ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Green Energy Group - Απαραίτητες οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την οικονομική και την περιβαλλοντική μας επιβίωση

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τοποθετώντας φωτοβολταϊκά με τη μέθοδο net billing, επιτυγχάνουν εξοικονόμηση που φτάνει το 90%

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Green Energy Group προσφέρει φωτοβολταϊκά συστημάτα οικιακής και εμπορικής χρήσης.

Πότε αρχίσατε κ. Γεωργίου να δραστηριοποιείστε στον τομέα, με ποιους στόχους και ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα στην αγορά;

Η παροχή ηλιακής ενέργειας για εμπορικούς και βιομηχανικούς σκοπούς ως η κύρια πηγή ενέργειας στην Κύπρο, αποτέλεσε τον διαχρονικό στόχο του Ομίλου μας. Το 2005, εγκαθιδρύθηκε η πρώτη εταιρεία στον τομέα της «Πράσινης Ενέργειας» με την εισαγωγή της γερμανικής εταιρείας παραγωγής φωτοβολταϊκών Conergy στην αγορά και τη μετέπειτα εξαγορά της το 2011. Το ίδιο έτος προχωρήσαμε σε μια σύμπραξη με έναν άλλο κυπριακό όμιλο και εντός του 2016 δημιουργήθηκε ο Όμιλος Green Energy.
Σήμερα, ο Όμιλος απαρτίζεται από αρκετές θυγατρικές εταιρείες, όπως τις Suntechnics LTD, CYPVSolar Ηolding, Energy & Beyond και CYcharging. Αδιαμφισβήτητα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις σε εμπορικούς, βιομηχανικούς και οικιστικούς πελάτες. Λύσεις, οι οποίες μπορούν να καλύψουν τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε πελάτη με ενδελεχή μελέτη, στοχευμένο σχεδιασμό και επιστημοσύνη στην εγκατάσταση και συντήρηση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ποιο είναι το όφελος της επιχείρησης/νοικοκυριού που θα τα χρησιμοποιήσει;

Η χρήση ηλιακής ενέργειας σε μια χώρα όπου επικρατεί ηλιοφάνεια για περισσότερες από 325 ημέρες τον χρόνο, δεν αποτελεί μόνο μια συμφέρουσα ενναλακτική λύση από οικονομικής άποψης αλλά ταυτόχρονα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όλοι όσοι προτίθενται να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά συστήματα net metering/net billing, καλό είναι να γνωρίζουν ότι -πριν ακόμα απευθυνθούν σε μια εταιρεία εγκατάστασης φωτοβολταϊκών- θα πρέπει να εξασφαλίσουν τις καταναλώσεις του υποστατικού τους για ένα έτος και κάτοψη οροφής, για να μπορέσει να διεκπεραιωθεί η μελέτη και ο υπολογισμός του προτεινόμενου συστήματος. Μέσα από τη μελέτη υπολογίζεται η εξοικονόμηση ενέργειας, η οποία μπορεί να αγγίξει και το 90% των καταναλώσεων, ανάλογα με την ιδιοκατανάλωση που γίνεται στο υποστατικό αλλά και του διαθέσιμου χώρου που έχει.
Κάθε επιχείρηση ή νοικοκυριό, μπορεί να επωφεληθεί των προνομοίων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και να απολαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια σε χαμηλό κόστος. Ενδεικτικά, μια κατοικία με κατανάλωση 7000 kWh τον χρόνο εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά μπορεί να εξοικονομήσει έως €1750-1900 τον χρόνο από την παραγωγή των φωτοβολταϊκών του και την αντίστοιχη εξοικονόμηση από τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, με το σχέδιο ιδιοκατανάλωσης Net Billing κάθε πελάτης μας διασφαλίζει τη σημαντική μείωση στην κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας από το δίκτυο της Α.Η.Κ., πετυχαίνοντας έτσι σημαντική εξοικονόμηση στους λογαριασμούς και συμμετέχει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μπορούν να εκμεταλλευθούν τα σχέδια τοποθέτησης φωτοβολταϊκών συστημάτων για ιδιοκατανάλωση με τη μέθοδο net billing και έτσι να επιτύχουν εξοικονόμηση που φτάνει το 90% της κατανάλωσης ηλεκτρισμού και τη δυνατότητα απόσβεσης της επένδυσης στα 3 έως 4 χρόνια.

Από πού προέρχεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ποιοι παράγοντες καθορίζουν τη ζήτηση;

Ομολογουμένως, τα τελευταία δύο χρόνια η άνοδος των τιμών στην κατανάλωση ενέργειας έχει οδηγήσει στην αυξημένη ζήτηση εγκατάστασης φωτοβολταϊκών, με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να προέρχεται κυρίως από νοικοκυριά και ακολούθως από κυπριακές βιοτεχνίες και βιομηχανίες.

Βασικοί παράγοντες που καθορίζουν τη ζήτηση φωτοβολταϊκών είναι η μεγάλη αύξηση των τιμών και η αυξανόμενη πίεση για στροφή σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Η ανάγκη για ελαχιστοποίηση του ενεργειακού κόστους στις βιοτεχνίες και βιομηχανίες είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης και ανταγωνιστικότητας των κυπριακών επιχειρήσεων και η εξεύρεση λύσεων είναι όσο ποτέ άλλοτε επιβεβλημένη. Πέραν των πιο πάνω, υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία όπου όλα τα κράτη-μέλη μέχρι το 2050 θα πρέπει να έχουν επιτύχει τους στόχους της Πράσινης Μετάβασης στην οικονομία τους. Η αυξημένη ζήτηση, ωστόσο, έχει δημιουργήσει μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της «Πράσινης Ενέργειας» όπως η αύξηση τιμών των συστημάτων, ο περιορισμός της διαθεσιμότητας σε σχέση με τη ζήτηση κ.ά.

H κλιματική αλλαγή καθιστά αναγκαία την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ποια είναι τα επομενα τεχνολογικά βήματα στον τομέα και ποιες οι προκλήσεις της Green Energy Group στη νέα εποχή;

Είναι αλήθεια ότι η εκμετάλλευση και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελούν επιτακτική ανάγκη, τόσο για την οικονομική όσο και για την περιβαλλοντική μας επιβίωση.

Αξιολογώντας τις νέες τάσεις και ανάγκες παγκοσμίως, θεωρώ πως οι νέες προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στη νέα εποχή, θα αφορούν στην ανάπτυξη νέων έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε συνδυασμό με την αποθήκευση, έτσι ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένες πράσινες λύσεις στους καταναλωτές. Επίσης, ο συνδυασμός της ηλεκτροκίνησης μαζί με την μπαταρία θεωρούμε ότι θα είναι το ζητούμενο και ταυτόχρονα η σημαντικότερη πρόκληση της επόμενης δεκαετίας.
Ο Όμιλος Green Energy με στρατηγικές συνεργασίες, τεχνογνωσία, εμπειρία και άρτια καταρτισμένο προσωπικό, είναι σε θέση να «απαντήσει» στις προκλήσεις της νέας εποχής. Αξίζει να σημειώσω, ότι από τον Οκτώβριο του 2022 προσφέρουμε ηλεκτρική ενέργεια μέσω της θυγατρικής εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, Energy & Beyond, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2022 δημιουργήσαμε και λειτουργούμε τη θυγατρική της Suntechnics, την εταιρεία CYcharging. Σκοπός της εταιρείας να προσφέρει στην κυπριακή αγορά φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, με έξυπνες τεχνολογικές λύσεις για οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες.

Τα νέα δεδομένα και οι προσθήκες νέων εταιρειών κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου μας, επισφραγίζουν τη δυνατότητά μας για παροχή ολοκληρωμένων ενεργειακών λύσεων στους καταναλωτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση