ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτσι θα γίνει το Land of tomorrow στη Λάρνακα (φωτογραφίες)

Πρόκειται για ανάπτυξη χωρίς ουρανοξύστες, η οποία ακολουθεί την φυσική εξέλιξη της πόλης ανέφερε ο εκπρόσωπος του Fosters+ Partners

Το μεγαλεπήβολο όραμα για το έργο Land of tomorrow στον παραλιακό δρόμο Λάρνακας- Δεκέλειας παρουσίασε το πρωί το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster+ Partners και ο όμιλος Πετρολίνα. Πρόκειται για έργο το οποίο θα υλοποιηθεί σταδιακά και σε βάθος χρόνου, με κόστος πολλών εκατομμυρίων, και που αναμένεται ότι θα αναβαθμίσει την περιοχή και συνολικά την Λάρνακα, και θα την καταστήσει ελκυστικό για τουρισμό, για επενδύσεις αλλά και για νέες κατοικίες.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης δόθηκαν οι προοπτικές φωτογραφίες της περιοχής. Οι αλλαγές θα συντελεστούν σε μια έκταση 400 χιλ. τμ., το μεγαλύτερο μέρος της οποίας ανήκουν στον όμιλο Λευκαρίτη. Αναμένεται με την αποπεράτωση του έργου μια έκταση 2μιση χιλιόμετρα ακτογραμμής να είναι διαθέσιμη για το κοινό, ενώ για τις ανάγκες υλοποίησης και λειτουργίας του έργου θα ανοίξουν 8 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στην δημοσιογραφική διάσκεψη, αναμένεται ότι θα γίνει φύτευση 20 χιλιάδων έργων, εφόσον ένας από τους βασικότερους στόχους του έργου είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιθση της περιοχής και η βιωσιμότητα του έργου.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι στα σχέδια ανάπτυξης της περιοχής, που αφορούν την έκταση του ομίλου Πετρολίνα, δεν περιλαμβάνονται ψηλά κτήρια.

Αν και δεν έχουν δοθεί συγκεκριμένες ημερομηνίες έναρξης των εργασιών και αποπεράτωσης του έργου, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που αφορούν το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, η περιοχή seveso έχει καθαρίσει στο 99% ενώ μέχρι το τέλος του μηνός θα κατατεθούν αιτήσεις για να λάβουν περιβαλλοντική αρχή για να πάρουν περιβαλλοντικό πιστοποιητικό. Εντός Μαϊου αναμένεται να γίνει αίτηση και για τις πολεοδομικές άδειες και θα ακολουθήσουν και οι άδειες προς την Περιβαλλοντική Αρχή.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής, ανέφερε ως σημαντικότερο το γεγονός ότι το έργο κινείται στο πλαίσιο της Βιώσιμης Αειφόρου Ανάπτυξης κάτι που θα πρέπει να συνεχίσει να απλώνεται παντού στην Κύπρο». Ο κ. Κουμής επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη τόσο για χρονική επέκταση όσο και για χωρική επέκταση του τουρισμού, σημειώνοντας ότι η χωρική επέκταση θα επιτευχθεί με έργα όπως αυτό που παρουσιάστηκε σήμερα από τον Όμιλο Λευκαρίτη. Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για το γεγονός ότι στο έργο συμπεριλαμβάνεται η Γαλάζια Ανάπτυξη, και η Πράσινη Ανάπτυξη, δημιουργούνται διαδρομές κουλτούρας, ενώ συνδέεται και με την ιστορία της Λάρνακας.

Σε χαιρετισμό του ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Κωστάκης Λευκαρίτης, ανέφερε πως «οι Foster + Partners μαζί με τους συνεργάτες μας, έχουν μοιραστεί το όραμ και τις φιλοδοξίες μας έτσι ώστε το Land of Tomorrow να δημιουργηθεί με σεβασμό στο περιβάλλον, τους ανθρώπους και την πόλη της Λάρνακας», ενώ από την πλευρά του ο Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ντίνος Λευκαρίτης, ανέφερε πως «το Land of Tomorrow θα αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για την Λάρνακα αλλά και την Κύπρο, προσελκύοντας νέους ανθρώπους και επιχειρήσεις από παντού. Αυτό είναι που αξίζει στην Λάρνακα, γι’ αυτό και έχουμε επενδύσει σε μια δυνατή ομάδα συνεργατών, για την υλοποίηση του κληροδοτήματός μας στις επόμενες γενιές». Ο δήμαρχος της πόλης Ανδρέας Βύρας επισήμανε ότι το νέο έργο ταυτίζεται απόλυτα με το όραμα του Δήμου για την ανάπτυξη της πόλης».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση