ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

EY: Το 4o πρόγραμμα Women Fit for Business ολοκληρώθηκε με επιτυχία

  • Μία συνεργασία μεταξύ AIPFE Κύπρου - Γυναίκες της Ευρώπης, EY Κύπρου και του CIM Cyprus Business School
  • Το πρόγραμμα εκπαίδευσε 11 άνεργες ή σε ημιαπασχόληση απόφοιτες πανεπιστημίου

Η AIPFE Κύπρου - Γυναίκες της Ευρώπης σε συνεργασία με την ΕΥ Κύπρου και το CIM-Cyprus Business School, ολοκλήρωσαν με επιτυχία το 4Ο σε σειρά πρόγραμμα Women Fit for Business (WF4B) Κύπρου. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την τελετή λήξης που έλαβε χώρα στις 24 Μαΐου.

Το πρόγραμμα διάρκειας 30 ωρών, το οποίο ξεκίνησε το 2015 από την AIPFE, πραγματοποιήθηκε από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2023 με στόχο να ενδυναμώσει, να παρακινήσει και να συνδέσει άνεργες και υποαπασχολούμενες γυναίκες πτυχιούχους πανεπιστημίου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε εκπαίδευση και καθοδήγηση σε βασικές δεξιότητες και κάλυπτε μια σειρά θεμάτων, όπως οι τεχνικές συνέντευξης, οι ευέλικτοι τρόποι εργασίας, το ψηφιακό μάρκετινγκ και η τέχνη της λήψης αποφάσεων.

Η φετινή ομάδα αποφοίτων αποτελείτο από 11 γυναίκες με φιλοδοξίες και διαφορετικά ενδιαφέροντα, από την ψυχολογία ως τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, τη γλωσσολογία ως το ψηφιακό ντιζάιν και από τα οικονομικά ως τα νομικά, επιβεβαιώνοντας το εύρος των βασικών ενδιαφερόντων αυτής της γενιάς.

Μιλώντας εκ μέρους του CIM-Cyprus Business School, ο Γιάγκος Χατζηγιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος σημείωσε ότι «Ως CIM-Cyprus Business School με χαρά γιορτάζουμε την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος WF4B, στο οποίο έχουμε συνεργαστεί  με την AIPFE και την EY Κύπρου για δεύτερη φορά. Στο CIM-Cyprus Business School δημιουργούμε επιχειρηματικούς ηγέτες τα τελευταία 45 χρόνια. Το έργο αυτό μας έδωσε μια εξαιρετική ευκαιρία να μεταφέρουμε γνώσεις και να εμπνεύσουμε νέες γυναίκες για μια επιτυχημένη καριέρα, πλήρως εναρμονισμένοι με τη Στρατηγική Κοινωνικής Ευθύνης μας. Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλες τις συμμετέχουσες και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία,  να συνεχίσουν στον δρόμο της συνεχούς ανάπτυξης και μάθησης, και να μην σταματήσουν να αναζητούν το δρόμο που θα τις βοηθήσει να πετύχουν όλους τους στόχους τους». 

Εκ μέρους της AIPFE, η Μύρια Αβρααμίδου, project manager του WF4B, απηύθυνε παραινέσεις στην τάξη των αποφοίτων. «Να είστε φιλόδοξες, αλλά να είστε και ταπεινές και συμπονετικές; Λάβετε τα εύσημα για την επιτυχία σας, χωρίς να κατηγορείτε τους άλλους για την αποτυχία. Να είστε διανοητικά αυστηρές, να αναγνωρίζετε τις προκαταλήψεις σας, και τα προνόμιά σας. Ορίστε τον εαυτό σας με βάση αυτό που αγαπάτε. Να είστε εκδηλωτικές και γενναιόδωρες, επαινώντας αυτούς που θαυμάζετε. Να σέβεστε τους ανθρώπους με λιγότερη δύναμη από εσάς; Η αυτοπεποίθηση δεν είναι τίποτα άλλο από την ικανότητα να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας.»

Σχολιάζοντας αυτή την πρωτοβουλία, η Μύρια Σαπαρίλλα, Συνέταιρος, Φορολογικές Υπηρεσίες της EY Κύπρου δήλωσε: «Στην EY έχουμε ορίσει ως σκοπό μας τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου και, μέσω του προγράμματος EY Ripples, υποστηρίζουμε νέα άτομα να αναπτύξουν δεξιότητες και να βρουν ουσιαστική απασχόληση. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε περήφανοι που υποστηρίξαμε, για άλλη μια φορά, το πρόγραμμα WF4B της AIPFE που αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των νέων γυναικών στην Κύπρο. Ελπίζουμε να δώσαμε σε αυτές τις γυναίκες την ευκαιρία να κάνουν μια νέα αρχή σε μια νέα καριέρα που θα επιλέξουν.»

Τέλος, τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στις απόφοιτες του WF4B οι οποίες έλαβαν τα διπλώματα τους με απέραντη χαρά και περηφάνια. Απονεμήθηκαν δύο βραβεία από το CIM και την EY - μία υποτροφία για MBA στο CIM αξίας €7.800 και μια εξάμηνη πρακτική άσκηση στην ΕΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση