ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eurobank: Κέρδη 32.8 εκατ. στο εννιάμηνο

Στο 3.98% ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων - Ο λόγος κόστους προς τα έσοδα στο 31%

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Κέρδη 32.8 εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασε για το εννιάμηνο του 2018 η Eurobank Κύπρου, με το δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (CapitalAdequacyRatio) όπως και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 25.7%.

Ο δείκτης Μη ΕξυπηρετούμενωνΔανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) παρέμεινε στο 3.98% στην περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2019.

Οι καταθέσεις της Eurobank έφτασαν τα 4.6 δισ. ευρώ και ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) ανήλθε στο 28%.

Ο δείκτης Κόστους προς Έσοδα ανήλθε στο 31%.

Ο σχολιασμός των αποτελεσμάτων από την Τράπεζα:

Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας όπως καταδεικνύεται και από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπροστους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets.

Τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματά μας, καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών μας.

Ταυτόχρονα η Τράπεζα, με γνώμονα την ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση, την εμπιστοσύνη που εμπνέει στους πελάτες της καθώς και την προσήλωση της για συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρει με συνεχείς επενδύσεις στην τεχνολογία, επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και σε άλλους τομείς που ταιριάζουν στο ήδη επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της, όπως στους τομείς της Ναυτιλίας και του AffluentBanking.

H Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και πιστεύουμε ότι το άμεσο μέλλον της Κυπριακής οικονομίας είναι ελπιδοφόρο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πρόσφατη επαναφορά του αξιόχρεου της χώρας μας στην επενδυτική βαθμίδα. Ωστόσο, δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, με την ανάγκη για συνετή διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων να αποτελεί σημαντικό παράγοντα για να αποφευχθούν αρνητικές εκπλήξεις στο μέλλον που μπορεί να προκληθούν τόσο από εξωγενείς όσο και ενδογενείς παράγοντες.

Η Τράπεζα επίσης, συνεχίζει να θεωρεί σημαντικές τις μεταρρυθμίσεις στον τρόπο οργάνωσης και εργασίας στον δημόσιο τομέα ούτως ώστε να συμβάλλει ακόμα πιο πολύ στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση του πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση