ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

H EY ανακοίνωσε παγκόσμια έσοδα ρεκόρ 49,4 δισ. δολαρίων

Ο οργανισμός της EY αξιοποιεί τη μετασχηματιστική δύναμη της συνεργασίας για να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα επιχειρήσεων

Δελτίο Τύπου

► Αύξηση εσόδων κατά 14,2%, σηματοδοτώντας μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία του οργανισμού
► Επένδυση 3,6 δισ. δολαρίων σε ποιότητα ελέγχου, καινοτομία, τεχνολογία και ανθρώπινο δυναμικό, περιλαμβανομένης επένδυσης 1,4 δισ. δολαρίων για τη λειτουργία του EY.ai, μιας πλατφόρμας που θα βοηθήσει τους οργανισμούς να υιοθετήσουν με εμπιστοσύνη την τεχνητή νοημοσύνη
► Περισσότερες από 127 εκατομμύρια ζωές επηρεάστηκαν θετικά μέσω του προγράμματος εταιρικής ευθύνης EY Ripples
► Μείωση των εκπομπών ρύπων παγκοσμίως κατά 43%, με παράλληλη αύξηση των εσόδων της ΕΥ κατά πάνω από 40% από το 2019

Ο παγκόσμιος οργανισμός της EY ανακοίνωσε συνδυασμένα παγκόσμια έσοδα 49,4 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που έληξε τον Ιούνιο του 2023 (ΟΕ23), καταγράφοντας αύξηση 14,2% σε τοπικό νόμισμα (9,3% σε δολάρια ΗΠΑ). Η επίδοση αυτή αντιπροσωπεύει μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία του οργανισμού με παγκόσμια έσοδα ρεκόρ και συνεχή σημαντική ανάπτυξη.

Η EY δημοσιοποίησε, επίσης, την έκθεση Value Realized, μια ετήσια αναφορά που περιγράφει λεπτομερώς τις οικονομικές επιδόσεις, τις προσπάθειές της για το περιβάλλον, την κοινωνία και τη διακυβέρνηση (ESG), καθώς και βασικούς τομείς συνεργασίας για τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας.

Συνεχιζόμενες επενδύσεις στην καινοτομία και την τεχνητή νοημοσύνη

Το ΟΕ23, η EY επένδυσε 3,6 δισ. δολάρια στην ποιότητα ελέγχου, την καινοτομία, την τεχνολογία και τους ανθρώπους της, στο πλαίσιο της τριετούς της δέσμευσης 10 δισ. δολαρίων που ανακοινώθηκε το ΟΕ21, εκ των οποίων 1,4 δισ. δολάρια αφορούν την τεχνητή νοημοσύνη και την έναρξη λειτουργίας της ενοποιημένης πλατφόρμας EY.ai.

Το EY.ai συνδυάζει τις δυνατότητες της EY και την τεχνητή νοημοσύνη. Η EY ανακοίνωσε επίσης τη λειτουργία ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου – EY.ai EYQ – του Δείκτη Εμπιστοσύνης EY.ai (EY.ai Confidence Index) και εξειδικευμένη εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη για όλους τους ανθρώπους της. Έχει προηγηθεί η παρουσίαση μιας σειράς εργαλειών τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του EY Tax Co-Pilot, που σκοπό έχουν να ενισχύσουν τις δυνατότητες των επαγγελματιών της φορολογίας της EY.

Αξιοποίηση της τεχνολογίας, των δεδομένων και συνεργασιών μέσω οικοσυστημάτων

Ο οργανισμός της EY αξιοποιεί τη μετασχηματιστική δύναμη της συνεργασίας για να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα επιχειρήσεων, προσφέροντας ένα πλέγμα δυνατοτήτων, τεχνολογίας, δεδομένων και σχέσεων. Τα τελευταία πέντε χρόνια η EY έχει αναπτύξει 102 στρατηγικήες σχέσεις εντός οικοσυστήματος και 67 συμμαχίες. Το ΟΕ23 συνήφθησαν 17 νέες επιχειρηματικές συμμαχίες και συνολικά 35 σχέσεις οικοσυστήματος.

Σημαντική πρόοδος στη μείωση των απόλυτων εκπομπών άνθρακα

Σημαντική πρόοδος σημειώνεται με βάση ένα επιστημονικό σχέδιο απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα, το οποίο περιλαμβάνει την αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την παρακολούθηση των εκπομπών άνθρακα σε πραγματικό χρόνο, καθώς η EY παραμένει σε καλό δρόμο για να επιτύχει το στόχο της για μηδενική καθαρή κατανάλωση άνθρακα το 2025. Ο οργανισμός της EY έχει μειώσει τις απόλυτες εκπομπές παγκοσμίως κατά περισσότερο από 43%, έχοντας, παράλληλα, αυξήσει τα έσοδά και το ανθρώπινο δυναμικό του κατά πάνω από 40% σε σχέση με το 2019.

Η EY συνεχίζει να αναγνωρίζεται ως ηγέτιδα δύναμη στις υπηρεσίες βιωσιμότητας. Το ΟΕ23 οι ομάδες των υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της EY (CCaSS) κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση των συνδυασμένων εσόδων άνω του 40%, ενώ η EY ονομάστηκε πρόσφατα Νο. 1 εταιρεία στη συμβουλευτική για την κλιματική αλλαγή από την ανεξάρτητη εταιρεία αναλυτών Verdantix. Σήμερα, περίπου 5.000 αφοσιωμένοι επαγγελματίες βιώσιμης ανάπτυξης απασχολούνται στην EY, μεταξύ των οποίων μηχανικοί, επιστήμονες και ειδικοί σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Επένδυση στην εκπαίδευση για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την τεχνολογία

Το ΟΕ23 πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις ρεκόρ της EY ύψους 385 εκ. δολαρίων στην εκπαίδευση, οι οποίες οδήγησαν στο ιστορικό υψηλό των 24 εκατομμυρίων ωρών εκπαίδευσης, ή 61 ώρες ανά εργαζόμενο κατά μέσο όρο.

Η EY προσφέρει 227 πιστοποιήσεις μάθησης – γνωστές ως EY Badges – σε μια σειρά επιστημονικών κλάδων, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, ο σχεδιασμός της εφοδιαστικής αλυσίδας, η διαφορετικότητα, η ισότητα και η ένταξη (DE&I) και η βιώσιμη ανάπτυξη, επιπλέον της τεχνικής εκπαίδευσης στη λογιστική και τη φορολογία. Κάθε μέρα, απονέμονται στους ανθρώπους της ΕΥ περισσότερα από 430 Badges, ενώ, μέχρι σήμερα, έχουν απονεμηθεί περισσότερα από 410.000 από την έναρξη του προγράμματος το 2017.

Μετά την επιτυχία του EY Tech MBA το 2020, πέρυσι η EY παρουσίασε ακόμη ένα νέο πλήρως διαπιστευμένο πτυχίο σε συνεργασία με το Hult International Business School ꟷ το EY Masters in Sustainability. Φέτος, η έκτη και μεγαλύτερη τάξη του EY Tech MBA περιελάμβανε 74 αποφοίτους, επιπλέον των πρώτων αποφοίτων του EY Masters in Sustainability, με συνολικά 274 πτυχιούχους σε όλα τα πτυχία της EY.

Σήμερα, περισσότεροι από 70.000 επαγγελματίες τεχνολογίας εργάζονται στην EY, μεταξύ των οποίων επιστήμονες δεδομένων, μηχανικοί τεχνητής νοημοσύνης και ειδικοί στο cloud.

Διαρκής προτεραιότητα η επένδυση στους ανθρώπους και τις ομάδες της EY

Η διαφορετικότητα, η ισότητα και η ένταξη (DE&I) εξακολουθεί να αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα στην EY. Για να επιβεβαιώσει αυτή τη δέσμευση, η EY Global Executive υπέγραψε την Παγκόσμια Δήλωση Διαφορετικότητας, Ισότητας και Συμπερίληψης και θα προωθήσει την εκπροσώπηση του ευρέος φάσματος στελεχών με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε ολόκληρο τον οργανισμό της EY παγκοσμίως στα υψηλότερα επίπεδα.

Το ΟΕ23, το 36% των προαγωγών partner, principal, executive director και director (PPEDD) ήταν γυναίκες. Συνολικά, το ΟΕ23, πραγματοποιήθηκα 2.216 προαγωγές σε θέσεις PPEDD, ο μεγαλύτερος αριθμός στην ιστορία του οργανισμού, αντανακλώντας τη δύναμη της EY και την εμπιστοσύνη στο μέλλον.

Ο αριθμός των εργαζομένων στον παγκόσμιο οργανισμό της EY συνεχίζει να αυξάνεται, φτάνοντας τα 395.442 άτομα παγκοσμίως, με αύξηση 8,2% στον συνολικό αριθμό των partners. Φέτος, 4,7 εκατομμύρια άτομα υπέβαλαν αίτηση για να εργαστούν στην EY, από τα οποία προσλήφθηκαν 122.000, με συνολικό ποσοστό διατήρησης 79,3%. Το 93% των νεοπροσληφθέντων δήλωσαν ότι είχαν μια εξαιρετική εμπειρία πρόσληψης.

Χτίζοντας έναν καλύτερο εργασιακό κόσμο

Η EY έθεσε τον φιλόδοξο στόχο να επηρεάσει θετικά ένα δισεκατομμύριο ζωές έως το 2030 μέσω του προγράμματος εταιρικής ευθύνης EY Ripples. Από την παρουσίαση του EY Ripples τον Νοέμβριο του 2018, περισσότερες από 127 εκατομμύρια ζωές έχουν επηρεαστεί θετικά, συμπεριλαμβανομένων 46 εκατομμυρίων ζωών το ΟΕ23 – ο υψηλότερος αριθμός που επηρεάστηκε ποτέ σε ένα μόνο χρόνο.

Σχολιάζοντας τα παγκόσμια οικονομικά αποτελέσματα της ΕΥ, ο Ronald A. Attard, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Κύπρου, αναφέρει:

«Η δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε μακροπρόθεσμη αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, σε συνδυασμό με τις συνεχείς επενδύσεις μας στην τεχνολογία και τους ανθρώπους μας, οδήγησαν σε ένα ακόμη έτος εντυπωσιακής ανάπτυξης. Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος για τις ομάδες μας, σε όλο τον κόσμο και βέβαια στην Κύπρο, που υποστηρίζουν τους πελάτες μας δουλεύοντας μαζί τους για να μετασχηματίσουν τους οργανισμούς τους, να ξεπεράσουν εμπόδια και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες σε αυτές τις δύσκολες παγκόσμιες οικονομικές συνθήκες. Θα συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε το ίδιο εξαιρετικό επίπεδο υπηρεσιών για τους πελάτες μας, ταυτόχρονα επηρεάζοντας θετικά τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και μειώνοντας το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση