ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έτσι θα γίνει το πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα (φωτογραφίες)

Έπεσαν οι υπογραφές, στα 2,4 εκατ. το κόστος του έργου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Δέκα έργα ύψους 40 εκατ. ευρώ προγραμματίζονται για την επόμενη τριετία στην Λάρνακα, με στόχο την αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, και τη δημιουργία χώρων πρασίνου στην πόλη. Σε αυτή την προσπάθεια συγκαταλέγεται και η δημιουργία του «Δημοτικού Πάρκου ΣΑΛΙΝΑ», στο χώρο της πρώην Κατοικίας Επάρχου και Αστυνομικού Διευθυντή για χρήση από τους δημότες.

 Το πρωί της Πέμπτης 16 Μαρτίου, έπεσαν και οι υπογραφές του έργου μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και της Κοινοπραξίας Wade Adams Contracting (Cyprus) Limited - AKI Constructions Ltd JV.

Ο σχεδιασμός θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

· χώρους ενεργητικής και παθητικής ψυχαγωγίας

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα € 2.439.687,00 + ΦΠΑ

· υγιή ανάπτυξη και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος

· βελτίωση και προβολή του χώρου με εμπλουτισμό της υφιστάμενης φύτευσης, με κατάλληλη τοπιοτέχνηση και με την ένταξη σύγχρονων στοιχείων που να συνάδουν με το χώρο

· δημιουργία νέων θέσεων εργασίας τόσο κατά την κατασκευή του πάρκου, όσο και κατά τη λειτουργία του, βελτίωση των περιβαλλοντικών παραμέτρων με σωστό σχεδιασμό προσέλκυση των κατοίκων και επισκεπτών όλων των ηλικιών

· διευρυμένη πρόσβαση και χρήση για ΑΜΕΑ

· λειτουργική, αισθητική και ποιοτική βελτίωση του χώρου

· συσχέτιση του χώρου με τη γύρω περιοχή και με το χώρο του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Λάρνακας, η ανάπλαση του χώρου θα είναι τέτοια ώστε να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου και σημείο ψυχαγωγίας, άθλησης, ανάπαυσης και κοινωνικής συναναστροφής.

Κύρια επιδίωξη είναι να δοθεί στην περιοχή και γενικά στο κέντρο της πόλης, χαρακτήρας και ατμόσφαιρα που να ικανοποιεί τις προσδοκίες των κατοίκων της αλλά και των επισκεπτών. Επίσης, την επίτευξη αειφορίας σε σχέση με την βελτίωση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα € 2.439.687,00 + ΦΠΑ και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λάρνακας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες προγραμματίζονται να ξεκινήσουν αμέσως μετά τις αργίες του Πάσχα με διάρκεια 18 μήνες. 

Σημειώνεται ότι η μελέτη του έργου έγινε από την αρχιτέκτονα κ. Έλενα Σοφιανού Ολυμπίου με ομάδα συμβούλων μελετητών, έπειτα από τη διεξαγωγή Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού. 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση