ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ζητούν κατάργηση των sms για εστίαση

Ο Πρόεδρος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής προτείνει επέκταση ωραρίου για 1 ώρα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πάρια Ευσταθίου

Για την επανεκκίνηση της εστίασης μετά από τρεις περίπου μήνες μίλησε στο 24Νews ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έκανε ο ίδιος, θα υπάρξει καλύτερη εικόνα το Σαββατοκύριακο που θα λειτουργήσουν ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις, ενώ μέχρι στιγμής οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν, ιδιαίτερα όσους βρίσκονται σε ορεινές περιοχές.

Είναι πάρα πολύ περιορισμένος ο χρόνος γιατί από τις 22:15 περίπου ο κόσμος αρχίζει να μπαίνει σε διαδικασία αποχώρησης

Αρκετοί είναι και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που επέλεξαν να παραμείνουν κλειστοί. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δεν έχουν ικανοποιητικό εξωτερικό χώρο, είτε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές και η λειτουργία τους συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και στις περιπτώσεις των θερέτρων που βρίσκονται στα ορεινά, που δεν μπορούν να έχουν εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Λεβέντης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας και εξακολουθεί να παραμένει στο τραπέζι η πρόταση για λειτουργία των εσωτερικών χώρων με μέγιστο αριθμό ατόμων. Aκόμα ένα αίτημα των ιδιοκτητών των κέντρων αναψυχής είναι να προστεθεί ακόμα ένα sms ή να καταργηθεί εντελώς. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, η διαρκεια των μηνυμάτων δεν εξυπηρετεί καθόλου τις περιφέρειες. «Πώς θα πάει καποιος στο Ζύγι ή στην Κακοπετριά και στις Πλάτρες με ενα μηνυμα των τριών ωρων; Προτιμούμε να καταργηθούν τα μηνύματα και να επεκταθεί κατα μία ώρα η λειτουργία», δήλωσε.

Όσον αφορά το αίτημα για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ περιορισμένος ο χρόνος γιατί από τις 22:15 περίπου ο κόσμος αρχίζει να μπαίνει σε διαδικασία αποχώρησης,ανάλογα με το πού κατοικεί, αφού το επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας είναι μέχρι τις 22:45. Για τους χώρους που λειτουργούν μόνο βράδυ, αυτό το ωράριο είναι πολύ συρρικνωμένο και δεν θα είναι αποδοτικό».

Ο κ. Λεβέντης αναφέρθηκε και στο θέμα οικονομικής στήριξης αφού από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις υπολειτουργούν, το προσωπικό που παραμένει ακόμα εκτός εργασίας, θα πρέπει να συνεχίσει να τυγχάνει οικονομικής στήριξης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής απηύθυνε έκκληση σε όσους θα αστυνομεύουν και εποπτεύουν τους χώρους να μην προβαίνουν σε αδικαιολόγητες και αχρείαστες καταγγελίες. «Δεν θα πρέπει να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους προκειμένου να προβούν σε καταγγελία, αλλά να υπάρχει συνεργασία και κατανόηση», τόνισε.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση