ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Eurostat: Το 2019, 408.000 άτομα απασχολούνταν στις αερομεταφορές

«Οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα ενδέχεται να επηρεαστούν σοβαρά από την ύφεση στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών», δηλώνει η Eurostat

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το 2019, 408.000 άτομα ηλικίας 20-64 ετών απασχολούνταν στον τομέα των αερομεταφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αντιπροσωπεύοντας αύξηση 11% σε σύγκριση με το 2018 και αυτοί οι εργαζόμενοι αντιπροσώπευαν το 0,2% της συνολικής απασχόλησης στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Eurostat.

Σύμφωνα με την Eurostat, ο τομέας των αεροπορικών μεταφορών είναι ένας από τους πολλούς τομείς που έχουν πληγεί σοβαρά από την πανδημία Covid-19. "Με τις περισσότερες πτήσεις σε αναστολή, πολλές αεροπορικές εταιρείες αγωνίζονται να επιβιώσουν και ορισμένες έχουν ήδη ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας". Η Eurostat δηλώνει ότι "οι εργαζόμενοι σε αυτόν τον τομέα ενδέχεται να επηρεαστούν σοβαρά από την ύφεση στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών".

Αναλυτικά, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, το Λουξεμβούργο κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που απασχολούνται στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών (1,0% της συνολικής απασχόλησης), ακολουθούμενο από τη Μάλτα (0,5%), την Ιρλανδία, τις Κάτω Χώρες και την Πορτογαλία (από 0,4%).

Όσον αφορά την ισορροπία μεταξύ των φύλων, μια μικρή πλειονότητα των εργαζομένων στις αεροπορικές μεταφορές ήταν άνδρες (56%). Το υψηλότερο ποσοστό ανδρών καταγράφηκε στη Σουηδία (77%), που ακολουθείται από τη Δανία (74%) και τη Μάλτα (73%). Αντίθετα, η Φινλανδία ήταν το μόνο κράτος μέλος της ΕΕ όπου κυριαρχούσαν οι γυναίκες στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών (το 57% των εργαζομένων στις αεροπορικές μεταφορές ήταν γυναίκες). Δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα για Εσθονία, Κροατία, Κύπρο και Λετονία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα εποχή για το Life Tsai

Νέα εποχή για το Life Tsai

Επαναλανσάρεται σε νέα συσκευασία και 3 σειρές και διανέμεται στην Κύπρο, από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης: World Recipes, Super ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ