ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρευνα PwC: Οι οικογενειακές επιχειρήσεις να εμπιστευτούν την επόμενη γενιά

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η πλειοψηφία των NextGens ήδη εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στην οικογενειακή επιχείρηση

Δελτίο Τύπου

- Το 41% των ηγετών της επόμενης γενιάς στις οικογενειακές επιχειρήσεις φιλοδοξούν να αναλάβουν τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια

- Ποσοστό 70% ήδη εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στην οικογενειακή επιχείρηση

Η νέα έρευνα της PwC, Global NextGen Survey 2019 καταδεικνύει ότι οι ηγέτες της επόμενης γενιάς (NextGens) των οικογενειακών επιχειρήσεων θεωρούν τον εαυτό τους φορέα αλλαγής σε σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό και επιζητούν μεγαλύτερη στήριξη και εμπιστοσύνη από τους ηγέτες της σημερινής γενιάς.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η πλειοψηφία των NextGens ήδη εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στην οικογενειακή επιχείρηση, με τους μισούς σχεδόν (48%) να αναφέρουν ότι αναλαμβάνουν ήδη σημαντικές εσωτερικές εργασίες, ενώ το ένα τέταρτο (26%) κατέχει ήδη θέση εκτελεστικού διευθυντή. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένα ποσοστό της τάξης του 41% στοχεύει στον ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια και μάλιστα το ένα τρίτο σχεδόν (29%) επιδιώκει να καταστεί πλειοψηφικός μέτοχος.

Επιπρόσθετα, η έρευνα καταγράφει τα ψηλά επίπεδα αυτοπεποίθησης που χαρακτηρίζουν τους NextGens, σε σχέση με την αξία που μπορούν να προσφέρουν στην επιχείρηση σε ό,τι αφορά τις δεξιότητες. Περισσότερα από τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρούν ότι τα ισχυρότερά τους γνωρίσματα (επίλυση προβλημάτων και ηγετική ικανότητα) αποτελούν αναγκαίες δεξιότητες για το μελλοντικό επιχειρηματικό τοπίο, ενώ το 64% δηλώνει ικανό να προσθέσει αξία ώστε να διασφαλίσει ότι η μελλοντική επιχειρηματική στρατηγική θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής.

Η έρευνα καταλήγει σε τέσσερις βασικούς τύπους προσωπικοτήτων των NextGens, με βάση τις απόψεις και τις δεξιότητές τους, τη συνεισφορά και τους επαγγελματικούς τους στόχους:

Μεταρρυθμιστές: Μελλοντικοί ηγέτες με αυτοπεποίθηση (46% των συμμετεχόντων):
Οι μεταρρυθμιστές έχουν ως στόχο να ηγηθούν της αλλαγής στην οικογενειακή επιχείρηση και είναι πιθανότερο να επιδιώξουν την ανάληψη εκτελεστικών ρόλων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια (56% των μεταρρυθμιστών συγκριτικά με το 41% του συνόλου των 956 συμμετεχόντων στην έρευνα).

Προστάτες: Διατηρούν την παράδοση και τα υφιστάμενα δίκτυα (26% των συμμετεχόντων):
Οι προστάτες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να είναι άνω των 35 ετών συγκριτικά με τους υπόλοιπους NextGens (42% έναντι 36% του συνόλου) και να έχουν διευθυντικό ρόλο (44% έναντι 39% του συνόλου).

Ενδοεπιχειρηματίες: Προσπαθούν να αποδείξουν την αξία τους αναλαμβάνοντας εργασίες υπό την προστασία της οικογένειας (20% των συμμετεχόντων):
Οι ενδοεπιχειρηματίες είναι πιο πιθανόν να νιώσουν την ανάγκη να αποδείξουν την αξία τους προτού παρουσιάσουν ιδέες για αλλαγή (27% έναντι 21% του συνόλου).

Επιχειρηματίες: Ακολουθούν τη δική τους πορεία εκτός της οικογενειακής επιχείρησης: (8% των συμμετεχόντων)
Οι επιχειρηματίες είναι λιγότερο πιθανόν να βλέπουν τον εαυτό τους ως τον μελλοντικό ηγέτη της οικογενειακής επιχείρησης – ενώ αντίθετα θέλουν να ηγηθούν της δικής τους επιχείρησης – και είναι πιο πιθανό να στοχεύουν σ’ έναν ρόλο διακυβέρνησης στην οικογενειακή επιχείρηση (π.χ. στο οικογενειακό συμβούλιο).

Για κάθε τύπο προσωπικότητας, η έρευνα παρέχει συγκεκριμένη καθοδήγηση αναφορικά με τον τρόπο προσέγγισης της επαγγελματικής τους ανάπτυξης.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X