ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Frontline: Έδρα στην Κύπρο αποκτά ο ναυτιλιακός κολοσσός

Στα πλάνα της εταιρείας και η συγχώνευση με Euronav

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

 Έδρα στην Κύπρο αποκτά ο ναυτιλιακός κολοσσός Frontline, ο οποίος ανακοίνωσε την εγκατάσταση της εταιρείας από τις Βερμούδες στην Κύπρο, ως δημόσια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία Frontline plc, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας. Η έδρα της εταιρείας θα στεγάζεται επί της Τζον Κέννεντι στη Λεμεσό. Η PWC έχουν οριστεί ως οι τοπικοί νόμιμμοι ελεγκτές της εταιρείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, στη διεύθυνση της παραμένουν οι σημερινοί διευθυντές της, δηλαδή οι John Fredriksen, James O’Shaughnessy, Ola Lorentzon, Steen Jakobsen, Ole B. Hjertaker και ο πρώην υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για συγχώνευση της εταιρείας με την Euronav, με εξελίξεις να αναμένονται το 1ο τρίμηνο του 2023. Η Euronav είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία δεξαμενόπλοιων που ασχολείται με τη θαλάσσια μεταφορά και αποθήκευση αργού πετρελαίου. Η εταιρεία έχει την έδρα της στην Αμβέρσα του Βελγίου και γραφεία σε Ευρώπη και Ασία. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και των Βρυξελλών. Ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 1 V-Plus, 39 VLCC (με άλλα τρία υπό κατασκευή), 22 Suezmaxes (με δύο πλοία ναυλωμένα μέσα και άλλα πέντε υπό κατασκευή) και 2 πλοία FSO με μακροπρόθεσμη σύμβαση.

Ο νέος ενοποιημένος όμιλος που θα δημιουργηθεί, θα δραστηριοποιείται στον τομέα των δεξαμενοπλοίων, με έδρα την Κύπρο, σε Βέλγιο, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο Σιγκαπούρη και Ελλάδα. Πάντως, οι κινήσεις των δύο κολοσσών, και η παρουσία τους την Κύπρο ενισχύει σημαντικά την εικόνα της Κύπρου ως ναυτιλιακό κέντρο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο πολλών αναταράξεων στον τομέα της ναυτιλίας, συνεπεία των κυρώσεων.ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση