ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχονται επενδύσεις εκατομμυρίων στη Λάρνακα

1η Απριλίου του 2022 αναμένεται να ανοίξει το πρώτο της ξενοδοχείο η Solaar Hospitality, έρχεται δεύτερο στο κέντρο της πόλης

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σε νέο hotspot των επενδύσεων μετατρέπεται η Λάρνακα σταδιακά και αθόρυβα. Εξάλλου το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον τόσο από εγχώριους επενδυτές όσο και ξένους αυξάνεται σημαντικά και δίνει το στίγμα για το προς τα πού θα κινηθεί η περιοχή το επόμενο διάστημα. Η «Κ» εντόπισε και μίλησε με τον γενικό διευθυντή της καναδέζικης εταιρείας Solaar Hospitality, Ανδρέα Σοφοκλέους, ο οποίος περιέγραψε τις επενδύσεις ύψους 30 εκατομμυρίων που ετοιμάζονται στην περιοχή. Δύο ξενοδοχεία και ένα συγκρότημα διαμερισμάτων για μακροχρόνια ενοικίαση. Η εταιρεία ήδη δραστηριοποιείται στην Λάρνακα το τελευταίο διάστημα με συγκρότημα διαμερισμάτων, τα οποία αξιοποιεί και πάλι τουριστικά, στην πλατφόρμα Airbnb, ενώ υπάρχουν στόχοι για νέες επενδύσεις στην περιοχή στα μακροπρόθεσμα πλάνα της, μετά την λειτουργία των υφιστάμενων της projects.

Στο κέντρο της Λάρνακας, στην αρχή της Ζήνωνος Κιτιέως, ετοιμάζεται το Solaar Palace hotel

Σε οκτώ μήνες

1η Απριλίου του 2022 αναμένεται ότι θα ανοίξει το Solaar boutique hotel στον δρόμο Λάρνακας- Δεκέλειας, μετά από μια πολύμηνη καθυστέρηση ως απότοκο της πανδημίας. Θεωρούν ωστόσο ότι πλέον οι συγκυρίες ευνοούν την συνέχιση και την ολοκλήρωση των εργασιών. Η νέα πενταώροφη πολυτελής μονάδα θα διαθέτει 62 δωμάτια (και μικρό αριθμός σουιτών) και τρεις επαύλεις επίσης στον ίδιο χώρο. Τα περισσότερα δωμάτια, όπως και οι επαύλεις, θα έχουν θέα τη θάλασσα. Στο ισόγειο χώρου του ξενοδοχείου θα υπάρχει επίσης χώρος για υπηρεσίες σπα (τζακούζι και σάουνα) και γυμναστήριο. Θα υπάρχει επίσης εστιατόριο το οποίο θα προσφέρει φαγητό Mediterranean fusion. Στην οροφή του ξενοδοχείου θα λειτουργεί υπαίθριο μπαρ το οποίο υπολογίζεται ότι θα ανοίξει 1η Μαΐου. Το target group του ξενοδοχείου θα είναι κυρίως οικογένειες εγχώριας και ξένης αγοράς και οι διανυκτερεύσεις θα προσφέρονται σε ανταγωνιστικές τιμές. Όπως αναφέρει ο κ. Σοφοκλέους, θα προσφέρεται και η δυνατότητα διεξαγωγής γάμων στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, επιδιώκοντας να κερδίσουν μερίδια και από τον γαμήλιο τουρισμό της πόλης, καθώς επίσης και του επιχειρηματικού τουρισμού καθώς θα διαθέτει conference room χωρητικότητας πενήντα ατόμων.
Στην Λάρνακα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Φανερωμένης λειτουργεί τους τελευταίους έξι μήνες το Solaar city apartments, τα διαμερίσματα του οποίου διατίθενται στην πλατφόρμα βραχύβιας ενοικίασης Airbnb. Πρόκειται για πέντε διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων. Στα σκαριά βρίσκεται και το Solaar Palace Hotel επί της οδού Ζήνωνος Κιτιέως, πίσω από την λεωφόρο Φοινικούδων, το οποίο βάσει του μέχρι στιγμής προγραμματισμού, θα διαθέτει οκτώ υπερπολυτελή δωμάτια. Σε όλο τον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου θα λειτουργεί εστιατόριο που θα ειδικεύεται και πάλι στη μεσογειακή κουζίνα και θα είναι ανοικτό στο κοινό.Το ξενοδοχείο αναμένεται να λειτουργήσει τέλος του 2022. Και για τα δύο ξενοδοχεία αναμένεται να χρειαστούν συνολικά 100 θέσεις εργασίας.

Στην περιοχή της Φανερωμένης λειτουργεί τους τελευταίους έξι μήνες το Solaar city apartments, τα διαμερίσματα του οποίου διατίθενται στην πλατφόρμα βραχύβιας ενοικίασης Airbnb.

Γιατί στην Κύπρο

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επενδυτής επιλέγει την κυπριακή αγορά, αφού βλέπει σε αυτή μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης ενώ βοήθησε η φυσική ομορφιά του νησιού. Επιπλέον ο επενδυτής θεωρεί ότι η αγορά της Λάρνακας δεν έχει ακόμη κορεστεί και έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Θετικά λειτούργησε το γεγονός ότι πήρε μπρος η μεγάλη ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της πόλης και η απομάκρυνση των πετρελαιοδεξαμενών στον δρόμο Λάρνακας- Δεκέλειας. Επιπλέον, όπως αναφέρει ο κ. Σοφοκλέους, η Λάρνακα θεωρείται ένας από τους πιο αξιόλογους καταδυτικούς προορισμούς, αφού μετά το Ζηνοβία στην περιοχή Μακένζι, ακολούθησε η πόντιση του εμπορικού πλοίου Ελπίδα, σε απόσταση 2 χλμ από την ακτή της Ορόκλινης. Δημιουργήθηκε έτσι νέος τεχνητός ύφαλος και νέο σημείο κατάδυσης που μπορεί να προσελκύσει καταδυτικό τουρισμό, κοντά στο σημείο ανέγερσης του ξενοδοχείου.

Κι άλλες επενδύσεις

Ικανοποίηση εκφράζει ο Ανδρέας Βύρας, δήμαρχος της πόλης, ο οποίος αναφέρει ότι πλέον ανοίγεται μια μεγάλη προοπτική για την Λάρνακα. «Καθημερινά επισκέπτονται τον δήμο επενδυτές από διάφορες χώρες και για ξενοδοχεία αλλά και για άλλου είδους επενδύσεις και αυτό μας χαροποιεί, διότι δείχνει την δυναμική που έχει η πόλη μας». Όπως αναφέρει, υπήρξε επενδυτικό ενδιαφέρον και για τον χώρο του παλιού νοσοκομείου καθώς και για δημιουργία high tech κόμβου σε σημείο του δρόμου Λάρνακας - Δεκέλειας, για να στεγαστούν τεχνολογικές εταιρείες. Αποδίδει το ενδιαφέρον σε διάφορες θετικές συγκυρίες, όπως στη μετακίνηση των δεξαμενών, στο μεγάλο έργο του λιμανιού- μαρίνας, καθώς και στις τιμές αγοράς ακινήτων στην πόλη, σε σχέση με άλλες περιοχές. Ως εκ τούτου, ανοίγεται μια μεγάλη προοπτική για την Λάρνακα. Επιπλέον, οι τιμές της γης είναι χαμηλότερες σε σχέση με άλλες πόλεις. Όσον αφορά τις δεξαμενές πετρελαίου, αναμένεται ότι ως το τέλος του χρόνου θα κατεδαφιστούν στο σύνολο τους και θα μετακινηθούν και οι εγκαταστάσεις υγραερίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση