ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:31
 

Eurobank Κύπρου: Κέρδη 34.8 εκατ. στο εννιάμηνο του 2019

Στο 22.6% ο δείκτης κεφαλαιακής ςπάρκειας, όπως και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1)

Newsroom K

Κέρδη 34.8 εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασε η Eurobank Κύπρου για τους πρώτους 9 μήνες του 2019, έναντι κερδών 32.8 εκατομμυρίων ευρώ που είχε παρουσιάσει η τράπεζα το εννιάμηνο του 2018.

Ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και ο δείκτης κοινών μετοχών (CET1) ανήλθαν στο 22,6%, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο 25,7% το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Βάσει των αποτελεσμάτων, οι καταθέσεις της τράπεζας φτάνουν στα 5.638 εκατ. ευρώ, ενώ ο δείκτης δανείων προς τις καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) ανέρχεται στο 29%.

Ο δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) παραμένει στο 4,1%, καθώς επίσης ο δείκτης Κόστους προς τα Έσοδα ανέρχεται στο 34%.

Στο δελτίο τύπου που συνοδεύει τα αποτελέσματα της τράπεζας, σημειώνεται πως, "η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της Τράπεζας όπως καταδεικνύεται και από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets".

Συμπληρώνει ότι, τα επαναλαμβανόμενα θετικά αποτελέσματά, καταδεικνύουν ότι η Eurobank Κύπρου συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία με σταθερά βήματα, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία και τις βιώσιμες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αλλά και να δημιουργούμε θέσεις εργασίας στη βάση της ανάπτυξης των εργασιών μας".

Σημειώνει δε, πως, "η Eurobank Κύπρου παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον της χώρας μας και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης. Ο ρυθμός επέκτασης του κυπριακού ΑΕΠ παραμένει ισχυρός στο 3,2%, ενώ λειτουργούμε με σημαντικό δημοσιονομικό πλεόνασμα που υπερβαίνει τις επιδόσεις της Ευρωζώνης. Αυτό, αντικατοπτρίζει τη συνετή δημοσιονομική πολιτική αλλά και την ισχυρή ανάκαμψη της Κυπριακής οικονομίας. Ωστόσο, υπάρχει ανάγκη για σωστή διαχείριση των δημοσιονομικών πλεονασμάτων και την επιτάχυνση της μείωσης του δημόσιου χρέους, ώστε η Κύπρος, ως μια ανοιχτή οικονομία, να προστατευτεί από τυχών εξωγενείς κλυδωνισμούς. Η προώθηση πειθαρχίας στο σκέλος των δημόσιων δαπανών κρίνεται επιτακτική, ώστε η ανάπτυξη να είναι δυναμική και βιώσιμη, με κοινωνική συνοχή".

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Φούλη, από πότε η λέξη "σύνεση" έγινε συνώνυμη με τη λέξη "τρόμος";»
Ai Em  |  10:08

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Η Κίνα παραμένει στην κορυφή του πιο πρόσφατου Δείκτη, κυρίως λόγω του μεγέθους των επενδύσεων που γίνονται στην περιοχή.

EY: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μόνο μέρος της λύσης για την επίτευξη των στόχων για μηδενικές εκπομπές αερίων

Για να υλοποιηθεί το σενάριο του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα πρέπει να ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X