ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φορολογικές Πληροφορίες 2024 από την Deloitte

Ένας απαραίτητος οδηγός του φορολογικού τοπίου της Κύπρου για κάθε φορολογούμενο

Δελτίο Τύπου

Η Deloitte δημοσίευσε σήμερα τον ετήσιο φορολογικό οδηγό «Κύπρος – Φορολογικές Πληροφορίες 2024». Ο οδηγός αυτός είναι ένα ανεκτίμητο εργαλείο που παρέχει ολοκληρωμένη και λεπτομερή πληροφόρηση σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, σχετικά με το φορολογικό περιβάλλον της Κύπρου. 

Ο φορολογικός οδηγός περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές πρόνοιες της φορολογικής νομοθεσίας, ενσωματώνοντας τις τροποποιήσεις που ψήφισε η Βουλή των Αντιπροσώπων μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσής του, φορολογικό ημερολόγιο για το 2024, επικαιροποιημένο κατάλογο με τις συμβάσεις για αποφυγή διπλής φορολογίας, καθώς και πληροφορίες για φορολογικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τον φόρο εισοδήματος, την έκτακτη αμυντική εισφορά, τον φόρο κεφαλαιουχικών κερδών, τον ΦΠΑ, το ΓεΣυ, και πολλά άλλα. Η φετινή έκδοση, συμπεριλαμβάνει επίσης δύο καινούριες συνοπτικές ενότητες σχετικά με τον παγκόσμιο ελάχιστο φορολογικό συντελεστή (Pillar II) και τους κανόνες υποχρεωτικής γνωστοποίησης για φορείς εκμετάλλευσης πλατφορμών (DAC7).

Οι Φορολογικές Πληροφορίες της Deloitte έχουν γίνει πολύτιμο εργαλείο για τους φορολογούμενους στην Κύπρο. Η παροχή φορολογικών υπηρεσιών είναι μια από τις κυριότερες υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία, με ιδιαίτερη έμφαση στη φορολογία εταιρειών, φορολογία φυσικών προσώπων, θέματα ΦΠΑ και θέματα διεθνούς φορολογικού σχεδιασμού για διεθνείς οργανισμούς, αλλά και κυπριακές επιχειρήσεις με δραστηριότητες στο εξωτερικό. Συνδυάζοντας καινοτομία και τεχνογνωσία σε όλους τους κλάδους, η Deloitte βοηθά οργανισμούς να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και με αυτοπεποίθηση την επιχείρησή τους στο συνεχώς μεταβαλλόμενο φορολογικό περιβάλλον.

Ο Αντώνης Ταλιώτης, Επικεφαλής των Φορολογικών και Νομικών Υπηρεσιών της Deloitte Κύπρου, τονίζει τη σημασία της άμεσης πρόσβασης σε επικαιροποιημένες φορολογικές πληροφορίες. Όπως αναφέρει, «Συγκεντρώνοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σε μια ολοκληρωμένη δημοσίευση, αυτός ο ετήσιος φορολογικός οδηγός εξοπλίζει τους φορολογούμενους με τις γνώσεις που χρειάζονται για να συμμορφωθούν με τις υποχρεώσεις τους, και να μετατρέψουν τις προκλήσεις που παρουσιάζονται σε ευκαιρίες».

Ο οδηγός «Κύπρος – Φορολογικές Πληροφορίες 2024» είναι διαθέσιμος στα Ελληνικά και Αγγλικά στην ιστοσελίδα www.deloitte.com/cy/tax-facts-2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση