ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φοιτητής Φαρμακευτικής του Παν. Λευκωσίας θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην κορυφαία συνάντηση Lindau Nobel Laureate

Ο Άγγελος Οδυσεάκης θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να συνδιαλλαγεί με περισσότερους από 30 Νομπελίστες

Δελτίο Τύπου

Ο Άγγελος Οδυσεάκης, τεταρτοετής φοιτητής της Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην επερχόμενη 71η συνάντηση Lindau Nobel Laureate, η οποία είναι αφιερωμένη στη Χημεία. Ο φοιτητής του Πανεπιστημίου θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχει σε μία επιλεγμένη ομάδα 600 νέων επιστημόνων από όλο τον κόσμο, που θα συνδιαλλαγεί με περισσότερους από 30 Νομπελίστες.

Κάθε χρόνο, οι συναντήσεις Lindau Nobel Laureate συνδέουν τους Νομπελίστες με την επόμενη γενιά κορυφαίων επιστημόνων, σε μια συνάντηση υψηλού επιπέδου, που αποτελεί ευκαιρία ζωής, και η οποία χαρακτηρίζεται από διαγενεακές και διεπιστημονικές ανταλλαγές. Η επιστημονική επιτροπή του Συμβουλίου των συναντήσεων Lindau Nobel Laureate επέλεξε τον Άγγελο Οδυσεάκη ως έναν από τους πιο καταρτισμένους νέους επιστήμονες παγκοσμίως, για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην ετήσια αυτή συνάντηση υψηλού κύρους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία το διάστημα μεταξύ 26 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2022.

Αποτελεί τιμή για το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας να συγκαταλέγεται μεταξύ των 200 υποψήφιων ιδρυμάτων σε όλο τον κόσμο, προτείνοντας, μέσω του Προγράμματός του «Nobel Scholars», άξιους υποψηφίους για τις συναντήσεις Lindau Nobel Laureate, οι οποίες είναι αφιερωμένες στη Φυσική, τη Χημεία, τη Φυσιολογία/Ιατρική ή τις Οικονομικές Επιστήμες. Πρόκειται για τη δεύτερη διαδοχική φορά που υποψήφιος από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εντάσσεται στη διεθνή αυτή πρωτοβουλία για συνάντηση ταλέντων.

Σχολιάζοντας την διάκριση αυτή, ο Δρ. Γιάννης Σαρηγιάννης, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, δήλωσε: «Όλοι στο Τμήμα είμαστε χαρούμενοι για τη μεγάλη επιτυχία του Άγγελου. Είμαστε διπλά χαρούμενοι διότι είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που φοιτητής από το πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου μας εκπροσωπεί την Κύπρο και τα κυπριακά πανεπιστήμια στον κορυφαίο αυτό επιστημονικό θεσμό. Την προηγούμενη φορά ήταν ο κ. Στέλιος Μαυρογιάννης, σήμερα φαρμακοποιός στη Λεμεσό. Επιδίωξή μας είναι να συνεχιστεί αυτή η παράδοση και τα επόμενα χρόνια, προωθώντας ισχυρούς υποψηφίους ως υπότροφους του Προγράμματος Nobel Scholars του Πανεπιστημίου Λευκωσίας».

Ο Άγγελος Οδυσεάκης ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο για αυτή την ευκαιρία, την οποία χαρακτήρισε ως «σημείο αναφοράς» στην πορεία του, δηλώνοντας: «Θέλω να πω από καρδιάς, ένα μεγάλο ευχαριστώ, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ιδιαίτερα στο Τμήμα Επιστημών Ζωής και Υγείας για την υποστήριξη και προώθηση τέτοιων προσπαθειών, πάντα με στόχο τη διεύρυνση των γνωστικών και επαγγελματικών οριζόντων των φοιτητών τους. Είμαι ευγνώμων που μου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά μερικούς από τους πιο καταξιωμένους επιστήμονες στον τομέα της χημείας ανά την υφήλιο. Είμαι έτοιμος να μάθω, τόσο από εκείνους, όσο και από τους υπόλοιπους επιστήμονες με τους οποίους θα συναναστραφώ στη συνάντηση Lindau Nobel Laureate και είμαι βέβαιος πως οι γνώσεις και οι ιδέες που θα αποκομίσω μέσα από αυτό το κορυφαίο και συνάμα μοναδικό γεγονός θα είναι ανεκτίμητες και θα με συνοδεύουν για πολλά χρόνια στη μετέπειτα πορεία μου».

Ο Άγγελος Οδυσεάκης υπήρξε παθιασμένος με την επιστήμη από μικρό παιδί, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Χημικών στη γενέτειρά του, το Ηράκλειο Κρήτης. Έχει επίσης ισχυρό ιστορικό συμμετοχής σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το CREATIONS (που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων στα STEM, για την ενθάρρυνση της επαγγελματικής ενασχόλησης νεαρών ταλέντων με τις επιστήμες) και το CanSat (πανελλήνιος διαστημικός διαγωνισμός σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος, μέσω του οποίου βοήθησε στον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός εκπαιδευτικού δορυφόρου ως μέλος της ομάδας CURIEosity). Η άλλη πρόσφατη διάκρισή του ήρθε την Άνοιξη του 2021, όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο ως μέλος της ομάδας GreenPHARMA στον διαγωνισμό “Pitch for the Future of the EU”, υπό την επίβλεψη της Δρ. Ευρούλας Χαπέσιη. Ο πιλοτικός αυτός διαγωνισμός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέδειξε την ομάδα του για τις απόψεις και τις ιδέες της σχετικά με τη βελτίωση και τη δημιουργία μιας «πιο πράσινης» φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Ο Άγγελος Οδυσεάκης ολοκληρώνει αυτή την περίοδο την ερευνητική διπλωματική του εργασία, με θέμα «Νανοσυστήματα χορήγησης φυτικών εκχυλισμάτων», υπό την επίβλεψη της Δρ. Έλενας Μουρελάτου, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιάσει σύντομα. Στο μεταξύ, ετοιμάζεται για τη συνάντηση υψηλού επιπέδου -ευκαιρία ζωής- Lindau Nobel Laureate και το επικείμενο ταξίδι του στη Γερμανία, τον Ιούνιο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση