ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:58
 

Έρχονται εξελίξεις για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου- Ελλάδας

Στην τελική φάση ολοκλήρωσης της μελέτης το Υφυπουργείο Ναυτιλίας και ακολούθως καταθέτει πρόταση στην ΕΕ

Newsroom K

Στο στάδιο ολοκλήρωσης της μελέτης βιωσιμότητας για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου Ελλάδας είναι το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, ενώ σύμφωνα με την αρμόδια Υφυπουργό Νατάσα Πηλείδου, τα αποτελέσματα της  μελέτης αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα. Ακολούθως θα προχωρήσει η πρόταση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα ετοιμαστεί πρόταση προς την ΕΕ για επιδότηση.

Σε δηλώσεις της στο Sigma η κα Πηλείδου ανέφερε ότι στόχος είναι να προχωρήσουν σε προσφορές μέσα στους επόμενους μήνες για την ερχόμενη καλοκαιρινή περίοδο.

Τί εξετάζεται

Στο πλαίσιο της μελέτης βιωσιμότητας εξετάζεται μεταξύ άλλων το εμπορικό κομμάτι, οι πιθανοί σταθμοί της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, οκαι οι υφιστάμενες επιλογές για τον τύπο του πλοίου και τις ταχύτητες. «Γίνεται ολοκληρωμένη ανάλυση ώστε να βρούμε τον πιο λειτουργικό τρόπο ώστε η σύνδεση να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα και να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ ή μέσω κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων» ανέφερε σχετικά η Υφυπουργός Ανέφερε ότι το  κόστος πρέπει να είναι χαμηλότερο από αυτό των αεροπορικών εισιτηρίων. και σημείωσε ότι ένα μεγάλο κομμάτι του κόστους συμπεριλαμβάνει και τα τέλη των λιμανιών, το κόστος των καυσίμων και του επιπρόσθετου προσωπικού που πρέπει να εργάζεται στο πλοίο.

Πάντως η κα Πηλείδου παρουσιάστηκε συγκρατημένη ως προς την ζήτηση που θα υπάρχει τουλάχιστον αρχικά για την συγκεκριμένη γραμμή.  «Οι αριθμοί των επιβατών δεν θα είναι τέτοιοι ώστε το πρόγραμμα να είναι βιώσιμο εξ αρχής. Προετοιμαζόμαστε για ένα συντηρικό αριθμό ζήτησης ώστε με την επιδότηση να βοηθήσουμε να καταστεί βιώσιμη» ανέφερε. 

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Στην αντεπίθεση οι γιατροί του δημοσίου

«Προς κυρία Έλενα Νεοκλέους: μην εκπλήττεστε για την αρνητική στάση του Κούμα. Ο άνθρωπος κάνει ...»
ΑΚΑ  |  09:23

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Mιλούμε για μια ομάδα 56 άχρηστων ατόμων! »
ΑΚΑ  |  09:18

Αδιάλλακτη η Τουρκία παρά τον αποκλεισμό από τα F-35

«Η γελεία αυτή ιστορία έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να επιβεβαιώσει ότι ο άνθρωπος που ηγείται των ΗΠΑ ...»
ΑΚΑ  |  09:17

Επιστολή Συνδέσμου Τραπεζών προς Πρόεδρο Βουλής για εκποιήσεις

«Από τους αμπάλατους λαϊκιστές της βουλής άρχισαν τα δεινά όταν αρνήθηκαν την φορολογία 15% επί των καταθέσεων ...»
Αρμαγεδών  |  19:30

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X