ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εθελοντικός καθαρισμός από το προσωπικό και τοποθέτηση ''ανακυκλώψαρου'' στην Αγία Νάπα

Προσφορά της Ελληνικής Τράπεζας το νέο ανακυκλώψαρο στην παραλία Λάντα

Δελτίο Τύπου

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καθαρισμού η Ομάδα Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας ανέλαβε τον καθαρισμό της παραλίας Λάντα στην Αγία Νάπα. Η δράση του εθελοντικού καθαρισμού εντάχθηκε στα πλαίσια της στρατηγικής Βιωσιμότητας της Τράπεζας (ESG), κάτω από τον πυλώνα «Περιβάλλον». H εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος και πραγματοποιήθηκε στην παρουσία της, καθώς και στην παρουσία του Αντιδήμαρχου Αγίας Νάπας. 

Πέραν από τον καθαρισμό της παραλίας οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την καθαριότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος και σε συνεργασία με εκπρόσωπο της CYMEPA, ανέλαβαν το «επιστημονικό σκέλος» καθαριότητας της συγκεκριμένης παραλίας, όπου μέσα από τα είδη αποβλήτων που εντοπίστηκαν έγινε ανάλυση του ποσοστού ρύπανσης. Συνολικά μαζεύτηκαν περισσότερα από 43,4 κιλά απορριμμάτων, που αντιστοιχούσαν σε περισσότερο από 1 κιλό ανά εθελοντή ανά ώρα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τοποθετήθηκε από την Ελληνική Τράπεζα ανακυκλώψαρο, το οποίο υπάρχει ήδη σε αρκετές παραλίες σε όλη την Κύπρο, στοχεύοντας στην καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους επισκέπτες των κυπριακών ακτών αφού η ρύπανση από PMD/πλαστικά αποτελεί τη σύγχρονη ασθένεια των θαλασσών μας, με τη Μεσόγειο να μετατρέπεται σε μια “πλαστική” θάλασσα.

Πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης όπως αυτή, είναι αφιερωμένες στην Παγκόσμια  Εβδομάδα Κινητοποίησης Εκατομμυρίων Δράσεων για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσα από την καμπάνια #FlipTheScript #Act4SDGs.

Με την πεποίθηση ότι το μέλλον είναι πράσινο, η Ελληνική Τράπεζα ηγείται της μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία, επενδύοντας στην εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών και στη στήριξη πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Ο CEO της Τράπεζας Oliver Gatzke, ανέφερε ότι η τοποθέτηση του ανακυκλώψαρου αναμένεται να ενθαρρύνει την ανακύκλωση και να συμβάλει στη διατήρηση της καθαριότητας στην παραλία,  ενώ ευχαρίστησε την ομάδα των εθελοντών για το σπουδαίο τους έργο.

«Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος υποστηρίζει κάθε είδους δραστηριότητα που προάγει τη στρατηγική του ΕSG στον τόπο μας. Μέσα λοιπόν από τη διαχρονική συνεργασία που διατηρεί με την Ελληνική Τράπεζα, στηρίζει και αυτή τη δράση που συμβάλλει τόσο στην εμπλοκή των εθελοντών της Τράπεζας, αλλά και του κοινού, όσο και στον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν δράσεις όπως αυτή, συμβάλλοντας παράλληλα και στην έρευνα που απαιτείται προκειμένου να δίνουμε ωφέλιμες λύσεις», ανέφερε η Επίτροπος κα Κλέλια Βασιλείου.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας, Αντώνης Χρίστου ευχαρίστησε θερμά την Ελληνική Τράπεζα για τη διοργάνωση της εκστρατείας καθαριότητας και για την τοποθέτηση ανακυκλώψαρου στην παραλία, ένα έργο το οποίο, όπως σημείωσε, θα συμβάλει στην περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανακύκλωση και για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης από τα πλαστικά.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση