ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ευκαιρία ενίσχυσης για τη Samsung τα προβλήματα της Huawei

Η Samsung μεταφέρει υψηλόβαθμα στελέχη και πολλούς υπαλλήλους στον τομέα δικτύου

Newsroom Κ, Αθήνα

Χρυσή ευκαιρία για την επέκταση της Samsung στον χώρο του δικτύου 5ης γενιάς (5G) προσφέρει η απαγγελία κατηγοριών για βιομηχανική κατασκοπεία από τις αμερικανικές αρχές εναντίον της κινεζικής Huawei, που αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters, η Samsung εκμεταλλευόμενη την ανησυχία γύρω από την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών που προσφέρει ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, μεταφέρει υψηλόβαθμα στελέχη και πολλούς υπαλλήλους στον τομέα δικτύου. Πέρα από την εσωτερική αναδιάρθρωση, η νοτιοκορεατική εταιρεία τηλεπικοινωνιών προβαίνει σε επενδύσεις ύψους 22 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια σε τεχνολογία 5G και σε άλλους τομείς. «Σκοπεύουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες στον τομέα του δικτύου, προκειμένου να εκμεταλλευτούμε ευκαιρίες που προσφέρει η αγορά σε μια περίοδο που η Huawei είναι αντικείμενο ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια», δήλωσε στο Reuters στέλεχος της Samsung.

Μάλιστα, η Samsung σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Orange, της οποίας ο βασικός προμηθευτής είναι η Huawei, πρόκειται να πραγματοποιήσει δοκιμαστική λειτουργία του δικτύου της 5G στη Γαλλία φέτος. «Η Samsung εστιάζει στο να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους συνεργάτες της και να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά 5G ανεξάρτητα από τις κινήσεις άλλων εταιρειών», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Reuters.

Ο εξοπλισμός της Huawei που χρησιμοποιείται στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών έχει απαγορευθεί στις ΗΠΑ, ενώ τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον για την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών συμμερίζονται η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, που επίσης έχουν αποκλείσει την κινεζική εταιρεία. Πολλές χώρες της Ευρώπης εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν, ωστόσο η κίνηση αυτή ενδεχομένως να προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στην επικείμενη χρήση του δικτύου 5G. Η Huawei, που αρνείται τις κατηγορίες, αποτελεί τον μεγαλύτερο πάροχο εξοπλισμού στον κλάδο με μερίδιο 28% στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιών.

Για να μην εξαφανιστεί πλήρως η Huawei από τα δίκτυα 5G, η Ενωση Διαχειριστών Κινητής Τηλεφωνίας (GSMA) καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να θέσουν ένα κοινό καθεστώς προστασίας του δικτύου. Σύμφωνα με την GSMA, ο ενδεχόμενος αποκλεισμός από τα δίκτυα θα ανέβαζε το κόστος για τους παρόχους και για τους πελάτες.

Εκτός αυτού, σε περίπτωση που αποκλειστεί η Huawei παγκοσμίως, η GSMA εκτιμά πως η χρήση των δικτύων 5G θα καθυστερήσει σημαντικά σε σχέση με το προσδοκώμενο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Αρμόδιον ζητώ!

«Και ο κτίστης θα ηθελε ( μπορεί και είναι) καλλιτέχνης, όπως και πολλοί άλλοι ιδιώτες... βασικά όλοι ...»
Αρμαγεδών  |  20:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

Νέα εποχή για το Life Tsai

Νέα εποχή για το Life Tsai

Επαναλανσάρεται σε νέα συσκευασία και 3 σειρές και διανέμεται στην Κύπρο, από τη Χαραλαμπίδης Κρίστης: World Recipes, Super ...
Δελτίο Τύπου
 |  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
X