ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρευνα Strategy&: Αλλαγές στον τομέα της Υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο

Μέχρι το 2030 οι δαπάνες στον κλάδο της Υγείας αναμένεται να ανέλθουν στα US$ 4,4 τρις

Δελτίο Τύπου

Η διείσδυση των ψηφιακών τεχνολογιών στον τομέα της υγείας δημιουργεί τεράστιες οικονομικές ευκαιρίες για τις βιο-φαρμακευτικές εταιρείες. Ταυτόχρονα, όμως δημιουργεί και σημαντικές προκλήσεις. Πρόσφατη έρευνα με τίτλο «Driving the future of health» που διεξήγε η Strategy&, ο οργανισμός συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα στρατηγικής της PwC, ανάμεσα σε 120 ανώτερα εκτελεστικά στελέχη των μεγαλύτερων διεθνών βιο-φαρμακευτικών εταιρειών, προβλέπει αύξηση του μεγέθους της παγκόσμιας αγοράς υγείας κατά 10%, από US$ 10,6 τρις το 2018 σε US$ 11,6 τρις μέχρι το 2030.

Ωστόσο, λόγω της σημαντικής αύξησης του ποσοστού του πληθυσμού με πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, αναμένεται μείωση των δαπανών ανά ασθενή κατά 27,5%. Βάσει των πιο πάνω στοιχείων, τα καθαρά περιθώρια λειτουργικού κέρδους, που ανέρχονται σήμερα στο 25%, ενδέχεται να μειωθούν σημαντικά καταγράφοντας αρνητικούς αριθμούς μέσα στην επόμενη δεκαετία. Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του κλάδου στο σύνολό του, τα εκτελεστικά στελέχη του τομέα αναμένουν μέχρι το 2030, τεράστιες διαφοροποιήσεις στις δαπάνες, κυρίως στους τομείς της διάγνωσης (+524%), της πρόληψης (+244%) και της ψηφιακής υγείας (+205%). Ωστόσο, το μερίδιο της περίθαλψης (χωρίς φαρμακευτική αγωγή) στο σύνολο των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης αναμένεται να συρρικνωθεί κατά σχεδόν 16%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε μείωση περίπου US$ 1,2 τρις σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030.

Η τεράστια πλειοψηφία των εκτελεστικών στελεχών βιο-φαρμακευτικών εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι επίκεινται αλλαγές στον κλάδο. Το 96% συμφωνεί ότι ο τομέας θα εστιάσει στους ασθενείς / άτομα που έχουν ως κίνητρο την πρόληψη των ασθενειών παρά την αναζήτηση θεραπείας. Οι ασθενείς θα λαμβάνουν εξατομικευμένες λύσεις με τέτοιο τρόπο που θα εναρμονίζεται πλήρως με την καθημερινότητά τους. Όλα αυτά θα καταστούν εφικτά με τη χρήση δεδομένων και αλγορίθμων και θα παρέχονται εντός ενός οργανωμένου συστήματος υγειονομικής περίθαλψης που θα υπόκειται σε μια εντελώς νέα ρύθμιση. Το 68% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναμένει ότι, το μελλοντικό αυτό όραμα θα αποτελεί τον κανόνα το αργότερο μέχρι το 2030.

Τα ανώτερα στελέχη των βιο-φαρμακευτικών εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι η αλλαγή θα προέλθει από τις εταιρείες τεχνολογίας ενώ οι ρυθμιστικές αρχές αποτελούν, κατά την άποψή τους, τροχοπέδη. Επιπρόσθετα, θεωρούν την καλλιέργεια ψηφιακής συνείδησης, καθώς και της αντίστοιχης εταιρικής κουλτούρας, ως τη μεγαλύτερη πρόκληση εντός των οργανισμών τους (70%), ενώ ακολουθούν η ανάπτυξη των δεξιοτήτων που εξακολουθούν να υπολείπονται σήμερα (47%) και η υπερπήδηση των διαρθρωτικών εμποδίων (35%). Τέλος, εκφράζουν μεγαλύτερη ανησυχία για τα ρυθμιστικά και νομικά εμπόδια (71%), παρά για τη διαθεσιμότητα και τα δικαιώματα πρόσβασης στα απαιτούμενα σύνολα δεδομένων (37%) και τα ηθικά ζητήματα (22%). 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X