ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Eurobank Κύπρου: Κέρδη 24,1 εκατ. στο εξάμηνο 2021

Ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1) ανήλθε στο 25,2%

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κέρδη μετά από φόρους 24,1 εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασε η Eurobank Cyprus Ltd για το 1ο εξάμηνο του 2021, έναντι κερδών 26,1 εκατ. στο 1ο εξάμηνο του 2020.

Ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1) ανέρχεται στο 25,2% για το πρώτο εξάμηνο του 2021, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα 5.931 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με καταθέσεις 5.484 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020. Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2021 ανέρχεται στο 32%.

Την ίδια ώρα, ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων μειώθηκε περαιτέρω για το πρώτο εξάμηνο του 2021, στο 3,14% από 3,3% του πρώτου εξαμήνου του 2020. Ο δείκτης Κόστους προς τα έσοδα αυξήθηκε λίγο, στο 40% από το 36,7% του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Τέλος, το σύνολο των δανείων στο πρώτο εξάμηνο του 2021 ανέρχεται στα 2,29 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 2,2 δισ. ευρώ στο τέλος του 2020.

Σχετικό δελτίο τύπου της Eurobank Κύπρου που συνοδεύει τα οικονομικά της αποτελέσματα, αναφέρει πως, "με όπλα την ισχυρή της κεφαλαιακή επάρκεια, την σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα και την επαναλαμβανομένη κερδοφορία της, η Τράπεζα είναι δίπλα στους πελάτες της και συνεχίζει να τους στηρίζει με προσαρμοσμένα προγράμματα χρηματοδότησης και προϊόντα αλλά και συμμετέχοντας σε όλα τα κυβερνητικά σχέδια στήριξης".

Ταυτόχρονα, σημειώνει ότι, "η Τράπεζα συνεχίζει να βρίσκεται σε μια πορεία τεχνολογικής αναβάθμισης για τη μετεξέλιξη της σε έναν σύγχρονο πελατοκεντρικό Οργανισμό που προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με αδιάλειπτη εμπειρία στους πελάτες της.

Στο 2021, θα συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό και απλοποίηση των διαδικασιών της και θα ενισχύσει περαιτέρω τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες της, αποσκοπώντας στην περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών με ένα επανασχεδιασμό των τραπεζικών συναλλαγών τους.

"H Eurobank Κύπρου, είναι έτοιμη να στηρίξει και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, παρά τις προκλήσεις που παρουσιάζονται με τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην κοινωνία και στις επιχειρήσεις στην Κύπρο", καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση