ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

FT: Οι Ευρωπαίοι σχεδιάζουν διακοπές καθώς η Airbnb σημειώνει σημάδια ανάκαμψης

Σημαντική αύξηση στις κρατήσεις της εταιρείας σημειώνεται στη Δανία και στην Ολλανδία

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Άλμα στις κρατήσεις της σημειώνει η εταιρεία Airbnb σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, σηματοδοτώντας ότι αρκετοί πολίτες έχουν ξεκινήσει να κάνουν σχέδια διακοπών, καθώς τα περιοριστικά μέτρα έχουν αρχίσει να αίρονται σιγά σιγά ανά την ήπειρο.

Σε συνέντευξη του στους Financial Times, πριν ανακοινωθούν οι περικοπές έως και 25% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας, ο Μπράιαν Τσέσκι, Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, αναφέρθηκε στην σταδιακή αύξηση των εγχώριων κρατήσεων σε Δανία και Ολλανδία.

«Η ανάκαμψη είναι καλύτερη και από τις προβλέψεις τις οποίες είχαμε κάνει προ δύο εβδομάδων. Είναι μήπως μία προσωρινή ανάκαμψη; Είναι μόνιμη; Κανείς δεν ξέρει», σημείωσε ο Τσέσκι κατά την συνέντευξη στους FT μέσω βιντεοκλήσης.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η εταιρεία αναμένει τα έσοδα της κατά το 2020 να είναι έως και τα μισά από το ποσό των $4,8 δισ. δολαρίων, που ήταν και το επίσημο ποσό των εσόδων της για το 2019.

Οι FT αναφέρουν επίσης, πως ένας βασικός λόγος είναι ότι με την εξάπλωση της πανδημίας, η εταιρεία ανάγκασε τους οικοδεσπότες της, να επιστρέψουν τα προ-κρατημένα χρηματικά ποσά στους μελλοντικούς επισκέπτες, των οποίων τα ταξίδια είχαν ακυρωθεί.

Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε ότι έως και τα τέλη Απριλίου, ο αριθμός των κρατήσεων από Δανούς χρήστες, που σχεδιάζουν να διαμείνουν στη χώρα τους για διακοπές, ήταν περίπου στο 90% των επιπέδων Απριλίου 2019, ενώ στην Ολλανδία, οι εγχώριες κρατήσεις πλησίαζαν το 80% του περασμένου έτους.

Παράλληλα, η Νορβηγία, Σουηδία, Ελβετία και η Αυστρία είχαν επίσης σημειώσει κάποια βελτίωση στον αριθμό των εγχώριων κρατήσεων, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει για το εάν οι ταξιδιώτες είχαν κάνει τις κρατήσεις τους το καλοκαίρι ή αργότερα μέσα στο έτος.

Οι Financial Times παρόλα αυτά σημειώνουν ότι αρκετοί αναλυτές, ανησυχούν πως ακόμη και αν αρθούν οι πλείστοι από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, και ο φόβος εξάπλωσης του ιού μειωθεί, οι προϋπολογισμοί των νοικοκυριών θα είναι πολύ περιορισμένοι για τους καταναλωτές ούτως ώστε να κάνουν σχέδια για διακοπές.

Από την πλευρά του ο Μπράιαν Τσέσκι σημείωσε ότι η Airbnb παρατήρησε μια αύξηση στον αριθμό των ατόμων που «ψάχνουν για ημερομηνίες», κάτι που αποτελεί δείκτη πρόθεσης στο ότι αρκετός κόσμος σχεδιάζει να κάνει διακοπές στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: Financial Times
Φωτογραφία: Financial Times

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση