ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχεται ξενοδοχείο δίπλα από την Αλυκή Λάρνακας

Η τουριστική ανάπτυξη έχει εμβαδόν 3510m2 και είναι δυναμικότητας 72 κλινών

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σε απόσταση μόλις 8 μέτρων από την περιοχή Αλυκής Λάρνακας χωροθετείται η νέα ξενοδοχειακή μονάδα που έρχεται μεταξύ Μενεού και Δρομολαξιά, με συνολικό εμβαδόν 3510m2, τριώροφο και δυναμικότητας 72 κλινών. Σημειώνεται ότι η έκταση χωροθέτησης της προτεινόμενης ανάπτυξης, βρίσκεται εκτός των ορίων της περιοχής Natura 2000, ενώ μεταξύ της ανάπτυξης και της περιοχής Natura, βρίσκεται ο παραλιακός δρόμος Φάρου. Σε απόσταση περίπου 3 km βρίσκεται το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ γειτνιάζει με τον ερευνητικό σταθμό θαλάσσιας υδατοκαλλιέργειας Μενεού, και με το καφεστιατόριο του Δήμου Δρομολαξιάς- Μενεού.

Τα χαρακτηριστικά του έργου

Σύμφωνα με την έκθεση πληροφοριών προς το Τμήμα Περιβάλλοντος, η προτεινόμενη τουριστική ανάπτυξη/ξενοδοχειακή μονάδα αποτελείται από ισόγειο χώρο, μεσοπάτωμα, 3 ορόφους και roof garden, έχει δυναμικότητα 36 δωματίων/ 72 κλινών, και συνολικό εμβαδόν 3510m2. Δεκατρία δίκλινα δωμάτια με βεράντα θα βρίσκονται στον πρώτο και δεύτερο όροφο και στον τρίτο όροφο εννέα δίκλινα δωμάτια και μια σουίτα. Περιλαμβάνει επίσης lobby/χώρο υποδοχής, bar εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, εστιατόρια, κουζίνες, γραφεία, πισίνα εξωτερικού χώρου και δωμάτιο Jaccuzie στο roof garden του ξενοδοχείου όπου θα λειτουργεί και lounge bar.

Θα διαθέτει 14 χώρους στάθμευσης στον ισόγειο χώρο εκ των οποίων οι δύο για χρήση από ΑμεΑ, ενώ θα υπάρχει και χώρος στάσης αποβίβασης/επιβίβασης διαμένοντων της ξενοδοχειακής μονάδας. Στον υπαίθριο χώρο της προτεινόμενης τουριστικής ανάπτυξηςμχωροθετούνται χώροι και λειτουργίες, όπως εσωτερική αυλή αφίξεων/αποβίβασης, υπαίθριος χώρος εστιατορίου, πισίνα και pool bar ενώ σύμφωνα με το σχεδιασμό της ξενοδοχειακής μονάδας, πρόκειται να γίνει κατάλληλη τοπιοτέχνηση και αναβάθμιση του τοπίου με δεντροφυτεύσεις, για άμβλυνση της συμβατότητας της ανάπτυξης με την ευρύτερη περιοχή, και για την εξασφάλιση οπτικής προκάλυψης και απομόνωσης του χώρου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση πληροφοριών προς το τμήμα Περιβάλλοντος, η αρχιτεκτονική σύνθεση της ανάπτυξης είναι υψηλής ποιότητας από απόψεως λειτουργικότητας και αισθητικής και αναμένεται να αναβαθμίσει το δομημένο περιβάλλον και την αισθητική της περιβάλλουσας τουριστικής περιοχής.

Μετριασμός επιπτώσεων στην Αλυκή

Επισημαίνεται επίσης ότι, λόγω της ιδιαιτερότητας της χωροθέτησης της προτεινόμενης τουριστικής ανάπτυξης πλησίον της περιοχής Natura 2000, η αρχιτεκτονική μελέτη και σχεδιασμός της προτεινόμενης ανάπτυξης, έχει υιοθετήσει στοιχεία χωροθετικού σχεδιασμού, διαχειριστικές δράσεις και πρακτικές λειτουργίας οι οποίες στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση/ μετριασμό των πιέσεων/ απειλών και επιπτώσεων από την υλοποίηση του έργου, στην περιοχή προστασίας. Ο σχεδιασμός της προτεινόμενης τουριστικής ανάπτυξης ενσωματώνει τη δημιουργία δεντροφυτεύσεων, δέντρων/ θάμνων, περιμετρικά των ορίων της ανάπτυξης, καθώς και σε άλλα σημεία εντός των ορίων της ανάπτυξης, με είδη χλωρίδας τα οποία συναντώνται στην ευρύτερη περιοχή μελέτης, υπό τις υποδείξεις του Τμήματος Δασών καθώς και άλλων αρμόδιων Τμημάτων, προκειμένου να μην υπάρχει άμεση πρόσβαση ή/ και οπτική επαφή με τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και για την άμβλυνση των επιπτώσεων από τη λειτουργία της ανάπτυξης, στην περιοχή. Αναφέρεται επίσης ότι στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών κατασκευής της προτεινόμενης ανάπτυξης, υφιστάμενη κατοικία εντός του τεμαχίου, θα κατεδαφιστεί.

Αποκοπή βλάστησης

Όπως αναφέρεται στην έκθεση πληροφοριών, κατά την κατασκευή της προτεινόμενης ανάπτυξης, πρόκειται να γίνει αποκοπή της δενδρώδους βλάστησης των ειδών Acacia saligna και Eucalyptus gomphocephala που βρίσκονται περιμετρικά, και εντός των τεμαχίων χωροθέτησης της προτεινόμενης ξενοδοχειακής μονάδας. Σημειώνεται ότι τμήμα των τεμαχίων, εμβαδού 2998m2 βρίσκεται εντός των ορίων Ζώνης Προστασίας Παραλίας ενώ διευκρινίζεται ότι το ξενοδοχείο δεν θα βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας παραλίας. Τμήμα του τεμαχίου γης με εμβαδό 485m2 βρίσκεται εντός του ορίου διάβρωσης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση