ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H Alpha Bank Cyprus Ltd στο πλευρό της Europa Donna Κύπρου και της κάθε γυναίκας

Δελτίο Τύπου

H Alpha Bank Cyprus Ltd στηρίζει διαχρονικά το έργο και την προσφορά της Europa Donna Κύπρου στην παροχή υπηρεσιών και στήριξης, σε γυναίκες ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Φέτος, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Τράπεζα στηρίζει οικονομικά τη Europa Donna Κύπρου ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του οργανισμού στις γυναίκες με καρκίνο του μαστού.

Η Europa Donna Κύπρου, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2002 και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Europa Donna, που περιλαμβάνει 46 χώρες-μέλη. Δραστηριοποιείται τόσο σε θέματα ενημέρωσης, πρόληψης και υποστήριξης, όσο και σε θέματα προώθησης των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο του μαστού, στα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Εκτός από την ενίσχυση της Europa Donna Κύπρου, η Alpha Bank Cyprus Ltd, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δίνει φωνή στις ίδιες τις γυναίκες να εκφράσουν τις απόψεις τους, παρουσιάζοντας ένα βίντεο με 7 εργαζόμενες της Τράπεζας να απαντούν σε ερωτήματα για τη θέση της γυναίκας στην αγορά εργασίας, τα πρότυπα, τα στερεότυπα, τις δυσκολίες και τον συνδυασμό με την οικογένεια. Με αυτόν τον τρόπο, η  Alpha Bank ενώνει τη φωνή της με εκείνη εκατομμυρίων εργαζόμενων γυναικών με στόχο την ενίσχυση μίας εργασιακής κουλτούρας που προωθεί τη διαρκή ενδυνάμωση των Εργαζομένων, τη μισθολογική ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης και την ισότιμη αξιολόγηση και επιβράβευση.


Από αριστερά προς δεξιά: κύριος Θεοφάνης Λούμπας, Διευθυντής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, κυρία Έλενα Κωνσταντίνου Ριρή, Διευθύντρια Διεύθυνσης Marketing και Δημοσίων Σχέσεων, κυρία Στέλλα Μάστορα, Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Europa Donna Κύπρου, Member of Executive Board of Europa DonnaThe European Breast Cancer Coalition, Μάριος Χαραλαμπίδης, Εκτελεστικός Διευθυντής Europa Donna Κύπρου.

Ο Όμιλος Alpha Bank στέκεται στο πλευρό των γυναικών για ισότητα, ισοκρατία και εξάλειψη των διακρίσεων φύλου, εφαρμόζοντας μία σειρά δράσεων με στόχο την προώθηση των ίσων ευκαιριών και του σεβασμού της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο και στο επιχειρείν. Τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει ο Όμιλος προς την κατεύθυνση αυτή επιβεβαιώνονται τόσο από την ένταξή του για πέμπτη συνεχή χρονιά στον διεθνή Δείκτη Ισότητας Φύλων Bloomberg Gender-Equality Index (GEI), όσο και από την πιστοποίηση που έλαβε η Alpha Bank Cyprus Ltd ως «Εργοδότης Ισότητας» για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων στο εργασιακό περιβάλλον. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από τους συνολικά 435 εργαζόμενους στην Alpha Bank Cyprus Ltd, οι 260 είναι γυναίκες (ποσοστό 60%) με 37 από αυτές να κατέχουν διευθυντικές θέσεις (ποσοστό 41%) και τέσσερις να βρίσκονται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας (ποσοστό 57%).

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση