ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Grammar School - Το μέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το δημιουργούν

Κανένα παιδί ακόμη και σε περιόδους μεγάλων προκλήσεων δεν μένει έξω από το ακαδημαϊκό του πρόγραμμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

ΘΕΤΟΝΤΑΣ τις βάσεις για την εκπαίδευση της νέας εποχής, το Grammar School σχεδιάζει το μέλλον δημιουργώντας το. Μέσα από τεχνολογία αιχμής, σύγχρονες εγκαταστάσεις, πλούσιες διδακτικές εμπειρίες αλλά και μία διαφορετική εκπαιδευτική φιλοσοφία που βασίζεται σε σημαντικές αξίες, καταφέρνει να αποτελεί το ιδανικό παιδαγωγικό περιβάλλον για κάθε παιδί.

Το Grammar School ακόμη και σε περιόδους μεγάλων προκλήσεων όπως η πανδημία, αποδεικνύοντας τη συνεχή του καινοτομία και προσαρμοστικότητα στις ανάγκες κάθε εποχής, κατάφερε σε διάστημα μόλις 24 ωρών από την πρώτη επιβολή καραντίνας στην Κύπρο να διαθέτει ένα πλήρως λειτουργικό σύστημα online teaching. Έτσι κανένα παιδί ακόμη και σε περιόδους μεγάλων προκλήσεων δεν μένει έξω από το ακαδημαϊκό του πρόγραμμα, αντίθετα συνεχίζει να μαθαίνει και να εξελίσσεται, ξεπερνώντας με επιτυχία κάθε πρόκληση. Ενδεικτικό των μεγάλων σχολικών καινοτομιών του, είναι πως από το 2015 αποτελεί το πρώτο Microsoft Showcase School στη χώρα, ως αναγνώριση του καινοτόμου έργου του σε σχέση με την ένταξη της τεχνολογίας στη σύγχρονη τάξη και την εκπαιδευτική διαδικασία. Μια αναγνώριση που έχει τοποθετήσει το Grammar School σε μια ξεχωριστή κοινότητα λιγοστών σχολείων ανά τον κόσμο, τα οποία μέσα από τη στενή συνεργασία τους με τη Microsoft παρέχουν στα παιδιά την αποκλειστική πρόσβαση σε καινοτόμες εφαρμογές και πρακτικές.

Το Grammar School προσφέρει υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένη παιδεία, βάσει διεθνών κριτηρίων, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία υπεύθυνων πολιτών της Κύπρου αλλά και του κόσμου. Μέσα από τον σεβασμό και την ενδυνάμωση της προσωπικότητας του παιδιού, φροντίζει ώστε οι απόφοιτοί του και ηγέτες του αύριο, να έχουν γνώση, αξίες, δύναμη και αυτοπεποίθηση. Οι μαθητές που θα το επιλέξουν για να φοιτήσουν, θα απολαύσουν πολλά μοναδικά προνόμια όπως αναλύονται με λεπτομέρεια παρακάτω. Από τα καινοτόμα προγράμματα STEM και τη ρομποτική από την Α’ Γυμνασίου, μέχρι τις πλούσιες πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και την ακαδημαϊκή εξέλιξη των αποφοίτων, είναι εύκολο να διακρίνει κανείς πως όλα εγγυώνται μια ξεχωριστή εκπαιδευτική εμπειρία που αξίζει κάθε παιδί. Ας τη γνωρίσουμε:

• Περιβάλλον. Τα παιδιά φοιτούν σε ένα ειδυλλιακό και ασφαλές περιβάλλον που φέρνει γαλήνη και ηρεμία. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται έξω από την πόλη και μακριά από τους κινδύνους και τους πειρασμούς. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς το σπίτι, το Σχολείο παρέχει υπηρεσία λεωφορείων.

• Διαπαιδαγώγηση/ Σύμβουλοι. Βασικός στόχος του Grammar School είναι η σχολική κοινότητα να λειτουργεί οργανωμένα, με αλληλοσεβασμό καθηγητών-μαθητών και αγάπη προς το περιβάλλον. Ειδικοί σύμβουλοι επιμορφώνουν τους καθηγητές και βοηθούν τους μαθητές στα διάφορα θέματα που μπορεί να τους απασχολούν.

• Εκπαιδευτικοί. Οι καθηγητές είναι καθοδηγητές των μαθητών, οι οποίοι έχουν καθήκον όχι απλώς να διδάσκουν το γνωστικό τους αντικείμενο, αλλά κυριότερα να έρχονται σε επαφή με τους μαθητές και να τους βοηθούν. Ο εκπαιδευτικός από ηγέτης γίνεται και καθοδηγητής και συνεργάτης των μαθητών.

• Τεχνολογία. To Grammar School Nicosia είναι το πρώτο Showcase School της Microsoft στην Κύπρο και πρωτοπόρο στη χρήση της τεχνολογίας μέσα στην τάξη αλλά και στον τομέα της Ρομποτικής με το Innovation Centre που έχει δημιουργήσει. Το Σχολείο εισήγαγε το πρόγραμμα Bring your Own Device 1:1 Tablets για να ευθυγραμμιστεί με τις σύγχρονες πρακτικές ψηφιακής εκμάθησης. Ακόμη, οι γονείς τυγχάνουν άμεσης ενημέρωσης για την εργασία των παιδιών τους μέσα από το GSNETLIFE του σχολείου. Κατά την διάρκεια της πανδημίας Covid-19, το Σχολείο μπόρεσε σε λιγότερο από ένα 24ώρο να εφαρμόσει την εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

• Προγράμματα STEM (Science Technology Engineering Mathematics). Είμαστε το πρώτο σχολείο στην Κύπρο που έχει εντάξει το STEM στο ακαδημαϊκό του πρόγραμμα, από την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-16. Το STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να απαντούν σε πολύπλοκα ερωτήματα και να εμπλέκονται σε δραστηριότητες με θέματα όπως την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά. Οι μαθητές που έχουν παρακολουθήσει αυτά τα προγράμματα, αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα για την εισδοχή τους σε πανεπιστήμια παγκοσμίως. Ο Dr J. L. Green, Chief Scientist της NASA, επέλεξε να επισκεφθεί το Σχολείο επειδή περιλαμβάνει το πρόγραμμα STEM και παρακολούθησε μαθήματα του προγράμματος, ενώ αργότερα έδωσε διάλεξη σε μαθητές και γονείς. Από την ακαδημαϊκή χρονιά 2022-23, οι μαθητές θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα STEM από την Πρώτη Τάξη, εφόσον επιτύχουν σε κάποια επιπλέον εξέταση που θα γίνει μετά την εγγραφή του μαθητή στο σχολείο.

• Πολιτισμός. Εδώ και δεκαετίες το Grammar School ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις που έχουν βραβευτεί σε παγκύπριους και πανελλήνιους διαγωνισμούς. Η τελευταία βράβευση ήταν το 2018, όταν έλαβε τη δεύτερη θέση στους Παγκύπριους Αγώνες Σχολικού Θεάτρου στην επαρχία Λευκωσίας με το έργο «Το Γατάνιν» στην κυπριακή διάλεκτο. Η ετήσια Καλλιτεχνική Βραδιά του Σχολείου έχει γίνει θεσμός, παρευρίσκονται εκατοντάδες συμπολίτες μας ενώ δίνεται η δυνατότητα να την παρακολουθήσουν όλοι μέσα από το live streaming. Για την 55η επέτειο του Σχολείου φιλοξενήθηκε ο Έλληνας δημιουργός Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος ερμήνευσε τα τραγούδια του μαζί με τη χορωδία του σχολείου. Μέρος της προώθησης του πολιτισμού είναι και η διοργάνωση άλλων δραστηριοτήτων όπως talent show, music festival και ημερίδες λογοτεχνίας. Τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των μέτρων ενάντια της πανδημίας Covid-19, το Σχολείο δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις, καταγράφηκαν όμως βίντεο με μαθητές που ερμηνεύουν τραγούδια και χορούς.

• Αθλητικό Πρόγραμμα. Ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Κολύμβησης, Αντισφαίρισης και Κλασικού Αθλητισμού για ταλαντούχους αθλητές, εντάσσεται στο σχολικό πρόγραμμα μαθημάτων και μεγιστοποιεί την αθλητική τους απόδοση χωρίς να επηρεάζει τα υψηλά ακαδημαϊκά επίπεδα των μαθητών που το επιλέγουν. Το πρόγραμμα ποδοσφαίρου συνεργάζεται με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Liverpool και το Γ.Σ.Π. Το πρόγραμμα καλαθοσφαίρισης λειτουργεί σε συνεργασία με τον Γ.Σ.Σ. «Ο Κεραυνός». Η Αντισφαίριση λειτουργεί σε συνεργασία με την Eleon Tennis Academy - Φώτος Καλλίας. Ο Κλασικός Αθλητισμός σε συνεργασία με το Γυμναστικό Σύλλογο «Τα Παγκύπρια» (Γ.Σ.Π.).

• Πανεπιστήμια - Higher Educational Advisory Team. Το 99% των τελειοφοίτων του Grammar School εισέρχονται στα καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής. Την προετοιμασία των μαθητών αναλαμβάνει το Higher Educational Advisory Team, όπου πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις στα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έχοντας άμεση ενημέρωση για τις ακαδημαϊκές απαιτήσεις τους. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το Higher Advisory Team έχει στενή συνεργασία με το Russell Group και το League of European Research Universities (LERU), τα οποία προσφέρουν συχνές παρουσιάσεις είτε με φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά σε σχέση με ηγετικά πανεπιστήμια που εκπροσωπούν όπως τα Cambridge, LSE, UCL, Imperial College, King’s College, Nottingham, Manchester, Leeds, Southampton και πολλά άλλα. Τα τελευταία χρόνια μαθητές του Grammar School κέρδισαν θέσεις στο University of Cambridge και στο University of Oxford, ενώ αρκετοί απόφοιτοι έχουν εισέλθει σε πανεπιστήμια του Russell Group και ακολουθούν κλάδους Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Engineering, Business, Arts, Science και πολλούς άλλους.

Επίσης, το Higher Educational Advisory Team χρησιμοποιεί εκτεταμένα το Unifrog, μια κορυφαία πλατφόρμα πανεπιστημίων και σταδιοδρομίας στην οποία έχουν πρόσβαση οι μαθητές αλλά και οι γονείς, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές είναι ενημερωμένοι για όλες τις πληροφορίες και συμβουλές που προέρχονται από πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.
Τέλος, σημαντικό ρόλο στη προετοιμασία μαθητών παίζουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι όμιλοι και οι άλλες αθλητικές προετοιμασίες, όπου δραστηριοποιούνται κοινωνικά και προετοιμάζουν τα παιδιά για ένα δυναμικό και αποδοτικό μέλλον.

Απόγευμα Γνωριμίας

Στις 26 Φεβρουαρίου 2022 στις 12 το μεσημέρι, πραγματοποιείται Απόγευμα Γνωριμίας στο Grammar School με σκοπό την ενημέρωση γονέων και παιδιών ως προς τα προγράμματα που προσφέρει το σχολείο, όπως επίσης και για τα εφόδια που παρέχει για μια ολοκληρωμένη παιδεία. Οι Εισαγωγικές Εξετάσεις για ελληνόφωνους και αγγλόφωνους μαθητές θα γίνουν την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022, στις 3.30 μμ.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το Σχολείο, να καλέσετε στο 22 695695 ή να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά με email info@grammarschool.ac.cy 

«Στο Grammar School σεβόμαστε τις παραδοσιακές μας αξίες και τις μεταφέρουμε στους μαθητές μας έτσι ώστε να μπορέσουν να γίνουν οι μελλοντικοί ηγέτες, ο καθένας στον δικό του χώρο. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία μέσα και έξω από την τάξη ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο μάθησης και είμαστε το πρώτο Microsoft Showcase School παγκύπρια από το 2015.
Καθοδηγούμε τους μαθητές μας σύμφωνα με τις παγκόσμιες εξελίξεις στην τεχνολογία, την επιστήμη και τον πολιτισμό προετοιμάζοντάς τους για την επαγγελματική και προσωπική τους πορεία. Το ευχάριστο σχολικό περιβάλλον μαζί με πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του σχολείου, προσφέρουν τις βάσεις για μια ακαδημαϊκά ολοκληρωμένη παιδεία».

Άκης Γρηγορίου, Γενικός Διευθυντής

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση