ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτοιμη η Λεωφόρος Μακαρίου (φωτογραφίες)

Αύριο παραδίδεται επίσημα από τον εργολάβο στον δήμο και στις 8 Δεκεμβρίου παραδίδεται στο κοινό

Της Μαρίας Ηρακλέους

Την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει για το κοινό η Λεωφόρος Μακαρίου. Σύμφωνα με ενημέρωση από την δήμο Λευκωσίας, η λεωφόρος παραδίδεται αύριο από τον εργολάβο στον δήμο, ενώ τις επόμενες μέρες θα στολιστεί και θα φωταγωγηθεί με καινούργιο στολισμό.

Λόγω των μέτρων για αναχαίτιση της πανδημίας, ο δήμος έχει αναστείλει τις προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις για το άνοιγμα της λεωφόρου. Ωστόσο, με το opening θα πραγματοποιούνται μικρές δράσεις του δρόμου, όπως μας αναφέρθηκε, οι οποίες δεν δημιουργούν συνωστισμό του κοινού (πχ χορωδίες, χορευτικά).

Φωτογραφία από το Nicosia First.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί και το Pop up festival στην λεωφόρου Μακαρίου και εντός του City Plaza, από τις 10 Δεκεμβρίου- workshops, χειροτεχνίες και εικαστικά δρώμενα θα πραγματοποιηθούνται μέχρι το τέλος του χρόνου.   Υπενθυμίζεται ότι με το άνοιγμα της λεωφόρου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στη μία λωρίδα και με κατεύθυνση από το ύψος της Σπύρου Κυπριανού (είσοδος Μακαρίου) μέχρι την λεωφόρο Ευαγόρου. Η αριστερή λωρίδα θα χρησιμοποιείται ως λεωφορειολωρίδα.

Εγκαίνια της πλατείας

Επιπλέον, στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια της πλατείας Ελευθερίας. Ωστόσο ένεκα της πανδημίας, έχουν ακυρωθεί όλες οι εκδηλώσεις εορτασμού και θα πραγματοποιθεί μια λιτή εκδήλωση, χωρίς την παρουσία του κοινού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση