ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξαγοράζονται από την Providence τα σχολεία Pascal

Ο οργανισμός αποτελείται από εννέα αγγλόφωνα και δύο ελληνόφωνα σχολεία σε Λευκωσία, Λάρνακα και Λεμεσό

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Στην απόκτηση του μετοικού κεφαλαίου των σχολείων Pascal προχώρησε η Providence Equity Partners, LLC, μέσω της N.A.C.E. Midco Ltd, όπως ανακοινώθηκε χθες (22 Ιουνίου) από την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΠΑ, η N.A.C.E. Midco Limited είναι ιδιωτική εταιρεία εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας και είναι όχημα ειδικού σκοπού χωρίς προηγούμενες επιχειρηματικές δραστηριότητες, η οποία ιδρύθηκε για να ενεργήσει ως όχημα απόκτησης για τους σκοπούς της Προτεινόμενης Συναλλαγής. Η N.A.C.E. είναι μέλος του ομίλου Globeducate («Globeducate»). Η Globeducate είναι ένα από τα πέντε κορυφαία δίκτυα Κ-12 εκπαίδευσης (προδημοτικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Η Globeducate ελέγχεται έμμεσα από τα ταμεία Providence Funds. Η Providence Equity Partners, LLC είναι εταιρεία ιδιωτικών μετοχικών επενδύσεων (private equity investment firm) που εξειδικεύεται σε επενδύσεις στους τομείς των πολυμέσων, επικοινωνιών, εκπαίδευσης, λογισμικών και υπηρεσίες πληροφοριών, καθώς επίσης διαχειρίζεται επενδύσεις στην Βόρια Αμερική, Ευρώπη και σε ανερχόμενες αγορές.

Η Pascal World Schools Ltd (στο εξής η «TopCo») είναι ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης συστημένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η TopCo είναι η μητρική εταιρεία της PASCAL Education (Cyprus) Limited (η «OpCo», και μαζί με τον Στόχο, «PASCAL»).

Η PASCAL είναι οργανισμός συνεκπαίδευσης Κ-12 στην Κύπρο και αποτελείται από τρία Αγγλόφωνα νηπιαγωγεία, τρία Αγγλόφωνα δημοτικά σχολεία, τρία Αγγλόφωνα σχολεία μέσης εκπαίδευσης και δύο Ελληνόφωνα σχολεία μέσης εκπαίδευσης σε όλη την Κύπρο, (μαζί τα «Σχολεία»). Τα Σχολεία ανήκουν και λειτουργούν υπό την OpCo, και είναι δεόντως αδειοδοτημένα από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας δυνάμει και σύμφωνα με τον Περί Ιδιωτικών Σχολείων Νόμο του 2019 (Ν.147(Ι)/2019).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Κέρδη 37,2 εκατ. για Eurobank

Κέρδη 37,2 εκατ. για Eurobank

Ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, επαναλαμβανόμενη κερδοφορία και πλεονάζουσα ρευστότητα είναι τα βασικά στοιχεία που πηγάζουν ...
Kathimerini.com.cy
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ