μόνο 500 ώρες».

Ο Επικεφαλής Επιστήμονας (Chief Scientist) της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Κόκκινος αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας δυναμικής startup κοινότητας η οποία έχει την υποχρέωση να αντιμετωπίσει μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις. «Γίνε ευκίνητος! Έτοιμος να αλλάξει το ταξίδι και να παραμείνεις επικεντρωμένος στον προορισμό!». Ο κ.Κόκκινος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος είναι η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα. Η έρευνα δηλαδή να έχει απτά οφέλη για την κυπριακή κοινωνία».

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Πρέσβεις του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές Τμημάτων και άλλοι.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση