ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Διεθνές Βραβείο Σχεδιασμού για τη Γιάννα Χριστοφόρου

Δελτίο Τύπου

Η Γιάννα Χριστοφόρου, Λέκτορας Γραφικών Τεχνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, έλαβε το διακεκριμένο βραβείο Wolda για το λογότυπο που σχεδίασε για το SciArt. Το λογότυπο τιμήθηκε με Βραβείο Αριστείας στην κατηγορία Νέο Λογότυπο, αναγνωρίζοντας τον υποδειγματικό του σχεδιασμό και ιδέα.

Το WOLDA Worldwide Logo Design Award είναι ένας καθιερωμένος διεθνής διαγωνισμός που επιβραβεύει εξαιρετικά επιτεύγματα στο τομέα του σχεδιασμού λογοτύπων. Ιδρύθηκε το 2006 στο Μιλάνο της Ιταλίας και πλέον διοργανώνεται από το Διεθνές Φόρουμ Σχεδιασμού και Έρευνας, στο Meerbusch, Γερμανία. Στα 14α Βραβεία το 2023, υπήρξαν 217 συμμετοχές από 30 χώρες.

Το λογότυπο που έχει βραβευτεί δημιουργήθηκε για το SciArt, ένα έργο Erasmus+, το οποίο συντονίζει  το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχει ως βασικό στόχο να ενισχύσει τις δεξιότητες μαθητών και μαθητριών μέσω της ανάπτυξης μιας καινοτόμου, περιεκτικής εκπαιδευτικής προσέγγισης STEAM σε αντικείμενα πολιτιστικής κληρονομιάς. Κάθε γραμμή του λογότυπου αντιπροσωπεύει κάτι διαφορετικό, όπως Τέχνη – Δημιουργικότητα – Αρχαιότητες – Επιστήμη. Όταν όμως συνδυαστούν σχηματίζουν ένα αφηρημένο χαρούμενο πρόσωπο, αποτυπώνοντας την ανθρώπινη πτυχή του έργου και την ικανοποίηση που επιτυγχάνεται μέσω της γνώσης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η δουλειά της Γιάννας αναγνωρίζεται διεθνώς, καθώς το 2022 έλαβε το Χάλκινο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Σχεδιασμού UDA, στη κατηγορία Αφίσα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης για Επαγγελματίες Σχεδιαστές.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση