ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έρχεται νέος διαγωνισμός για κυπριακές Startups

Το Cyprus Startup Virtual Pitch Competition διοργανώνεται από τον Invest Cyprus στις 29 Ιουλίου

Newsroom K

Τη διεξαγωγή διαδικτυακού διαγωνισμού υπό τον τίτλο «Cyprus Startup Virtual Pitch Competition» ανακοινώνει ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus). Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 και μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία ο Οργανισμός στοχεύει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των κυπριακών Startups (νεοφυών επιχειρήσεων) και στην επέκταση των δραστηριοτήτων τους μέσω της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και στρατηγικών διεθνών συνεργασιών. 

Το «Cyprus Startup Virtual Pitch Competition» πραγματοποιείται σε συνεργασία με το «Annual Investment Meeting (AIM)» του Υπουργείου Οικονομίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπό την αιγίδα του οποίου θα πραγματοποιηθούν επίσης αντίστοιχοι εθνικοί διαγωνισμοί. Ακολούθως, οι νικητές των διαγωνισμών αυτών θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε παγκόσμιο διαγωνισμό για την ανάδειξη του κορυφαίου Startup διεθνώς.

Ο διαγωνισμός «Cyprus Startup Virtual Pitch Competition» απευθύνεται σε κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις οι οποίες πληρούν τα πιο κάτω κριτήρια:

• Έχουν λιγότερους από 50 υπαλλήλους
• Δραστηριοποιούνται από 2 έως 7 χρόνια
• Έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών €30,000-€850,000
• Έχουν λάβει χορηγία τουλάχιστον μία φορά
• Εμπίπτουν στις κατηγορίες αξιολόγησης που έχουν καθοριστεί από τη διοργάνωση (Growth/Ανάπτυξη, Social impact category/Κοινωνική Προσφορά,  Best use of innovation category/Χρήση Καινοτόμου Τεχνολογίας,  Climate and environmental impact category/Περιβαλλοντική Δράση,  Privacy - data protection and compliance/Προστασία Προσωπικών Δεδομένων)

Στόχος η επέκταση των δραστηριοτήτων τους μέσω της προσέλκυσης ξένων επενδύσεων

Σε πρώτη φάση θα γίνει αξιολόγηση των συμμετεχόντων και ανάδειξη των 10 κορυφαίων Startups, που θα κληθούν στη συνέχεια να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους στον μεγάλο τελικό, της 29ης Ιουλίου 2020.

Σε παγκόσμιο διαγωνισμό στο Ντουμπάι

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κορυφαίο Startup της Κύπρου θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον παγκόσμιο διαγωνισμό, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι στο πλαίσιο της διεθνούς διοργάνωσης «Annual Investment Meeting (AIM)», σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα. Κατά τη διάρκεια του «Annual Investment Meeting» θα δοθεί η ευκαιρία στο κυπριακό Startup να συναντήσει επενδυτές, επενδυτικές εταιρείες και κυβερνητικούς αξιωματούχους από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, οι τρεις πρώτοι νικητές του κυπριακού διαγωνισμού θα έχουν τη δυνατότητα να συνοδεύσουν μία αποστολή του Invest Cyprus στο εξωτερικό.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές από τις 29 Ιουνίου μέχρι τα μεσάνυκτα της 17ης Ιουλίου 2020 και θα πρέπει να υποβάλλονται στην αγγλική γλώσσα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν την ειδική ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής και να τη συμπληρώσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.investcyprus.org.cy. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον Invest Cyprus στο τηλέφωνο 22460386 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ckyperounta@investcyprus.org.cy. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στον διαγωνισμό.

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση