ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΕΤΥΚ: Δεν θέλουμε νέο Συνεργατισμό στον ΟΧΣ

Εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν έχει διοριστεί νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, αναφέρει σε εγκύκλιο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τα «προβλήματα Διοίκησης» πρέπει να λυθούν άμεσα στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης σημειώνει η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ).

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε η ΕΤΥΚ, αναφέρεται πως, ο Οργανισμός να αφεθεί έξω από κομματικές σκοπιμότητες να επιτελέσει το ρόλο του προς την κοινωνία.

Αυτούσια η εγκύκλιος

Η Οργάνωσή μας παρακολουθεί με ανησυχία και προβληματισμό τις εξελίξεις στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Ως γνωστόν, βρίσκεται εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, ουσιαστικά χωρίς Διοίκηση.

Εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν έχει διοριστεί νέος Πρόεδρος του Δ.Σ. ενώ από τις αρχές του χρόνου το Δ.Σ. δεν μπορεί να συνεδριάσει λόγω του ότι δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό μελών.

Μας ανησυχούν, επίσης, τα τελευταία δημοσιεύματα και οι δημόσιες συζητήσεις στη Βουλή, σε σχέση με τα πορίσματα του Γενικού Ελεγκτή για τη λειτουργία του Οργανισμού αλλά και για το θέμα πλήρωσης της θέσης του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού.

Ο παραλληλισμός που γίνεται από αρκετούς, των όσων συνέβαιναν στο Συνεργατισμό με τα όσα συμβαίνουν στον Οργανισμό, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός.

Και στις δύο περιπτώσεις (Συνεργατισμός και Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης) ιδιοκτήτης ήταν το κράτος, το οποίο μέσω του Υπουργού Οικονομικών διόριζε τα μέλη του Δ.Σ.

Δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε την καταστροφική πορεία που είχε ο Συνεργατισμός και τις ευθύνες που έχουν καταλογιστεί (πόρισμα Αρέστη) στους διοικούντες καθώς και σε αυτούς που διόριζαν τους διοικούντες.

Η ουσία είναι ότι δεν πρέπει κατ΄ ουδένα λόγο να επαναλαμβάνονται λάθη που αποδεδειγμένα στο πρόσφατο παρελθόν είχαν καταστροφικές συνέπειες για τον τόπο μας.

Το γεγονός ότι ο Οργανισμός σήμερα ουσιαστικά δεν έχει Διοίκηση, προκαλεί τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του ενώ τα πορίσματα της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή και οι δημόσιες συζητήσεις σε σχέση με το διορισμό του νέου Γενικού του Διευθυντή, πλήττουν την αξιοπιστία και τη φήμη του Οργανισμού.

Αναμφίβολα, η όλη κατάσταση έχει προκαλέσει την καταρράκωση του ηθικού του προσωπικού.

Όλα μαζί, σε συνάρτηση με τις συνέπειες από την κατάρρευση του Συνεργατισμού, προκαλούν στους συναδέλφους και στην Οργάνωσή μας, μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό για το μέλλον του Οργανισμού.

Ο ρόλος και η αποστολή του Οργανισμού ως ο βραχίονας υλοποίησης της στεγαστικής πολιτικής του κράτους, είναι πολύ σημαντικός και για χρόνια τώρα, έχει συμβάλει στο να αποκτήσουν χιλιάδες οικογένειες ιδιόκτητη στέγη.

Δεν μπορεί η ίδια η κυβέρνηση (ιδιοκτήτης), μέσα από ενέργειες ή παραλείψεις της να είναι αυτή που θέτει εμπόδια για τη συνέχιση ή και διεύρυνση της προσφοράς αυτής του Οργανισμού προς την κοινωνία.

Τα προβλήματα που έχουν σχέση με τη Διοίκηση του Οργανισμού, είναι εδώ και πολλούς μήνες γνωστά και θα πρέπει, δίχως άλλη καθυστέρηση, να επιλυθούν.

Ο Οργανισμός θα πρέπει μακριά από τις όποιες πολιτικές / κομματικές σκοπιμότητες, να αφεθεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να επιτελέσει το σημαντικό του ρόλο προς όφελος των συμπολιτών και της κοινωνίας μας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση